Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Таврія» – 1:1

Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Таврія» – 1:1

В останньому для себе поєдинку в сезоні 2011/12 кияни зіграли внічию 1:1.

У порівнянні з невдалим матчем проти «Зорі», Юрій Сьомін помітно оновив стартовий склад. Повернулися на поле Артем Мілевський та Денис Гармаш, які відбували дискваліфікацію, Євген Хачеріді, який залікував травму спини, а також Браун Ідейє. І, навпаки, не потрапили до числа 18-ти через травми Горан Попов, Олег Гусєв та Карлос Корреа. Не лишилася без уваги тренера й чудова гра Артема Кравця за молодіжну команду (напередодні він забив гол і віддав дві результативні передачі), його було включено до заявки.

Динамівці активно розпочали зустріч і на одному атакувальному диханні провели першу половину тайму. Дуже корисно в нападі діяло тріо Шевченко-Мілевський-Ярмоленко. Вже на третій хвилині Ярмоленко міг відкрити рахунок, але його удар із гострого кута парирував Дамір. Трохи пізніше удар Шеви із 20-ти метрів пройшов поруч зі стійкою. Більше пощастило Мілевському. На 16-й хвилині Вукоєвич у центрі відібрав м’яча у Калініченка, Мілевський розпочав атаку, вивів на ударну позицію Шевченка, котрий чудово розібрався в ситуації й замість удару з-під захисника технічно зупинив м’яча та повернув його Артему. Із 20-ти метрів Мілевський пробив точно в кут, забивши свій шостий гол у нинішньому чемпіонаті.

Повівши в рахунку, динамівці понизили оберти й дали можливість показати себе в атаці гравцям «Таврії». І ледь не поплатилися за це. Найбільшу загрозу створив Платон. Із його ударом ледь впорався Коваль. На 38-й хвилині Максим знову став героєм епізоду. Захисники «Динамо» помилилися при створенні положення «поза грою», Шиндер вибіг віч-на-віч із голкіпером, який збив його перед штрафним майданчиком. Арбітр Можаровський розцінив це порушення як фол останньої надії та вилучив Коваля. У воротах його замінив Артем Кічак, який дебютував у чемпіонаті України. Пожертвувати довелося ферзем – Брауном Ідейє.

Динамівці оперативно перелаштувалися на гру в меншості (вчетверте у нинішньому сезоні підопічні Сьоміна завершують матч у неповному складі), і ще до перерви ледь не покарали кримчан у контратаці. Ярмоленко з кута штрафного майданчика м’яко навішував на Вукоєвича, але того випередив захисник і не дав пробити.

На зустрічних курсах розвивалися події на полі й у другому таймі. «Таврія» явно побоювалася атакувати великими силами. На 53-й хвилині Мілевський прострілював у центр на Ярмоленка, м’яч влучив у захисника і ледь не залетів у ворота. У гостей за відсутності дискваліфікованого Назаренка роль диригента виконував Калініченко. Ближче до завершення години ігрового часу Максим двічі пробивав по воротах – одного разу невлучно, а іншого разу класно зіграв Кічак.

Всі питання могли бути зняті на 73-й хвилині. Вукоєвич вийшов віч-на-віч із Даміром, обіграв його й опинився на газоні. Але атака на цьому не завершилася – Бетао подав до штрафного майданчика на Ярмоленка, під удар якого із п’ятьох метрів кинувся голкіпер. М’яч підхопив Мілевський, але й він влучив в Алімі, який зайняв оборонну позицію! Дуже динамічна та видовищна атака!

Після цього епізоду ініціативою остаточно заволоділа «Таврія». Тривожним дзвінком став удар у стійку Фещука, який вийшов на заміну. На 87-й хвилині м’яч знову влучив у каркас воріт, але від нього залетів до сітки. З першим ударом Кичак впорався, м’яч відскочив до Любичича, який із 18-ти метрів рикошетом від Хачеріді переправив його до воріт – 1:1.

«Таврія», слідом за «Шахтарем», стала другою командою, яка спромоглася в чемпіонаті України відібрати очки у «Динамо» в обох матчах. Можливо, саме цих турнірних пунктів не вистачило киянам, аби фінішувати вище другої позиції.

Епіцентр Чемпіонат України. Премєр-ліга. 30-й тур

10.05.2012. Київ. НСК «Олімпійський»

«Динамо» – «Таврія» – 1:1 (1:0)

«Динамо»: 35.Коваль, 2.Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап. (25.Аруна, 67), 9.Ярмоленко (13.Мехмеді, 90), 10.Мілевський, 11.Ідейє (74.Кичак, 39), 19.Гармаш, 34.Хачеріді, 44.Алмейда.

«Таврія»: 1.Дамір, 4.Любичич, 11.Кубік, 15.Алімі, 17.Шиндер, 20.Буссаїді, 24.Платон, 25.Калініченко, 27.Гомес, 55.Єзерський – кап, 99.Афолабі (28.Фещук, 57).

Голи: Мілевський (18, гольовий пас Шевченко) – Любичич (87).

Попереджені: Аруна (78) – Алімі (47), Шиндер (63), Калініченко (78).

Вилучений: Коваль (38).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер