Прем'єра нової рубрики! «Заглянемо до клубного музею». Кубок чемпіонів СРСР (+ ВІДЕО)

Прем'єра нової рубрики! «Заглянемо до клубного музею». Кубок чемпіонів СРСР (+ ВІДЕО)

Сьогодні веб-портал ФК «Динамо» (Київ) представляє до вашої уваги відкриття нової рубрики - «Заглянемо до клубного музею». У ній ми розповідатимемо про призи, які перебувають у нашому клубі, й будемо показувати їх на офіційному сайті та клубних сторінках у соціальних мережах.

Стосовно першого трофею питань не виникло. Ним став кубок, який вручався переможцям чемпіонатів Радянського Союзу. Вперше наша команда завоювала його 55 років тому, перервавши в 1961-му році монополію московських клубів, що тривала з 1936-го року.

Цей приз має величезне, з точки зору історії, значення для київського «Динамо», адже наш клуб отримував його за підсумками радянських першостей рекордні 13 разів, що підтверджує наш статус найсильнішої футбольної команди епохи СРСР!

У нашому музеї зберігається його автентична копія, яка була виготовлена в абсолютній точності з оригіналом, що зберігається на даний момент у московського «Спартака».

Про те, як вдалося відтворити для клубу та всіх наших уболівальників легендарний кубок, розповів динамівський архіваріус та директор музею ФК «Динамо» (Київ) Валерій Андрійович Старков: «Для того, щоб цей значущий у всіх аспектах експонат з'явився в нашому клубному музеї, величезні зусилля, і, варто сказати, особисті зв'язки доклав президент нашого клубу Ігор Михайлович Суркіс, який домовився зі своїм колегою з московського «Спартака» Леонідом Федуном про можливість проведення всіх замірів нашими фахівцями, що дозволило потім виготовити копію, що повністю відповідає оригіналу».

На його думку, ідея веб-порталу ФК «Динамо» (Київ) надати можливість уболівальникам, які підтримують наш клуб, але не можуть, перебуваючи далеко від Києва, відвідати наш музей, заглянути до клубного музею, де зберігаються знамениті трофеї, є дуже своєчасною, особливо для молодих фанатів, адже, як говориться, той, хто не знає свого минулого, не має перспектив домогтися чогось значущого й у майбутньому!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер