Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Ворскла» – 3:0

Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Ворскла» – 3:0

У порівняні з матчем проти «Шахтаря» Юрій Сьомін зробив помітні зміни у складі. Зі стартових хвилин не вийшли Хачеріді, Попов, Аруна та Ідейє. Їхні місця посіли Алмейда, Нінкович, Алієв та Мілевський. Не було на тренерській лаві й самого Сьоміна. Згадуючи про успішні березневі матчі, повернувся на позицію лівого захисника Олег Гусєв. У запасі був Ель Каддурі, котрий залікував ушкодження і встигнув зіграти два поєдинки за молодіжний склад.

У першому таймі «біло-сині» володіли територіальною перевагою, яку довго не могли реалізувати. Хоча цілісної гри в атаці у підопічних Юрія Сьоміна не було, небезпечні моменти все ж виникали біля воріт Долганського. Найвигідніший мав Мілевський, котрий повернувся до складу після двоматчевої перерви. Мабуть, і сам Артем не знає, як він примудрився влучити в голкіпера із п’яти метрів.

У компенсований до першого тайму час, коли арбітр вже поглядав на хронометр, миттєвим послабленням «Ворскли» спромоглися скористатися динамівці. Гусєв помітив Мілевського у штрафному майданчику, вчасно віддав передачу й за мить вітав партнера із забитим голом. Артему вдалося класно прийняти м’яча і другим дотиком спрямувати його точно в кут воріт!

Зовсім іншим вийшов другий тайм. Гра «Динамо» стала більш жвавою після виходу на поле Шевченка та Корреа, які замінили Алієва та Гармаша.

Кияни швидко подвоїли рахунок. Завдяки пресингу Шевченко відібрав у суперника м’яча, віддав його на Корреа, котрому лишалося лише забити в порожні ворота із восьми метрів. Другий пропущений гол змусив ворсклян заграти у відкритий футбол, чим скористалися динамівці. Граючи в дотик, Нінкович, Мілевський та Шевченко провели ефектну комбінацію, котру ударом в дальній від себе кут завершив найтитулованіший гравець киян, який уперше відзначився на оновленому НСК «Олімпійський»!

Протягом останніх тридцяти хвилин моменти почергово виникали біля воріт капітанів команд, 37-річних голкіперів Шовковського та Долганського. Особливо небезпечними у гостей були удари з дальньої відстані. Буднік влучив у хрестовину, а з ударами Краснопьорова, Кривошеєнка та того ж Будніка впорався Шовковський. Міг забити ще один гол Корреа, але м’яч зрізався з його ноги та влучив у стійку. Також у динамівців із дуже вигідної позиції не влучив у ворота Нінкович, а Долганський врятував гостей після виходу із ним віч-на-віч Шевченка. Ось такою веселою й насиченою на небезпечні моменти вийшла кінцівка зустрічі.

«Динамо» перемогло «Ворсклу» і знову одноосібно очолило турнірну таблицю.

Премєр-ліга. 27 тур.

«Динамо» – «Ворскла» – 3:0 (1:0). 28,480 глядачів

«Динамо»: Шовковський – кап, Данило Сильва, Алмейда, Бетао, Гусєв, Вукоєвич, Гармаш (Корреа, 46), Алієв (Шевченко, 46), Нінкович, Ярмоленко, Мілевський (Мехмеді, 82)

«Ворскла»: Долганський – кап, Даллку, Кирилов, Чеснаков, Селін, Маркоські, Краснопьоров, Чичиков (Кривошеєнко, 53), Ребенок (Буднік, 54), Безус, Янузі (Баранник, 84).

Голи: Мілевський (45+2), Корреа (49), Шевченко (63).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер