Прем'єр-ліга. 16 тур. «Олімпік» - «Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

Прем'єр-ліга. 16 тур. «Олімпік» - «Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

Початок о 14:00.

«Динамо»: золотий стандарт - 3:0

Положення в турнірній таблиці зобов'язує «Динамо» набирати максимум очок у кожному матчі, зберігаючи відрив від переслідувачів на зручній відстані. Це і є головною мотивацією для підопічних Сергія Реброва, хвилинна розслабленість яких може обернутися проблемами на фінішній прямій чемпіонату. Зайва самовпевненість не повинна виникнути у зв'язку з вигляду легкими перемогами в останніх матчах. Що неприємність можна чекати в грі з будь-яким суперником, показав матч першого кола з «Олімпіком», який несподівано для всіх завершився внічию. Причому варто віддати належне донеччанам, які організованістю та стійкістю цілком заслужили настільки почесний для них результат.

Можливо, саме пам'ятаючи той матч, «Олімпік» вирішив не змінювати вдалий для себе стадіон. НСК «Олімпійський» знову прийме команди, а за взаємною згодою сторін додатковий бонус отримали власники сезонних абонементів «Динамо» - на цю гру вони будуть дійсні.



«Динамо», виступаючи у трьох турнірах, вступило в графік ігор двічі на тиждень. Тут повною мірою вийде вміння тренерського штабу проводити грамотну ротацію складу, даючи ряду гравців настільки необхідний відпочинок, при цьому діючи з мінімальним ризиком для результату. Вельми успішно це вийшло в кубковій грі з «Зорею», в якій не взяли участь Шовковський, Ленс, Данило Сильва, Мбокані. З «Олімпіком» через перебір попереджень не зіграє Драгович. Найбільш імовірною бачиться пара центральних захисників Данило Сильва - Бурда. Також є надія на відновлення Хачеріді.

У трьох останніх матчах чемпіонату «Динамо» перемагає з однаковим рахунком 3:0. За всіма показником зараз команда найкраща в Україні - за набраними очками, кількістю перемог, забитими та пропущеними м'ячами. Залишається продовжити переможну ходу і в недільній грі з «Олімпіком», заодно зробивши своїм прихильницям приємний подарунок до свята.

«Олімпік»: повторити успіх першого кола

На зимову перерву футболісти і тренери «Олімпіка» пішли в прекрасному настрої, ставши однією з головних сенсацій в першій частині чемпіонату. Приємно було дивитися на молоду команду з Донецька,яка проводила всі матчі поза межами рідного міста і незважаючи на це показувала симпатичний та змістовний футбол. Якщо підопічні Романа Санжара в подібному стилі продовжать виступати і навесні, цілком можуть закріпитися в зоні Ліги Європи. Погодьтеся, це було б прецедентом для дебютанта вищого дивізіону. Шкода тільки, що в такий важливий момент донеччани не розраховують на підтримку своїх уболівальників на трибунах невеликого, але дуже затишного стадіону «Олімпік».

У зимове міжсезоння донеччани провели повноцінні збори і зуміли зберегти основних гравців. Ось тільки на старті футбольного року команда осоромилася. В останній день зими «Олімпік» з тріском програв луганській «Зорі» 1:5. Варто відзначити, що «олімпійці» особливо невдало зіграли при розіграшах «стандартних» положень, що і зумовило таку крупну невдачу. Але вже в наступній зустрічі команда Романа Санжара сповна реабілітувалися, у грі Кубку України в Полтаві зігравши з «Ворсклою» 0:0 і зберігши прекрасні шанси на вихід до півфінал турніру.

Враховуючи, що попереднім досягненням клубу був вихід до 1/16 фіналу, вже нинішній результат можна вважати цілком успішним.

Президент «Олімпіка» Владислав Гельзін, за сумісництвом гравець команди, поділився думкою про майбутню зустріч з «Динамо»: «Ми в кожному матчі намагаємося брати очки по максимуму, тому й на поєдинок з «Динамо» будемо виходити з відповідним настроєм. А чи вийде у нас образити лідера чемпіонату, дізнаємося вже після зустрічі. Команда Сергія Реброва знаходиться зараз в оптимальних кондиціях, що підтверджується її якісною грою і високими результатами, тому поєдинок для нашого колективу буде надскладним. У киян дуже швидка атака, швидкісні фланги, і пригальмувати їх вдається далеко не кожному супернику. Думаю, один із способів, завдяки якому можна знизити атакуючий потенціал «Динамо», - це якісно зіграти в боротьбі і на підборах. Забити такому суперникові буде ще складніше, але, повторюся, наша команда докладе до цього максимум зусиль».

Очна зустріч

Історія протистояння двох команд налічує лише один зіграний матч. Відбувся він у серпні минулого року і сенсаційно завершився внічию 1:1. Таким чином, у нинішньому сезоні «Олімпік» став однією з трьох команд в чемпіонаті України, що зуміла відібрати очки у «Динамо».

Сезон 2014/15. Прем'єр-ліга. 3-й тур

09.08.2015. Київ. НСК «Олімпійський». 14,180

«Динамо» - «Олімпік» - 0:0

«Динамо»: Рибка, Данило Сильва (Селін, 52), Тремулінас, Драгович, Макаренко, Гусєв (к), Калитвинцев, Сидорчук (Безус, 87), Беланда, Ярмоленко, Кравець.

«Олімпік»: Литовка, Іванов (к), Гришко, Дорошенко, Єременко (Драченко, 55), Опря, Лебідь, Тищенко, Іса (Ситник, 79), Дитятьєв, Кадімян (Лисенко, 74).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер