Прем’єр-ліга. 17 тур. «Динамо» – «Арсенал». Прев’ю

Прем’єр-ліга. 17 тур. «Динамо» – «Арсенал». Прев’ю

«Динамо»: з особливою мотивацією

Динамівці свій перший та останній домашній матч у нинішньому році зіграють проти «Арсенала». Окрім турнірного підтексту, динамівці мають ще один серйозний стимул показати свій найкращий футбол у грі з «канонірами» – звітна зустріч стане останньою для «Динамо» в Києві в нинішньому році. Попрощатися з уболівальниками, порадувавши їх яскравою грою та позитивним результатом, – справа честі для «біло-синіх».

Під час підготовки до матчу з «Арсеналом» Олег Блохін розраховував на тих же виконавців, що й у грі з ПСЖ. Не готувалися Раффаель, Мілош Нінкович, Айїла Юссуф, Леандро Алмейда, Артем Кравець. Під питанням участь Тараса Михалика та Ніко Кранчара, які отримали травми в матчах за свої національні збірні. Враховуючи, що Олег Блохін неодноразово казав про майбутні зимові «чистки» серед гравців основного складу, у футболістів має бути прекрасна мотивація в матчах, що залишилися в нинішньому році, довести свою спроможність головному тренеру.

В останні сезони всі матчі між «Динамо» та «Арсеналом» проходять у гострій та подейкуди рівній боротьбі, але незмінно перемога дістається динамівцям. Загалом у 35 матчах команд у чемпіонаті «Динамо» перемагало 30 разів та ще у п’ятьох випадках фіксувалася нічия. Різниця м’ячів 78:16.

«Арсенал»: фахівець із лідерів

Підопічні Леоніда Кучука в останньому турі перемогли «Шахтар», спромігшись підняти собі настрій на екваторі сезону, який загалом не дуже вдало для них складається. Напевно, перед відходом у відпустку «каноніри» спробують ще раз створити сенсацію, цього разу в грі з «Динамо». Кучук хоч і має у своєму розпорядженні скромніші за іменами й майстерністю виконавцями, є чудовим тактиком та, напевно, має в резерві не один сценарій успішного для себе проведення матчу. Тим паче, можлива перемога над «Динамо» стане першою в історії для «Арсенала».

У нинішньому сезоні «Арсенал» вже встигнув перемогти «Шахтар» та «Металіст», а також зіграти внічию з «Дніпром», ставши головним спеціалістом з відбору очок у лідерів. Однією з основних проблем «канонірів» є нестабільність результатів. Як інакше пояснити домашню поразку від «Чорноморця» 0:1, а за шість днів перемогу над «Шахтарем» 2:0?

Півзахисник «Арсенала» Артем Старгородський розповів, що його команда має зробити для перемоги: «Не скажу, що «Динамо» перебуває у кризі. У них просто триває перебудова команди, хлопці звикають один до одного й до нових вимог. Хоча, звичайно, останнім часом кияни багато програють, як у чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів. Це невластиво для такої команди, як «Динамо». У першому колі ми пропустили швидкий гол. Але потім спромоглися вирівняти гру й мали шанси для того, щоб зрівняти рахунок. У майбутньому матчі нам потрібно зіграти також уважно й злагоджено, як у матчі з «Шахтарем». Необхідно допомагати один одному на полі й бути цілеспрямованими. Ну і, звичайно, було б добре, якби успіх був на нашому боці».

У матчі з «Динамо» не зіграє дискваліфікований півзахисник «Арсенала» Євген Шахов.

Останні протистояння команд

У нинішньому році дві провідні столичні команди зустрічалися між собою двічі, й в обох випадках була зафіксована мінімальна перемога «Динамо» 1:0. 4 березня, в першому матчі на оновленому НСК «Олімпійський», перемогу «біло-синім» приніс забитий дальнім ударом м’яч у виконанні Олександра Алієва. А 22 липня, у другому турі нинішнього чемпіонату, все визначив влучний удар Брауна Ідейє на 3-й хвилині зустрічі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер