Прем'єр-ліга. 10 тур. «Динамо» – «Зоря». Прев’ю

Прем'єр-ліга. 10 тур. «Динамо» – «Зоря». Прев’ю

«Динамо»: в цейтноті часу

Минулого тижня «Динамо» стало головним ньюз-мейкером в інформаційному полі країни. Команду очолив один із найкращих її гравців, харизматичний тренер Олег Блохін. На першій же своїй прес-конференції Олег Володимирович поставив перед собою та футболістами прогнозовано високі завдання: «Ви їх і так знаєте – кожен тренер «Динамо» на цей рахунок повторює речі, які незмінно звучали раніше. Треба вигравати в усіх турнірах, інших завдань немає. Але найголовніше саме зараз – стабілізувати гру».

Починаючи з середи, Блохін зі своїм тренерським штабом розпочав роботу з «Динамо», маючи на підготовку до матчу з «Зорею» дві доби. За цей час розібратися в наявному господарстві непросто і напевно відразу тренер не буде вносити кардинальні зміни у визначену Юрієм Сьоміним обойму основних гравців. Непрямим підтвердженням цьому стали задіяні в матчі молодіжних складів «Динамо» та «Зорі» воротар Денис Бойко, захисники Леандро Алмейда та Айїла Юссуф, півзахисники Сергій Рибалка та Лукман Аруна, нападники Артем Мілевський, Марко Рубен і Артем Кравець.

Сам Блохін зазначив, що на перших порах на чільне місце буде поставлено досягнення позитивного результату. Із ще однією проблемою зіткнувся тренер – за два дні до гри невеликі пошкодження отримали українці Тарас Михалик та Олег Гусєв, а Денис Гармаш продовжує відбувати свою триматчеву дискваліфікацію. У зв'язку з цим гостро стало питання виконання ліміту на легіонерів. Однак, є надія, що лікарі встигнуть відновити цих гравців до початку матчу.

«Зоря»: у смузі невдач

Луганський клуб ще довго буде в пам'яті вболівальників «Динамо». Минулої весни саме «Зоря» поставила хрест на надіях «біло-синіх» стати чемпіоном України, зігравши з ними в передостанньому турі внічию 0:0. Ця гра, мабуть, стала для луганчан найбільш пам'ятною в сезоні. В іншому команда зірок із неба не хапала, фінішувавши на 13-му місці.

Не набагато краще йдуть справи у підопічних Юрія Вернидуба і в нинішньому сезоні. Впевнено стартувавши з двох перемог, потім у грі «Зорі» настав спад. В останніх чотирьох іграх чемпіонату луганчани не знають радості перемог. Не додав оптимізму їхнім уболівальникам і виліт із Кубка України. А попереду у команди матчі з лідерами – «Динамо», «Дніпром», «Металістом»...

У минулих дев'яти турах команда забила всього десять м'ячів, з яких чотири на рахунку досвідченого півзахисника Іллі Галюзи (два з них із пенальті). Зараз тренерський штаб знаходиться в пошуку гри, звідси і відсутність результату. Рятують луганчан інші команди, які також регулярно втрачають очки та не дозволяють їм опуститися до самого низу турнірної таблиці.


Останні зустрічі: два протилежні матчі

У попередньому чемпіонаті команди провели два різних за змістом матчі. 23 жовтня 2011 в Києві «Динамо» розгромило «Зорю» 6:1, завдяки голам у виконанні Олега Гусєва, Олександра Алієва, Артема Мілевського, Карлоса Корреа, Дуду та Андрія Ярмоленка, у гостей гол престижу забив Максим Іг.Білий.

Через півроку, 2 травня, зовсім іншою за змістом і, що найголовніше, за результатом вийшла зустріч у Луганську. Господарі доклали максимум зусиль для збереження своїх воріт у недоторканості та зуміли відібрати у «біло-синіх» настільки важливі два очки, зігравши внічию – 0:0.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер