Прем’єр-ліга. 9-й тур. «Динамо» - «Карпати» - 3:1. Впевнена перемога на класі

Прем’єр-ліга. 9-й тур. «Динамо» - «Карпати» - 3:1. Впевнена перемога на класі

У порівнянні з попереднім матчем чемпіонату (поразка в Донецьку від «Шахтаря» 3:1) головний тренер динамівців Юрій Сьомін вніс три зміни. У центр оборони замість бразильця Бетао повернувся з капітанською пов'язкою на рукаві Тарас Михалик. Дискваліфікованого напередодні Дениса Гармаша замінив бразилець Раффаель, а замість Андрія Ярмоленка, який отримав відпочинок, на лівий фланг півзахисту був висунутий бразилець Дуду.

«Біло-сині» за традицією цього сезону не форсували події на полі з перших хвилин. Команда намагалася намацати слабкі місця в обороні суперника, а головною перешкодою до цього була зовсім не злагоджена гра захисних порядків «Карпат», а банальна відсутність швидкості гравців групи атаки «Динамо». Відсутність Гармаша і Ярмоленка також зменшила здорову агресивність, адже Раффаель і Дуду, які замінили їх, один в один своїх суперників практично не перегравали, що призводило до непотрібних втрат м'яча у найвідповідальніші моменти атакуючих дій господарів. Дуду, який постійно мінявся флангами з Олегом Гусєвим був найактивнішим у першій половині гри, ось тільки ККД швидкого латиноамериканця залишав бажати кращого. Маючи певні труднощі зі створенням, динамівці відкрили рахунок зі стандарту. Велозу з правого флангу виконав кутовий і Браун Ідейє, злетівши в повітря, головою увігнав м'яч у сітку воріт Богатінова.

У другому таймі, особливо в першій його частині, динамівці додали в швидкості і, що найголовніше в конструктивності, як в середині поля, так і в атаці. Цьому треба сказати сприяли заміни. Замість Дуду вийшов прогнозований Андрій Богданов, а Олег Гусєв поступився місцем на полі Артему Мілевському. До цього моменту рахунок був уже 2:0 на користь «Динамо». Данило Сильва прорвався по флангу і від самої лицьової лінії прострілив у штрафний майданчик. Ідейє Браун грамотно пропустив м'яч, а Ніко Кранчар з району 11-метрової позначки надіслав шкіряну сферу точно під поперечку!

«Динамо» потім перебудувало свої ряди. Богданов зайняв звичне місце опорника, Кранчар змістився на лівий фланг півзахисту, а Раффаель на правий. Саме звідти прийшов і третій гол киян. Данило Сильва знову прострілив з правого флангу, Богатінов ногою відбив м'яч, який прилетів точно до Кранчар, а той у дотик майстерно відправив його в нижній кут воріт гостей!

Домігшись відчутнї переваги «біло-сині», пам'ятаючи про майбутній вояж в столицю Франції, стали грати за рахунком, з акцентом на оборону. Львів'яни, у яких з'явилася можливість конструювати атаки, дещо активізувалися і завдяки боснійцю Семіру Штілічу, який добре вийшов на заміну, зуміли створити кілька небезпечних моментів біля воріт Максима Коваля. Вразити ворота господарів з гри їм не вдалося, а гол престижу був забитий з пенальті іспанцем Лукасом, після порушення у своїй карній зоні Раффаелем. Остання десятихвилинка пройшла з взаємними шансами для сторін, які так і залишилися нереалізованими.

У результаті динамівці, перемігши 3:1 перервали свою серію з двох поразок поспіль, і в хорошому настрої будуть готуватися до найважливішої виїзній грі Ліги чемпіонів у Парижі проти Ібрагімовича і компанії.

Епіцентр-чемпіонат України. 9-й тур

14.09.12. Київ. НСК «Олімпійський». 27,604 глядачів

«Динамо» - «Карпати» 3:1 (1:0)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик (к) (Бетао, 67), Хачеріді, Тайво, Велозу, Гусєв (Мілевський, 61), Раффаель, Кранчар, Дуду (Богданов, 46), Браун Ідейє.

«Карпати»: Богатінов, Озарків, Пластун, Балажіц, Ощипко (Кополовець, 80), Даушвілі, Ткачук (к), Худоб'як, Ксьонз (Штіліч, 46), Пучковський (Кенія, 55), Лукас.

Голи: Браун Ідейє (33, гольовий пас Велозу), Кранчар (57, 63, гольові паси Сильва) - Лукас (73, пен).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер