Прем'єр-ліга. 2 тур. «Говерла» - «Динамо». Прев'ю

Прем'єр-ліга. 2 тур. «Говерла» - «Динамо». Прев'ю

В Ужгороді на стадіоні «Авангард» (місткість - 12,000) суперником «біло-синіх» виступить «Говерла». Матч розпочнеться о 19:00.

«Динамо»: знайти баланс командної гри

Після домашньої нічиєї на старті сезону успішна гра у виїзному матчі проти «Говерли» набуває для «Динамо» вкрай важливого значення. Команда протягом тижня цілеспрямовано готувалася до майбутньої зустрічі і з бойовим настроєм вирушила до закарпатського регіону за трьома турнірними очками. «Я гадаю, що навіть не потрібно, щоб тренери нас налаштовували. Ми прекрасно розуміємо, що зіграли попередній матч не дуже добре. Сподіваюся, що в наступних іграх ми будемо лише вигравати», - заявив незадовго до відльоту до Ужгорода форвард «біло-синіх» Андрій Ярмоленко.

Напевно багато корисної інформації для Олега Блохіна надала гра «Говерли» у першому турі проти «Шахтаря». Команда В'ячеслава Грозного всупереч усім прогнозам не кинула на захист власних воріт усі сили, а намагалася атакувати і, якби більше пощастило, могла б досягти успіху. Навряд чи іншу тактику оберуть закарпатці у своєму першому домашньому матчі сезону, до чого динамівці повинні бути готовими.

На старті сезону Блохін розраховує на всіх провідних гравців, у складі немає дискваліфікованих. У Києві залишилися тільки Георгій Бущан і Ніко Кранчар, які отримали травми, та Огнєн Вукоєвич, який займався останнім часом за індивідуальною програмою. Також ще не готовий зіграти французький новачок Бенуа Тремулінас, який нещодавно приступив до тренувань у складі «Динамо».

У нинішньому «Динамо» найнебезпечнішим для «Говерли» є Браун Ідейє. Нігерієць тричі відрізнявся у воротах ужгородців. Ще по разу це вдавалося зробити Данило Сильві, Олегу Гусєву, Андрію Ярмоленку, Лукману Аруні та Дуду.

Головне зараз для гравців «Динамо», які, на думку фахівців, наразі відмінно підготовлені фізично, відчути плече один одного в ігрових ситуаціях і знайти баланс командної гри. «Нам ще необхідно попрацювати над командними діями. Команді ще потрібен якийсь час, щоб зігратися», - резонно вважає конголезький нападник Дьємерсі Мбокані.

«Говерла»: кадрова трансформація

Під час міжсезоння «Говерлу» очолив В'ячеслав Грозний, затіявши в команді кадрову революцію. До Ужгорода приїхав екс-гравець київського «Динамо» та збірної України, захисник В'ячеслав Єзерський, півзахисники Віталій Балашов («Чорноморець»), Михайло Кополовець («Карпати»), Владислав Микуляк (ФК «Полтава»), захисники Олександру Данді («Динамо» Бухарест, Румунія), Неманья Вукович («Коламбус Крю», США), нападник Руслан Івашко (ФК «Полтава»). Потрібно відзначити й прихід із київського «Динамо» трьох молодих гравців – захисника Сергія Люльки, півзахисників Віталія Буяльського та Євгена Морозенка. Перші двоє вже встигли дебютувати у складі ужгородців у матчі чемпіонату проти «Шахтаря». Щоправда, згідно з умовами орендної угоди, всі троє динамівців проти свого клубу в суботу не вийдуть.

У першому турі за «Говерлу» зіграли відразу семеро літніх новачків (Чурилов, Данді, Люлька, Буяльський, Лисицький, Кополовець та Балашов), це найвищий показник серед усіх учасників Прем'єр-ліги. Для прикладу, в «Динамо» таких лише троє - Мбокані, Ленс та Беланда.

«Легко будувати команду, маючи гроші – ми ж поки що змушені обмежуватися вільними агентами або тими, хто прийшов в оренду. Втім, я задоволений тим, як команда діяла в матчі з «Шахтарем», а також ставленням футболістів до гри. Наш суперник «Динамо» демонструє дуже хороший рівень гри. Як показали матчі нещодавнього «Об'єднаного турніру», на відміну від нас, команда чудово готова функціонально. Але я не кажу про те, що ми здамося до гри – я маю намір шукати різні тактичні варіанти протистояння висококласній команді. У будь-якому випадку, з киянами буде дуже важко», - сказав перед матчем наставник «Говерли» В'ячеслав Грозний.

У новому сезоні капітаном команди став колишній гравець київського «Динамо» Віталій Лисицький (1998-2003рр.). До «Говерли» він перейшов буквально місяць тому із збанкротілого «Кривбасу». У лідерах команди ще один екс-динамівець Володимир Лисенко, який виступав за нашу команду у 2005-2009 роках, після чого змінив уже п'ять клубів.

Перші матчі сезону для ужгородців сміливо можна назвати «єврокубковими». У стартових шести турах закарпатці зустрінуться одразу з чотирма провідними командами країни, дві з яких зіграють у Лізі чемпіонів, а дві – в Лізі Європи. Хороший іспит для команди, яка лише завдяки збігу обставин залишилася в нинішньому сезоні виступати в Прем'єр-лізі.

Баланс протистоянь

Усього «Говерла» та «Динамо» провели між собою 12 поєдинків у вищому вітчизняному дивізіоні. Жоден із цих матчів не закінчився внічию. 11 разів сильнішими були футболісти нашого клубу і одного разу перемогу святкували ужгородці. Різниця м'ячів – 9:32.

На своєму полі закарпатці раз перемогли і п'ять поступилися. Різниця забитих і пропущених м'ячів – 7:14.

Остання зустріч


Шість забитих м'ячів побачили глядачі в останній день осені на стадіоні «Авангард» (епізод гри на фото). Господарі поля як могли чинили опір, у першому таймі навіть вели в рахунку, щоправда, лише одну хвилину, але в підсумку поступилися 2:4.

Епіцентр-Чемпіонат України. 18 тур

30.11.2012. м.Ужгород, стадіон «Авангард». 7240 глядачів

«Говерла» - «Динамо» - 2:4 (1:3)

«Говерла»: 1.Надь, 28.Бордіян, 3.Щедраков, 34.Малішіч, 11.Печенкін, 7.Райчевич (к), 15.Трухін (9.Міщенко, 70), 44.Балафас, 22.Едігарян ( 88.Лопес, 64), 76.Ле Талек (10.Косирін, 70), 37.Одонкор.

«Динамо»: 35.Коваль, 17.Михалик, 3.Бетао, 33.Тайво, 20.Гусєв (к) (23.Богданов, 25), 19.Гармаш, 25.Аруна (5.Вукоєвич, 68), 99.Дуду (13.Мехмеді, 89), 4.Велозу, 9.Ярмоленко, 11.Ідейє.

Голи: Балафас (13) Райчевич (62) - Лукман (14, гольова передача Гусєв), Ідейє (18, Дуду), Дуду (45 +2, Гармаш), Ярмоленко (72, Гармаш)

Попереджені: Едігарян (24) - Велозу (19), Аруна (45), Дуду (74).

Вилучені: Балафас (90 +1, друге попередження) - Богданов (90, друге попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер