Представляємо суперника: «Оболонь» (Київ)

Представляємо суперника: «Оболонь» (Київ)

У середу, 27 вересня, «Динамо» розпочне свій шлях у розіграші Кубка України. Суперником «біло-синіх» стане «Оболонь». Гра відбудеться у Києві, на «Оболонь-Арені», початок зустрічі – о 17:00. Представляємо нашого найближчого суперника.

ФК «ОБОЛОНЬ»

Дата заснування: 2013 рік

Президент: Олександр Слободян

Головний тренер: Валерій Іващенко

Домашні матчі проводить на стадіоні «Оболонь-Арена» у Києві (5100 місць)

Результати виступу в минулому сезоні

1-й етап (група Б): 14 матчів, 9 перемог, 2 нічиї, 3 поразки, м’ячі 20:8, 2-ге місце.

«Чемпіонська» група: 14 матчів, 8 перемог, 5 нічиїх, 1 поразка, м’ячі 19:8, 2-ге місце.

Історія

На початку 2013 року стало відомо, що колишній почесний президент ФК «Оболонь» Олександр Слободян створює нову команду під назвою ФК «Оболонь» (До 21 серпня 2020 року називався ФК «Оболонь Бровар»). Новий клуб не має жодного відношення і до старої команди – це дві різні структури. Старий клуб був громадською організацією, а цей став ТОВ «Оболонь Бровар», де засновником і стовідсотковим власником є ​​ПрАТ «Оболонь».

З колишньої «Оболоні» у новому клубі залишилися лише лікар, адміністратор, масажисти і тренер другої команди Олег Мазуренко. З футболістів – кілька гравців другої команди, а також повернулися досвідчені Андрій Корнєв та Валерій Іващенко, які свого часу грали в «Оболоні». Всі решта – випускники СДЮСШОР «Зміна». Головним тренером нової команди був призначений Сергій Солдатов, який працював до цього в «Зміні» з випускним класом, який і склав основу команди «Оболонь Бровар».

14 червня 2013 року ФК «Оболонь Бровар» отримав статус професійного клубу та атестат учасника чемпіонату України серед команд другої ліги сезону 2013/2014.

В лютому 2014 року новостворений клуб «Оболонь-Бровар» здобув перший кубок в своїй історії — «пивовари» виграли меморіал Олександра Щанова під егідою КОФФ. За підсумками сезону 2014/2015, свого другого сезону на професійному рівні, клуб вийшов до 1-ї ліги, посівши друге підсумкове місце.

Свій дебютний сезон у першій лізі (2015/2016) «Оболонь Бровар» закінчив на третьому місці. У наступних сезонах був регрес – 9-те та 14-те місця.

Далі «пивовари» двічі поспіль посідали 6-те місце, після чого фінішували 8-ми у сезоні 2020/2021. У сезоні, який було перервано через війну, «Оболонь», що на той момент вже змінила назву, посідала 4-тє місце. За підсумками минулого сезону клуб нарешті здобув право виступати в Прем’єр-лізі, розширивши київське представництво в елітному дивізіоні.

Досягнення

Перша ліга України:

- срібний призер 2022/2023

- бронзовий призер 2015/2016

Друга ліга України:

- срібний призер 2014/2015

Кубок України:

- 1/8 фіналу 2015/2016, 2016/2017, 2023/24.

Стан справ у поточному сезоні

Пробившись в УПЛ, «Оболонь» не надто добре почала новий сезон, здобувши лише одну перемогу у восьми матчах. «Пивовари» здолали «Дніпро-1» на виїзді. Крім того, на рахунку «Оболоні» три нічиї (усі з рахунком 0:0 – з «Колосом», «Кривбасом» та «Вересом») та чотири поразки (Від «Динамо», «Чорноморця», «Полісся» та «Шахтаря»).

Шлях у розіграшу Кубка України «Оболонь» почала з четвертого попереднього раунду, перемігши на виїзді друголіговий ПФК «Звягель» з рахунком 1:0.

Топ-гравці стартового складу

У всіх 8-ми матчах УПЛ цього сезону та грі в Кубку України взяли участь п’ять гравців – захисник Єгор Прокопенко, півзахисники Владислав Приймак, Ігор Мединський та Руслан Черненко, а також форвард Ростислав Тарануха. При цьому Черненко – єдиний, хто всі 9 матчів з’являвся у стартовому складі.

У 9 матчах цього сезону «Оболонь» забили всього 5 м’ячів. Два голи на рахунку Черненка ( 1 із них – у Кубку), ще по одному забили Данило Карась, Ігор Краснопір та Ростислав Тарануха. 

Фото ФК Оболонь

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер