Прем'єр-ліга. 8-й тур. «Шахтар» – «Динамо». Звіт про матч

Прем'єр-ліга. 8-й тур. «Шахтар» – «Динамо». Звіт про матч

Головний тренер «біло-синіх» Юрій Сьомін віддав перевагу у стартовому складі наступним гравцям: Максим Коваль зайняв місце у воротах, лінію захисту склали (справа наліво) Данило Сильва, Євген Хачеріді, Бетао та Тайво, у півзахисті більше з акцентом на оборону були покликані діяти Денис Гармаш та Мігель Велозу, по флангах розмістилися Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв, а наконечнику на вістрі атаки Ідейє допомагав із глибини Ніко Кранчар.

Господарі, яких підганяли заповнені трибуни, розпочали поєдинок дуже активно. На перших же хвилинах "гірники" створили одразу кілька можливостей, щоб швидко відкрити рахунок. Небезпечно, але трохи неточно, пробив Вілліан, потім був удар Срни, а Фернандіньйо та Мхітарян узагалі загрожували динамівським воротам із лінії воротарського майданчика. Втім, на 20-й хвилині господарі все ж відкрили рахунок. Після подачі з кутового Кучер пробив головою, влучив у захисника, і сам першим встигнув на м'яч, який відскочив, спрямувавши сферу точно в кут воріт Коваля.

Після пропущеного м'яча футболісти «Динамо» стали грати більш активно на чужій половині поля. Переважно, спроби «біло-синіх» зводилися до дальніх ударів. Особливо досяг успіху в цьому компоненті Ніко Кранчар, але точність хорвата раз по раз трохи підводила. Нарешті, коли здавалося, що на перерву команди підуть за мінімальної переваги «Шахтаря», своє вагоме слово сказав Андрій Ярмоленко. Після довгого пасу Дениса Гармаша з глибини Ярмоленко прийняв м'яча у штрафному майданчику, красиво залишив обіграв Раца, обійшов Кучера та влучно пробив у кут воріт! Примітно, що цей матч був для Андрія 100-м у Прем'єр-лізі, і даний ювілей йому вдалося відзначити забитим м'ячем, який став до того ж першим проведеним динамівцями голом на «Донбас Арені».

Із початком другого тайму суперники почали нервувати, що вилилося в непотрібний прояв емоцій на полі та жовті картки. Швидше вдалося впоратися з ними футболістам «Шахтаря», багато в чому завдяки другому забитому м'ячу. Знову вдалося відзначитися центральному захиснику Кучеру, і знову фатальною стала подача з кутового – цього разу випустив з-під опіки свого опонента Тайво, дозволивши Олександру пробити головою з лінії воротарського майданчика.

«Динамо» з усіх сил намагалося відігратися. Велозу пробив здалеку повз ворота, Ідейє завдавав обвідного удару, але трохи не влучив у рамку, а Раффаель, який вийшов на заміну, головою спрямував м'яча до рук П’ятову ... «Шахтар» відповідав доволі гострими контрвипадами, в одному з яких і забив третій м'яч. Гармаш, який отримав ушкодження, залишився лежати в центрі поля, «гірники» не стали вибивати м'яча, а продовжили атаку, й Луїс Адріано завдав влучного удару під ліву стійку.

У підсумку, рахунок до кінця гри більше не змінився, а останні десять хвилин запам'яталися влучанням Велозу в поперечину зі штрафного, а також чотирма жовтими картками, якими арбітр намагався заспокоїти пристрасті, що розгорілися на полі.

Епіцентр-Чемпіонат України. 8-й тур

02.09.2012 м. Донецьк, стадіон «Донбас Арена», 53 423 глядачі.

«Шахтар» – «Динамо» – 3:1 (1:1).

«Шахтар»: П'ятов, Срна – кап, Ракицький, Кучер (Кривцов, 70), Рац, Степаненко, Фернандіньйо, Мхітарян, Вілліан (Дуглас Коста, 78), Ілсіньйо (Алекс Тейшейра, 61), Луїс Адріано.

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Бетао, Велозу, Ярмоленко, Ідейє, Гармаш, Гусєв – кап (Мілевський, 81), Кранчар (Раффаель, 70), Тайво, Хачеріді.

Голи: Кучер (20, 62), Луїс Адріано (81) – Ярмоленко (45, гольовий пас Гармаш).

Попереджені: Мхітарян (53), Фернандіньйо (72), Рац (83) – Ідейє (36), Ярмоленко (46), Данило Сильва (76), Велозу (86), Бетао (90+4).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер