Прем'єр-ліга. 3 тур. «Динамо» – ФК «Севастополь». Прев'ю

Прем'єр-ліга. 3 тур. «Динамо» – ФК «Севастополь». Прев'ю

Матч відбудеться 28-го липня в Києві на НСК «Олімпійський», початок о 19:30.

«Динамо»: збільшена ціна перемоги

У стартових трьох турах волею календаря «Динамо» зустрічається з далеко не найсильнішими суперниками, які минулого сезону посіли місця в другій половині турнірної таблиці або ж зовсім виступали в першій лізі. Але від цього очки команді Олега Блохіна набирати анітрохи не легше. Явно не запланована втрата залікових балів у домашньому матчі з «Волинню» лише підвищує ціну помилки для «Динамо», оступатися якому зараз ніяк не можна. Ідеальним варіантом для киян є перемога в недільному матчі над «Севастополем» та планомірна підготовка протягом тижня до гри з «Шахтарем».

Факт, що для «біло-синіх» прохідних матчів у чемпіонаті немає, зайвий раз має намір підтвердити ФК «Севастополь». Для дебютанта вищого дивізіону, ледь не півскладу гравців якого грали раніше за «Шахтар», відібрати очки в «Динамо» – справа честі.

«Біло-сині» дуже серйозно налаштовуються на майбутній поєдинок. Гра команди з кожним матчем стає більш зрілою, футболісти після відпустки та зборів відновлюють порозуміння на полі. Із проблем, перед якими постав тренерський штаб «Динамо» цього тижня, – травма провідного гравця Дениса Гармаша. Тепер йому знадобиться операція, а це близько двох місяців поза футболом. Ніко Кранчар та Георгій Бущан також перебувають у лазареті. Через це як мінімум одна зміна у стартовому складі в порівнянні із грою проти «Говерли» Блохіну доведеться зробити. Можливо, побачимо на полі Мігеля Велозу, або гру з двома номінальними нападниками. Браун Ідейє та Дьємерсі Мбокані рвуться в бій. Дует найкращих бомбардирів команди минулого та нинішнього сезонів може стати неприємним сюрпризом для захисних порядків кримчан.

Чекають київські глядачі на дебют двох останніх новачків команди Бенуа Тремулінаса та Александра Драговича. Щоправда, Олег Блохін поки не поспішає. Француз фактично пропустив передсезонну підготовку й зараз лише близький до своїх найкращих кондицій, а австрієць узагалі почне тренуватися з «біло-синіми» наступного тижня.

ФК «Севастополь»: із додатковою мотивацією

Минулого сезону виступ «Севастополя» в першій лізі інакше як феєричним не назвеш. Складений із висококласних виконавців колектив на одному диханні подолав усю турнірну дистанцію, не давши приводів сумніватися в своїй перевазі над суперниками. У літнє міжсезоння в клубі лише вибірково підсилили склад, за традицією звернувши погляд на гравців «Шахтаря», які не відповідають рівню основного складу.

Біло-блакитну футболку приміряли захисник Олександр Чижов, півзахисник Віталій Віценець, нападник Філіп Будківський. Із «Іллічівця» прийшов нападник Костянтин Ярошенко, а з португальського «Спортинга» півзахисник Фарлей. До слова, Чижов та Ярошенко швидко вписалися в ігрові побудови Олега Кононова, повністю провівши два перші матчі чемпіонату.

У складі «Севастополя» виступають кілька гравців, які в різні часи пробували свої сили в «Динамо». Щоправда, поки в команді вони не на провідних ролях. Це захисник Євген Новак (грав у «Динамо-3» та «Динамо-2» із 2006 до 2012 рр.) та нападник Володимир Коваль (молодіжний склад та «Динамо-2» із 2008 до 2012 рр.). Динамівцем може вважати себе й воротар Костянтин Махновський. Ази футболу він пізнавав у ДЮФШ «Динамо», після чого поїхав робити кар'єру до Польщі.

Нинішній сезон «Севастополь» розпочав із двох домашніх матчів, в яких зміг набрати одне очко. Спочатку була нічия з «Чорноморцем» 1:1 (гол на рахунку Олександра Ковпака), потім поразка від «Шахтаря» 1:3 (Денис Кожанов). Напевно, додатковою мотивацією для севастопольців стане факт, що в день гри в їхньому рідному місті пройде головне свято року – День Військово-Морського Флоту!

Віч-на-віч

Враховуючи коротку історію «Севастополя», обидва клуби між собою зустрічалися поки лише три рази.

У сезоні 2010/11 двічі в чемпіонаті та одного разу в Кубку України. Повна перевага на боці «Динамо». Наша команда здобула три перемоги, забивши сім м'ячів та пропустивши один.

Чемпіонат України

2010/2011

31.07.2010. «Севастополь» – «Динамо» – 0:3

Голи: Ярмоленко (50), Михалик (56), Шевченко (76).

27.11.2010. «Динамо» – «Севастополь» – 2:0

Голи: Єременко (10), Вукоєвич (65).

Кубок України

2010/2011

27.10.2010. «Севастополь» – «Динамо» – 1:2

Голи: Плешаков (37) – Гололобов (45, автогол), Зозуля (69).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер