Представляємо суперника: «Інгулець» (Петрове)

Представляємо суперника: «Інгулець» (Петрове)

У рамках матчу 16-го туру VBET Ліги київське «Динамо» у суботу, 4-го березня, зіграє проти «Інгульця» з населеного пункту Петрове.

Гра відбудеться у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського. Початок матчу - о 14:00. Представляємо нашого найближчого суперника.

«Інгулець»

Дата заснування: 2013 рік

Президент: Олександр Поворознюк

Головний тренер: Сергій Ковалець

Результат виступу в минулому сезоні УПЛ: 14-е місце (13 очок у 17-ти матчах, 3 перемоги, 4 нічиїх, 10 поразок, різниця м’ячів – 13:28).

Поточне місце в сезоні 2022/23: 14-е місце (13 очок в 14-ти матчах, 3 перемоги, 4 нічиї, 7 поразок, різниця м’ячів - 12:18).

Історія

Футбольний клуб «Інгулець» веде свою історію з 2013 року, коли він був заснований під назвою «АФ-П’ятихатська» та у першому ж сезоні став срібним призером чемпіонату Кіровоградської області. 2015 року відбулося перейменування клубу на «Інгулець», і за підсумками сезону 2015/16 у другій лізі команда з Петрового підвищилася до першої ліги. У 2019-му «Інгулець» став першим клубом, який вийшов до фіналу національного Кубка, представляючи другий дивізіон чемпіонату України. Сезон 2019/20 команда завершила на третій позиції в першій лізі та отримала право виступати в Прем’єр-лізі. За підсумками позаминулого сезону петровці стали 12-ми та зберегли прописку у вищому дивізіоні, а після першої половини минулого – 14-ми серед 16-ти команд.

Відзначимо, що нинішній сезон ­для «Інгульця» є третім в УПЛ.

Стан справ у сезоні

Свій третій сезон в українській еліті підопічні Сергія Лавриненка розпочали невдало, чергуючи поразки з нічиїми. У чотирнадцяти зіграних поєдинках петровці здобули три перемоги – і всі вони прийшлися вже на листопад минулого року. Колектив із Петрового тоді здолав «Зорю», ФК «Львів» і «Верес», і що цікаво - переграв усіх трьох із рахунком 1:0.

До слова, дві останні звитяги команда здобула вже під керівництвом Младена Бартуловича (у якості в. о.), який замінив на посаді багаторічного наставника команди Сергія Лавриненка. Хорватський екс-асистент Лавриненка і колишній гравець клубу прийняв «Інгулець» буквально за кілька днів до поєдинку першого кола з «Динамо», який завершився перемогою «біло-синіх» із рахунком 2:1.

Що цікаво, вдруге у сезоні саме на матч проти киян команда з Петрового виходитиме під керівництвом нового тренера. Тепер їх виведе на поєдинок Сергій Ковалець, який очолив клуб під час зимової паузи. Відзначимо, що у 1990-1995 роках Ковалець виступав у складі київського «Динамо».

«Інгулець» чотири рази зіграв унічию. Більше нічийних результатів є у «Металіста 1925» - 7, «Чорноморця», «Руха», «Колоса» і «Миная» - 5, а стільки ж – у «Металіста». Двічі було зафіксовано мир з рахунком 1:1 (проти «Металіста» та «Чорноморця») і по одному разу – 0:0 та 2:2 (проти «Колоса» та «Дніпра-1» відповідно).

Щодо поразок, то їх більше у «Чорноморця» та ФК «Львів», які йдуть у зони вильоту, тобто нижче за «Інгулець». Також частіше за команду з Петрового поступився Верес, проте рівняни все одно знаходяться у середині турнірної таблиці. Стільки ж поразок – по 7 – ще у чотирьох команд Прем’єр-ліги, і всі вони посідають вищі місця. Найчастіше петрівці поступаються своїм опонентам з рахунком 1:2 – саме з таким результатом завершилися п'ять із семи невдалих матчів команди, у тому числі гра першого кола з «Динамо». Ще одна зустріч завершилася з рахунком 0:1 (проти «Ворскли») і одна – 0:3 (проти «Шахтаря»).

Не останній показник у «Інгульця» щодо різниці забитих та пропущених м’ячів, у тих же «Чорноморця» та ФК «Львів», які на даний момент є сусідами динамівського суперника у турнірній таблиці, вона гірша (-6 проти -10 та -12 відповідно). Тобто можна говорити про непоганий потенціал петрівців у майбутньому, адже команда і забиває більше за деяких конкурентів, і пропускає менше. До того ж, дві останні гри «Інгульця» у чемпіонаті перед зимовою паузою закінчилися перемогами.

Команда з Петрового - досить досвідчена, середній вік її гравців складає 26,3 років. Є серед футболістів і ті, хто пройшли через «Динамо». Зокрема, за «Інгулець» на правах оренди виступає 20-тирічний півзахисник Віктор Блізніченко, який ще нещодавно грав за юнацьку та молодіжну команди «Динамо». Із «Ворскли» цієї зими до команди прийшов 23-річний вихованець нашого клубу Юрій Козиренко.

Топ-гравці стартового складу

Протягом нинішнього сезону в «Інгульця» достатньо активно змінюється склад. Немає жодного футболіста, який би зіграв без замін у всіх 14-и матчах поточного сезону. Найбільше ігрових хвилин у півзахисника Євгена Запорожця (14 матчів, 1217 хвилин), захисника Дмитра Нагієва (13 матчів, 1085 хвилин) та півзахисника Олександра Кучеренка (13 матчів, 972 хвилини)

Трохи менше ігрового часу отримали півзахисники Владислав Клименко (13 матчів, 879 хвилин) та Андрій Кухарук (10 матчів, 805 хвилин), захисники Віталій Павлов (9 матчів, 764 хвилина) та Артем Смоляков (12 матчів, 740 хвилин), воротар Олексій Паламарчук (8 матчів, 720 хвилин) та захисник Сергій Ченбай (8 матчів, 676 хвилин).

Найрезультативніші гравці команди в поточному сезоні УПЛ

2 голи – Артем Смоляков, Олександр Козак, Артем Сітало, Максим Марусич

1 гол – Олександр Кучеренко, Євген Запорожець, Владислав Клименко, Данило Кравчук

Крім того, 3 гольові передачі на рахунку Владислава Клименка, 2 – Артема Смолякова та Євгена Запорожця, 1 - у Віктора Блізніченка.

Зміни у складі під час міжсезоння

Як було сказано вище, взимку в «Інгульця» з'явився новий головний тренер - Сергій Ковалець. Що ж до футболістів, то до команди з Петрового у якості вільного агента приєдналися 25-річний воротар Олег Білик, який раніше виступав за «Олександрію», та 23-річний атакувальний півзахисник «Ворскли» Юрій Козиренко, котрий є вихованцем «Динамо». Теж із Ворскли перейшов 23-річний лівий захисник Максим Мельничук.

У перший день весни до клубу приєднався 21-річний фланговий хавбек Олег Осипенко, який раніше грав за Кралув Двур із третього за силою дивізіону Чехії.

Що ж до людей, які залишили команду, то це Тарас Саків, який перебрався до «Карпат», Андрій Блізніченко, новим клубом котрого став «Верес», а також голкіпер Данило Кучер. Останній перейшов до румунського клубу «УТА» Арад.

Останні матчі з «Динамо»

«Динамо» та «Інгулець» провели між собою усього 4 офіційні матчі (поєдинок другого кола минулого сезону не був зіграний через початок війни росії проти України), але суперник вже зміг відібрати очки у киян. Сталося це у позаминулому поєдинку, який незважаючи на виїзний статус для динамівців, пройшов у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та завершився внічию 1:1. У цій же зустрічі «Інгульцю» вдалося забити пергий м’яч в очних зустрічах із підопічними Мірчі Луческу – його автором став Ілля Коваленко.

Ще у трьох матчах наша команда святкувала перемогу - зокрема, в останньому, який пройшов 17 листопада минулого року. Тоді на дубль Віктора Циганкова одним точним ударом відповів Артем Сітало. Різниця м’ячів складає 10:2 на користь динамівців.

17.11.2022. УПЛ. «Інгулець» - «Динамо» - 1:2

18.08.2021. УПЛ. «Інгулець» - «Динамо» - 1:1

25.04.2021. УПЛ. «Динамо» - «Інгулець» - 5:0

21.11.2020. УПЛ. «Інгулець» - «Динамо» - 0:2.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер