Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Перемога в компенсований час

Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Перемога в компенсований час

З перших хвилин кияни, яких підганяли спраглі до клубних баталій вболівальники, пішли вперед. Перший небезпечний момент біля воріт Бандури виник вже на третій хвилині поєдинку. Кранчар навісив з кутового і після серії рикошетів м’яч прилетів до Хачеріді, який підключився до атаки. Євген пробив у падінні через себе – дуже неточно.

За кілька хвилин чудовий момент мав у контратаці Дуду. Бразилець обігрався з партнером і з лінії штрафного майданчика пробив трохи вище воріт.

Динамівці продовжували тиснути. Аруна перехопив м’яч у центрі поля і дав пас на хід Ідейє, який в дотик пробив поряд зі стійкою.

На 14-й хвилині відбувся суперечливий епізод. Дуду мчав до воріт суперника лівим флангом і прострілив з кута штрафного майданчика. М’яч влучив у руку Чечеру, але Віталій Годулян не звернув уваги на це порушення правил, жестом закликавши продовжувати гру.

«Біло-сині» продовжували тероризувати оборону суперника. Спершу сильно, але неточно пробивав по воротам Бандури Ярмоленко, а за кілька хвилин в аналогічній ситуації з таким же успіхом зіграв Михалик. В середині тайму «Динамо» трохи скинуло оберти, віддавши ініціативу супернику. «Металурги», які до цього лічені рази переходили центр поля, провели дві гострі атаки. Спершу Казарян взяв гру на себе, змістився з правого флангу в центр і пробив – м’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки, а за кілька хвилин все той же Казарян, отримавши м’яч вже на лівому фланзі атаки, увірвався в штрафний майданчик і пробив у ближній кут, де знаходився Бойко.

Але все ж кінців кА тайму лишилась за господарями, які раз по раз «ловили» гостей на контратаках. На 38-й хвилині Аруна, який кількома хвилинами раніше отримав «гірчичник», пробив вище з 30-ти метрів. Також пробити із середньої дистанції вирішив Кранчар, але «круглий» пролетів у лічених сантиметрах від верхнього кута воріт Бандури.

Здавалось, ще трохи і «Динамо» зуміє відкрити рахунок, але на останніх хвилинах тайму втратило дві чудові нагоди. Спершу рефері зафіксував поза грою у Дуду, який вийшов на побачення з голкіпером, а потім Ідейє бив головою після подачі з кутового, але у Брауна замість удару вийшла передача на Михалика. Тарас не встиг зреагувати на цей пас і від його коліна м’яч відлетів у руки Бандурі. 0:0 після першого тайму.

В перерві Юрій Сьомін зробив одразу дві заміни. Замість активного Дуду на поле вийшов Олег Гусєв, а Аруну замінив Денис Гармаш. Поява на полі двох футболістів збірної України ненадовго оживила гру «біло-синіх» в атаці. На 57-й хвилині Гусєв прорвався по правому флангу, витягнув на себе захисника і відпасував назад на вільного Данило. Бразилець навісив у район 11-метрової позначки, звідки Гармаш, який вистрибнув вище за всіх, головою пробив під поперечку. Але Бандура був готовий до цього і в ефектному стрибку перевів м’яч на кутовий.

За три хвилини по воротам гостей з кута штрафного майданчика пробивав Ярмоленко ,але і тут голкіпер донецької команди був на висоті. Відчувши загрозу, «металурги» відійшли в оборону, ще більше ускладнивши завдання «Динамо».

Відверто кажучи, із 70-ї хвилини небезпека біля воріт Бандури зникла. Але попри це, наставник «Динамо» Юрій Сьомін не наважився випустити на поле одного з найкращих бомбардирів літніх зборів Артема Кравця, віддавши перевагу Мілошу Нінковичу, який замінив Кранчара.

З кожною хвилиною наближався фінальний свисток, гомін на трибунах «Олімпійського» зростав, але атак «біло-синіх», які могли призвести до довгоочікуваного голу, не було. Ідейє не вдавалось прийняти м’яч в штрафному майданчику, а всі навіси та передачі з флангів були під контролем у захисників «Металурга». На останній хвилині основного часу принести перемогу «Динамо» міг Олег Гусєв, але з 20-ти метрів влучив у Бандуру.

Здавалось, що голів у цьому матчі глядачі вже не побачать, але не так сталось, як гадалось. На другій хвилині компенсованого часу Андрій Ярмоленко з правого флангу навісив у штрафний майданчик, де м’яч після удару головою Ідейє залетів у ворота гостей. І це – ПЕРЕМОГА, з рахунком 1:0.

Епіцентр-Чемпіонат України. 1-й тур     

14 липня 2012 р. НСК «Олімпійський», 32 870 глядачів.

«Динамо» «Металург» Донецьк – 1:0 (0:0)

«Динамо»: Бойко, Данило Сильва, Михалик, Хачеріді, Бетао, Вукоєвич, Аруна (Гармаш, 46), Кранчар (Нінкович, 69), Ярмоленко, Дуду (Гусєв, 46), Ідейє.

«Металург»: Бандура, Морозюк, Чечер, Прийма, Голайдо, Макрідіс, Лазіч, Зе Соарес (Нельсон, 59), Дімітров (Грищенко, 43), Данило (Іванко, 69), Казарян.

Гол: Ідейє (90+2)

Попередження: Аруна (37) – Данило (22), Чечер (58)

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер