Такий негостинний Донецьк…

Такий негостинний Донецьк…

Перед початком матчу тренерам «Динамо» довелося добре подумати, ким замінити з різних причин відсутніх Тараса Михалика, Ніко Кранчара і Брауна Ідейє. У підсумку зупинилися на складі з Шовковським у воротах, в лінії захисту вийшли Тайво, Бетао, Хачеріді та Данило Сильва, пару опорних півзахисників склали Вукоєвич і Велозу, з флангів атакували Ярмоленко і Гусєв, а під номінальним форвардом Рубеном розташувався Аруна.

Якщо Михалика і Кранчара відносно успішно зуміли замінити Бетао і Аруна, то відсутність головного бомбардира команди в нинішньому сезоні Ідейє не залишилася непоміченою. Рубен, який вийшов замість нього, був активним, але малоефективним, завдавши за відведені йому 68 хвилин два не дуже небезпечні удари в площину воріт Бандури.

До перерви динамівці спробували нав'язати супернику свою гру, але володіючи територіальною перевагою, створили мало небезпечних моментів. Найнебезпечнішими на завершальній стадії були флангові півзахисники Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв. Запам'яталася і чоловіча боротьба на правому фланзі динамівської атаки між все тим же Ярмоленком і «металургом» Голайдо. Був активний Лукман Аруна, але він раз по раз грішив втратами м'яча в найбільш відповідальний момент. Донеччани блиснули активністю наприкінці півгодини зустрічі. Протягом трьох хвилин Нельсон, Траоре і Драман завершували атаки ударами, які не без зусиль парирував Шовковський, котрий повернувся на останній рубіж.

В останній місяць динамівці активніше проводять другі тайми. Була надія на це і в Донецьку, але переломити хід гри на свою користь «біло-синім» так і не вдалося. Друга половина зустрічі стала плавним продовженням першої. Найреальніший шанс відзначитися був у Гусєва, якого вивів під кутом на ворота господарів Аруна. Але Олег метрів з десяти пробив вище поперечини. Цей момент стався на 56-й хвилині і став найнебезпечнішим у виконанні динамівців.

Олексій Михайличенко спробував пожвавити гру замінами. На 68-й хвилині в першій команді «Динамо» дебютував 18-річний нападник Дмитро Хльобас. Трохи пізніше в бій були кинуті півзахисники Дуду і Денис Гармаш.

Гра динамівців в атаці в цей вечір була далека від ідеалу. Не зумівши налагодити комбінаційні дії, все зводилося до банальних закидань м'яча в район штрафного майданчика, де було непросто виграти боротьбу у чіпких і фактурних захисників. На 71-й хвилині, здавалося, звичайний навіс в динамівський штрафний майданчик  призвів до взяття воріт. Верхову дуель виграв Хачеріді, але м'яч вибив недалеко, на лінію карної зони, де капітан господарів Димитров першим опинився на м'ячі та пробив. Шовковський на удар зреагував, але на шляху м'яча став той же Хачеріді, від ноги якого м'яч змінив напрям і влетів у протилежний кут. - 1:0.

Двадцять хвилин, які залишалися до фінального свистка, пройшли в традиційній для подібної ситуації боротьбі. Гості намагалися хоч щось створити біля воріт господарів, а ті, контролюючи ситуацію, оборонялися, так і зберігши свою перевагу до фінального свистка.

Чемпіонат України. 16-й тур

17.11.2012. м. Донецьк, стадіон «Металург». 3460 глядачів

«Металург» (Д) - «Динамо» - 1:0 (0:0)

«Металург» (Д): Бандура, Воловик, Голайдо, Морозюк, Мкртчян, Макрідіс, Лазіч, Димитров (к) (Барановський, 88), Данило Річард, Нельсон (Казарян, 66), Траоре.

«Динамо»: Шовковський (к), Тайво, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва, Вукоєвич (Гармаш, 80), Велозу, Гусєв (Дуду, 76), Ярмоленко, Аруна, Рубен (Хльобас, 68).

Гол: Димитров (71).

Попереджені: Велозу (44), Бетао (80).

 «Металург»

 

 «Динамо»

1

Голи

0

51

Володіння м'ячем (%)

49

5

Всього ударів

14

5

Удари в площину воріт

5

0

Удари повз ворота

9

4

Кутові

4

3

Офсайди

2

0

Червоні картки

0

0

Жовті картки

2

21

Здійснено фолів

21

21

Зароблено фолів

21

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер