Прем’єр-ліга. «Волинь» – «Динамо» – 0:1

Прем’єр-ліга. «Волинь» – «Динамо» – 0:1

Єдиний гол наприкінці першого тайму забив Андрій Шевченко.

Динамівці проводили свій матч на день пізніше, ніж «Шахтар», і мусили перемагати, щоб продовжити боротьбу за чемпіонство. Юрій Сьомін, який через дискваліфікацію спостерігав за перипетіями поєдинку з VIP-ложі, у стартовому складі, в порівнянні з матчем проти «Ворскли», провів три заміни. Всі вони були вимушеними – Гусєв, Гармаш та Мілевський не могли зіграти проти «Волині» через перебір жовтих карток. Їхні місця зайняли Шевченко, Попов та Ідейє.

Із перших хвилин зустрічі кияни заволоділи територіальною перевагою. Динамівці атакували великими силами, але рідко турбували ударами Шеліхова. Перший небезпечний момент гості створили на 18-й хвилині. Спрацювала домашня заготовка: Алієв розіграв кутовий із Ярмоленком, отримав від нього пас у відповідь і пробив із кута штрафного майданчика. Якби м’яч влучив у площину воріт, то потенційний гол претендував би на звання найкращого в турі. Однак м’яч пролетів над хрестовиною воріт господарів.

Головною дійовою особою наступного епізоду також став Алієв. І знову невдало. Ярмоленко прострілив до штрафного майданчика, де Приндета в падінні зачепив м’яча рукою. Алієв підійшов до 11-метрової позначки, але не спромігся переграти Шеліхова сильним ударом у кут. Наприкінці тайму два небезпечних моменти створили волиняни. Савич класно зіграв корпусом, позбувшись опіки Алмейди, але з кута воротарського майданчика замість удару по воротах віддав передачу на партнера, який на неї не очікував. Пізніше був близьким до взяття воріт Шовковського найкращий бомбардир чемпіонату Майкон. Бразилець виграв верхову боротьбу і пробив точно в «дев’ятку» динамівських воріт, але Шовковський у неймовірному стрибку ліквідував загрозу. На жаль, капітан «Динамо» зробив це дорогою ціною. Олександр звівся на ноги лише за допомогою лікарів, тримаючись за плече. Однак голкіпер дограв хвилину, яка лишалася до свистка на перерву, і став безпосереднім очевидцем результативної атаки своїх партнерів.

Динамівці провели блискавичну контратаку. Ідейє запустив по флангу Ярмоленка, який прострілив у штрафний майданчик. Шеліхов не зміг зафіксувати м’яча, а Шевченко, який мов шуліка чекав на помилку голкіпера, із кількох метрів переправив м’яча до порожніх воріт.

Після перерви місце у воротах «Динамо» вперше у весняній частині сезону зайняв Максим Коваль. У другому таймі динамівці діяли напрочуд раціонально й намагалися не ризикувати. Господарі заволоділи м’ячем і створили кілька небезпечних моментів. На щастя, жоден із них не став результативним. Найближчим до взяття воріт гостей був капітан «Волині» Симінін. На 82-й хвилині після його удару м’яч влучив у стійку, трохи пізніше він пробив вище воріт. Як зауважив після матчу наставник «Волині» Анатолій Дем’яненко, його підопічних підвела низька реалізація моментів. Завдяки досвіду динамівці вміло довели гру до перемоги, набрали три очки і знову наздогнали «Шахтар» на верхівці турнірної таблиці.

Епіцентр-Чемпіонат України. 28-й тур

22.04.2012. м. Луцьк. Стадіон «Авангард». 11,800

«Волинь» – «Динамо» – 0:1 (0:1)

«Волинь»: Шеліхов, Симінін – кап, Шиков, Приндета, Леандро, Шарпар (Шумахер, 74), Ізворану, Насонов (Герасимюк, 64), Лопес (Павлов, 80), Савич, Майкон.

«Динамо»: Шовковський – кап (Коваль, 46), Данило Сильва, Алмейда, Бетао, Попов, Вукоєвич, Нінкович, Алієв (Калитвинцев, 84), Ярмоленко, Шевченко, Ідейє (Корреа, 55).

Гол:

0:1. 45 (+3) хв. Шевченко (Ярмоленко).

Нереалізований пенальті:

22 хв. Алієв.

Попереджені:

Лопес (52), Ізворану (67) – Нінкович (23), Алмейда (42), Ярмоленко (45).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер