Представляємо домашній стадіон ФК «Івердон Спорт»

Представляємо домашній стадіон ФК «Івердон Спорт»

Перший контрольний матч у рамках тренувального збору київське «Динамо» проведе 26 червня з ФК «Івердон Спорт». Домашні матчі ФК «Івердон Спорт» проводить на Муніципальному стадіоні в Івердон-ле-Бен. Тут же динамівці тренуватимуться найближчим часом.

Стадіон був збудований у 1960 році і належить місту. З моменту введення в експлуатацію та аж до 2019 року стадіон дуже мало змінився. Періодично проводилися лише незначні роботи з технічного обслуговування будівлі, а також невеликі покращення, пов'язані з вимогами безпеки та директивами Швейцарської футбольної ліги. Так було, зокрема, 2005 року, коли «Івердон Спорт» піднявся до Суперліги.

Протягом кількох років міська влада планувала капітальний ремонт свого стадіону з урахуванням збереження існуючої глядацької трибуни, внесеної до списку пам'яток кантону.

Роботи з реконструкції та розширення стартували у 2019 році та тривали до 2021-го. Реконструкцію було профінансовано через державно-приватне партнерство. 6 червня 2019 року муніципальна рада надала місту інвестиційний кредит у розмірі 8 050 000 швейцарських франків. Інвестиції приватного партнера склали 1 700 000 швейцарських франків як компенсація за користування його приміщеннями протягом 65 років.

Незважаючи на пандемію COVID-19, міська влада завершила реконструкцію та розширення головної будівлі нового стадіону у встановлені терміни. Оновлений стадіон покликаний стати ідеальним майданчиком для спортсменів та глядачів із оновленою трибуною, новим рестораном та додатковими роздягальнями.

Метою цього проекту було запропонувати гравцям та глядачам ідеальні умови, зокрема, за рахунок збільшення кількості роздягалень (тепер їх 22). Особлива увага приділялася потребам юнацьких команд.

Після реконструкції глядацька місткість залишається незмінною: понад 700 місць на оновленій трибуні та близько 4000 місць на всьому стадіоні.

Перший поверх оновленої трибуни включає модульний багатофункціональний зал, розрахований на 100 місць, призначений для клубів, який служить кімнатою для теоретичних занять, а також дозволяє проводити банкети. Зал включає VIP-зону. Також на першому поверсі розташований офіс футбольного клубу «Івердон Спорт».

Одним із нових елементів у будівлі став ресторан Le Stade. Він складається з кількох барів та великої зали та здатний прийняти до 100 гостей. Ресторан має криту терасу з видом на футбольне поле.

На відреставрованій трибуні є кабіни для диктора, охорони та телебачення, а також місця для журналістів. На першому поверсі знаходяться чотири великі роздягальні для дорослих команд. Загалом у результаті реконструкції було обладнано 22 роздягальні, необхідні для молодіжних команд та дитячої школи.

Щотижня на Муніципальному стадіоні проводиться у середньому близько десяти матчів (переважно на вихідних) та близько 70 тренувань. Усі розподілено між 22 командами, включаючи футбольну школу.

На додаток до звичайної клубної діяльності об'єкт призначений для проведення тренувальних зборів для професійних команд, а також матчів національного або навіть міжнародного масштабу, і не лише з футболу, а й з регбі чи американського футболу.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер