Представники «Динамо» допомогли збірній України U21 переможно завершити відбір на Євро-2021

Представники «Динамо» допомогли збірній України U21 переможно завершити відбір на Євро-2021

До зустрічі, що відбулася на стадіоні “Колос” у Ковалівці, українці підходили, уже втративши шанси на вихід до фінального етапу чемпіонату Європи. Тож головною метою підопічних Руслана Ротаня в поєдинку з північноірландцями, які йшли на передостанній позиції, був реванш за прикру виїзну поразку (0:1). 

Перед матчем тренерський штаб української молодіжки постав перед суттєвими кадровими проблемами, недорахувавшись цілого ряду футболістів, які випали зі складу через позитивні результати тестів на COVID-19 і пошкодження. Зокрема, у розташуванні молодіжної збірної коронавірус був виявлений у динамівців Руслана Нещерета й Олександра Сироти, а Сергій Булеца був довикликаний до національної команди.

У підсумку до експериментального стартового складу “синьо-жовтих” увійшов півзахисник “Динамо” Володимир Бражко, а також кілька представників нашого клубу, які виступають за інші команди на правах оренди - Владислав Дубінчак, котрий вивів збірну на поле з капітанською пов’язкою, Роман Вантух і Євген Ісаєнко.

Перша половина поєдинку в Ковалівці, на яку спустився перший цьогорічний снігопад, завершилася з нульовим рахунком, хоча українці створили мінімум три моменти для взяття воріт. Могли засмутити нашу команду й гості - перед перервою Трубін парирував удар Макнолті та добивання Лейвері, а на початку другого тайму м’яч після навісу від Лейвері влучив у стійку.  

Однак на екваторі другого тайму “синьо-жовті” повністю перевернули хід гри на свою користь - протягом шести хвилин ворота Уеббера були вражені тричі. На 68-й хвилині Бабогло відкрив рахунок, забивши ударом головою після подачі кутового Романом Вантухом. Не давши північноірландцям оговтатись, дебютним голом за молодіжну збірну відзначився динамівець Євген Ісаєнко, орендований “Колосом”, який замкнув передачу Стецькова з лівого флангу. А довершив розгром суперників влучний постріл Кухаревича: Уеббер вибив м’яч із-під ніг Вантуха, який пішов на перехоплення, - прямо на Миколу, який влучив у порожні ворота.

Окрім того, два гольові шанси у другій половині зустрічі мав Дубінчак - спочатку Уеббер парирував удар Владислава після подачі від Вантуха, а ближче до закінчення гри орендований “Дніпром-1” динамівець не реалізував вихід віч-на-віч.

Встановивши впевнену перевагу, українці провели серію замін, у ході якої на полі з’явилися динамівці Богдан Білошевський і Микола Михайленко.

Відбір на молодіжний чемпіонат Європи-2021 збірна України завершила на третій позиції в групі, набравши 16 очок. 

Чемпіонат Європи U21. Кваліфікація. Група 8, 10-й тур

17.11.2020. Ковалівка, стадіон “Колос”

Україна U21 - Північна Ірландія U21 - 3:0 (0:0)

Україна: Трубін - Якимець, Бабогло, Снурніцин, Дубінчак (К) (Д.Кравчук, 78) - Ярмолюк (Михайленко, 90), Бражко (Білошевський, 87), Вантух - Кухаревич (А.Кравчук, 87), Ісаєнко, Шевцов (Стецьков, 46).

Північна Ірландія: Уеббер - Меррон, Тоал (К), Браун, Амос - Хам, Маккалмонт, Бойд-Мюнс, Бансал-Макнолті - Лейвері, О’Ніл.

Голи: Бабогло (68), Ісаєнко (70), Кухаревич (74).

Попереджені: Бабогло (7), Бражко (41), Стецьков (53) - Тоал (31), Бойд-Мюнс (58), Бансал-Макнолті (86), Маккалмонт (90).

Фото - Оксана Васильєва

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер