Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

У рамках 7-го туру VBET Ліги київське «Динамо» на виїзді зустрінеться із донецьким «Шахтарем». Матч відбудеться у неділю, 16 жовтня, на стадіоні «Арена Львів» та розпочнеться о 17:00.

Перед очним протистоянням «гірники» в турнірній таблиці посідають друге місце, мають 13 очок та відстають від лідера – «Дніпра-1» на два залікові пункти. До вашої уваги візитівка суперника «біло-синіх».

«Шахтар» (Донецьк)

Дата заснування: 1936 рік

Президент: Рінат Ахметов

Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Домашні матчі в нинішньому сезоні клуб проводить на стадіоні «Арена Львів» у Львові.

Результат виступу у минулому сезоні 2021/2022: 1-е місце (47 очок у 18-ти матчах; 15 перемог, 2 нічиї, 1 поразка, різниця м’ячів – 49:10).

Поточна позиція в сезоні 2022/23: 2-га (13 очок; 4 перемоги, 1 нічия; різниця м’ячів 10:2).

Стан справ у нинішньому сезоні

Поточний сезон «Шахтар» розпочав під керівництвом нового головного тренера - влітку команду очолив хорватський спеціаліст Ігор Йовічевіч, який до цього працював наставником «Дніпра-1». На тренерському містку він змінив італійця Роберта де Дзербі, який переїхав до Англії, очоливши «Брайтон Альбіон».

З новим головним тренером «гірники» почали виступи у чемпіонаті України та Лізі чемпіонів достатньо вдало. Після нульової нічиї у першому турі з харківським «Металістом 1925», надалі «гірники» здобували лише перемоги. Три з них над «Кривбасом» (1:0), «Рухом» (1:0) та «Чорноморцем» (2:1) були з мінімальним рахунком, а ось минулий матч із ще однією харківською командою - «Металістом» завершився розгромом суперника з рахунком 6:1.

Що стосується поєдинків Ліги чемпіонів, тут «Шахтар» після чотирьох турів із п’ятьма очками посідає третє місце, перемігши «Лейпциг», зігравши унічию із «Селтіком» та «Реалом» та поступившись тому ж «Реалу» на виїзді. Після домашнього поєдинку саме із «вершковими», у якому підопічні Ігоря Йовічевіча втратили перемогу на останніх хвилинах компенсованого часу, донеччани і зустрінуться із «Динамо».

Звертає на себе увагу той факт, що і у внутрішньому чемпіонаті, і у Лізі чемпіонів «Шахтар» забиває небагато – 1, максимум 2 м’ячі за гру. Винятком стала лише вже згадана гра із «Металістом» (6:1) та «Лейпцигом», у якій донеччани перемогли з рахунком 4:1. Пропустили «гірники» у внутрішній першості лише два м’ячі, а ось на євроарені суперникам вдається відзначитися у воротах «Шахтаря» у кожному поєдинку – загалом 5 пропущених м’ячів.

Середній вік футболістів суперника динамівців складає 24,7 років. За «Шахтар» виступає захисник Богдан Михайличенко, який вважається вихованцем «Динамо», він грав за молодіжну команду клубу та провів один матч за основний склад у Кубку України проти луганської «Зорі» у 2015-му році.

Топ-гравці стартового складу

Протягом перших турів чемпіонату України наставник команди Ігор Йовічевіч активно варіює склад. Лише два футболісти взяли участь в усіх п’яти поєдинках та провели їх без замін. Це воротар Анатолій Трубін та захисник Микола Матвієнко (відіграли по 450 хвилин). Також до числа футболістів, на яких тренер розраховує найбільше, увійшли півзахисник Тарас Степаненко (406 хвилин), захисник Богдан Михайличенко (383 хвилини), півзахисники Георгій Судаков (348 хвилин), Артем Бондаренко (344 хвилини) та Михайло Мудрик (305 хвилин).

Усі бомбардири команди в поточному сезоні УПЛ

Данило Сікан – 3 голи

Олександр Зубков, Лассіна Траоре, Мар’ян Швед, Артем Бондаренко, Невен Джурасек, Олег Очеретько, Юхим Конопля – по 1 голу.

Найкращі асистенти команди в поточному сезоні УПЛ

Михайло Мудрик - 4

Мар’ян Швед, Георгій Судаков, Тарас Степаненко, Богдан Михайличенко, Валерій Бондар - 1

Форма команди

Останні матчі в чемпіонаті: П – П – П – П – Н

1 жовтня. «Металіст» - «Шахтар» - 1:6

10 вересня. «Шахтар» - «Чорноморець» - 2:1

2 вересня. «Рух» - «Шахтар» - 0:1

28 серпня. «Шахтар» - «Кривбас» - 1:0

23 серпня. «Шахтар» - «Металіст 1925» - 0:0.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер