Прем’єр-ліга. «Динамо» - «Металіст» - 1:3

Прем’єр-ліга. «Динамо» - «Металіст» - 1:3

Ажіотаж, який панував у Києві навколо центрального матчу туру, анітрохи не поступався поєдинку рангу Ліги чемпіонів. І рівень гри, показаний обома командами, цілком виправдав очікування численних глядачів. Олексій Михайличенко, який готував команду до звітного матчу, зробив істотні корективи в порівнянні з попередньою грою з «Дніпром». Відновився Олександр Шовковський, а замість Дениса Гармаша та Артема Мілевського з'явилися Огнєн Вукоєвич і Адмір Мехмеді. У півзахисті на місці відрядженого на правий фланг захисту Олега Гусєва (Данило Сильва травмований) вийшов Раффаель.

Суперники досить активно почали зустріч. Динамівці намагалися довгими передачами знаходити нападників і флангових півзахисників, що, враховуючи насичений захист харків'ян, робити було дуже непросто. Наші гості мали надію на гру в короткий пас, намагаючись таким чином знайти гострі продовження в атаці. Раз за разом виникали небезпечні моменти біля воріт Шовковського, але до певного часу воротареві та захисникам вдавалося з ними справлятися. Грім грянув на 34-й хвилині. Раффаель помилився в чужій штрафній зоні, Хав'єр передачею зі своєї половини поля вивів Тайсона сам на сам з Шовковським і той чітким ударом з 14-ти метрів відкрив рахунок у зустрічі.

Динамівці активізувалися ближче до кінця тайму. Навіть забили два м'ячі (Адмір Мехмеді та Огнєн Вукоєвич), але арбітр в обох випадках фіксує положення «поза грою». У другому епізоді досить сумнівне, але, на жаль, апеляції динамівців рішення рефері не змінили.

У перерві Михайличенко провів очікувану заміну, замість малопомітного Раффаеля випустивши Ніко Кранчара. Грючи за галасливої ​​підтримки сорока тисяч глядачів, динамівці масовано пішли вперед. І м'яч забили, це зробив Андрій Ярмоленко, але знову лайнсмен зафіксував офсайд. Тут же харків'яни провели контратаку, Марлос в штрафному майданчику обвів Тайє Тайво і тут же був ним збитий. Пенальті, Хав'єр не залишає шансів Шовковському і робить рахунок 0:2.

Динамівці продовжили атакувати, в основному завантажуючи м'яч у штрафний майданчик навісами з флангів. Варто було «біло-синім» трохи урізноманітнити свою гру, проводити нестандартні ходи, як одразу в Олександра Горяінова з'являлася робота. На 59-й хвилині зустрічі підступним ударом Кранчар влучив у штангу, м'яч відскочив у центр штрафного майданчика, звідки Ярмоленко головою переправив його у ворота!

Намагаючись посилити атаку, Михайличенко в кінцівці зустрічі випустив форвардів Артема Мілевського та Марко Рубена. Динамівці провели кілька перспективних атак, але велика кількість браку в передачах, часом безадресні закидання м'яча у вільні зони звели нанівець всі їхні зусилля. За кілька хвилин до закінчення основного часу зустрічі друге попередження отримали Крістальдо і Тарас Михалик, залишивши свої команди у меншості.

У компенсований час точно пробити Рубену завадив захисник, а от Торресу ніхто перешкод не чинив. У результаті - 3:1 на користь «Металіста».

Прем'єр-ліга. 12 тур

20.10.2012. м. Київ. НСК «Олімпійський». 40547 глядачів

«Динамо» - «Металіст» - 1:3 (0:1)

«Динамо»: Шовковський (к), Михалик, Хачеріді, Тайво, Гусєв, Вукоєвич, Велозу (Мілевський, 75), Ярмоленко, Раффаель (Кранчар, 46), Мехмеді (Рубен, 82), Ідейє.

«Металіст»: Горяінов, Вільягра, Березовчук, Гуйє Папа, Фініньо, Едмар (к), Шелаєв (Шарпар, 65), Марлос (Крістальдо, 73), Вілліан (Торрес, 83), Тайсон, Хав'єр.

Голи: Ярмоленко (59) - Тайсон (34), Хав'єр (52, з пенальті), Торрес (90 +3).

Попереджені: Тайво (51), Вукоєвич (55), Михалик (68), Ярмоленко (70), Мілевський (90 +4) - Тайсон (55), Едмар (69), Крістальдо (79).

Вилучені: Михалик (88, друге попередження) - Крістальдо (87, друге попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер