Представляємо суперника: «Інгулець» (Петрове)

Представляємо суперника: «Інгулець» (Петрове)

У рамках перенесеного матчу 1-го туру VBET Ліги київське «Динамо» у четвер, 17-го листопада, зіграє проти «Інгульця» з населеного пункту Петрове.

Попри виїзний статус поєдинку для нашої команди, гра відбудеться в Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, при цьому «біло-сині» проведуть матч у статусі номінальних гостей. Початок матчу - о 13:00. Представляємо нашого найближчого суперника.

«Інгулець»

Дата заснування: 2013 рік

Президент: Олександр Поворознюк

Головний тренер: в.о. Младен Бартулович

Результат виступу в минулому сезоні УПЛ: 14-е місце (13 очок у 17-ти матчах, 3 перемоги, 4 нічиїх, 10 поразок, різниця м’ячів – 13:28).

Поточне місце в сезоні 2022/23: 16-е місце (7 очок в 11-ти матчах, 1 перемога, 4 нічиї, 6 поразок, різниця м’ячів 9:16).

Історія

Футбольний клуб «Інгулець» веде свою історію з 2013 року, коли він був заснований під назвою «АФ-П’ятихатська» та в першому ж сезоні став срібним призером чемпіонату Кіровоградської області. 2015 року відбулося перейменування клубу на «Інгулець», і за підсумками сезону 2015/16 у другій лізі команда з Петрового підвищилася до першої ліги. У 2019-му «Інгулець» став першим клубом, який вийшов до фіналу національного Кубка, представляючи другий дивізіон чемпіонату України. Сезон 2019/20 команда завершила на третій позиції в першій лізі та отримала право виступати в Прем’єр-лізі. За підсумками позаминулого сезону петровці стали 12-ми та зберегли прописку у вищому дивізіоні, а після першої половини минулого – 14-ми серед 16-ти команд.

Відзначимо, що нинішній сезон ­для «Інгульця» є третім в УПЛ.

Стан справ у сезоні

Свій третій сезон в українській еліті підопічні Сергія Лавриненка розпочали невдало, чергуючи поразки з нічиїми. В одинадцяти зіграних поєдинках петровці здобули лише одну перемогу – у позаминулому турі над «Зорею» (1:0). Після цього команда у минулому турі знову програла «Металісту 1925» (1:2), тож не дивно, що «Інгулець» перебуває на останній, 16-й, сходинці у турнірній таблиці. Очевидно, що такий перебіг справ не задовольнив президента клубу Олександра Поворознюка, який прийняв рішення про відставку головного тренера. Виправити ситуацію, що склалася, був покликаний асистент Лавриненка Младен Бартулович, який ще минулого сезону виступав за «Інгулець» у якості гравця, завершуючи свою футбольну кар’єру, а тепер прийняв команду як тренер буквально за кілька днів до поєдинку із «Динамо».

«Інгулець» достатньо часто грає унічию – чотири рази. Більше нічийних результатів лише у «Металіста 1925» - 5, а стільки ж – у «Миная» та «Колоса». Двічі було зафіксовано мир з рахунком 1:1 (проти «Металіста» та «Чорноморця») і по одному разу – 0:0 та 2:2 (проти «Колоса» та «Дніпра-1» відповідно).

Щодо поразок, то їх в ФК «Львів» та «Чорноморця» на одну більше, але вони розташувалися у турнірній таблиці вище. Стільки ж поразок – по 6 – ще у п’яти команд Прем’єр-ліги, але усі вони теж посідають вищі місця. Найчастіше петрівці поступаються своїм опонентам з рахунком 1:2 – саме з таким результатом завершилися чотири із шести невдалих матчів команди. Ще одна зустріч завершилася з рахунком 0:1 (проти «Ворскли») і одна – 0:3 (проти «Шахтаря»).

Не останній показник у «Інгульця» щодо різниці забитих та пропущених м’ячів, у тих же ФК «Львів» та «Чорноморця», які на даний момент є сусідами динамівського суперника у турнірній таблиці та випереджають його на два очки, вона гірша (-7 проти -10 та -9 відповідно). Тобто можна говорити про непоганий потенціал петрівців у майбутньому, адже команда і забиває більше за деяких конкурентів, і пропускає менше.

Команда з Петрового - досить досвідчена, середній вік її гравців складає 26,5 років. Є серед футболістів і той, хто пройшов через «Динамо». Зокрема, за «Інгулець» на правах оренди виступає 20-тирічний півзахисник Віктор Блізніченко, який ще нещодавно грав за юнацьку та молодіжну команди «Динамо».

Топ-гравці стартового складу

Протягом перших турів у «Інгульця» достатньо активно змінюється склад. Немає жодного футболіста, який би зіграв без замін у всіх 11-и матчах поточного сезону. Найбільше ігрових хвилин у півзахисника Євгена Запорожця (11 матчів, 960 хвилин), захисників Тараса Саківа (10 матчів, 856 хвилин) та Дмитра Нагієва (10 матчів, 828 хвилин).

Трохи менше ігрового часу отримали захисники Олександр Кучеренко (11 матчів, 792 хвилини) та Віталій Павлов (8 матчів, 718 хвилин), півзахисник Владислав Клименко (10 матчів, 691 хвилина), захисник Сергій Ченбай (8 матчів, 676 хвилин), півзахисник Андрій Кухарук (7 матчів, 548 хвилин) та воротар Данило Кучер (6 матчів, 524 хвилини).

Найрезультативніші гравці команди в поточному сезоні УПЛ

2 голи – Артем Смоляков, Олександр Козак

1 гол – Олександр Кучеренко, Євген Запорожець, Владислав Клименко, Максим Марусич, Данило Кравчук

Крім того, 3 гольові передачі на рахунку Владислава Клименка, 2 – Артема Смолякова, по 1 – Тараса Саківа, Євгена Запорожця та Віктора Блізніченка.

Останні матчі із «Динамо»

«Динамо» та «Інгулець» провели між собою усього 3 офіційні матчі (поєдинок другого кола минулого сезону не був зіграний через початок війни росії проти України), але суперник вже зміг відібрати очки у киян. Сталося це у минулому поєдинку, який незважаючи на виїзний статус для динамівців, пройшов у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та завершився внічию 1:1. У цій же зустрічі «Інгульцю» вдалося забити поки що свій єдиний м’яч в очних зустрічах із підопічними Мірчі Луческу – його автором став Ілля Коваленко. Ще у двох матчах наша команда святкувала перемогу. Різниця м’ячів складає 8:1 на користь динамівців.

18.08.2021. УПЛ. «Інгулець» - «Динамо» - 1:1

25.04.2021. УПЛ. «Динамо» - «Інгулець» - 5:0

21.11.2020. УПЛ. «Інгулець» - «Динамо» - 0:2.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер