Пресконференція Мірчі Луческу напередодні матчу з «Барселоною»

Пресконференція Мірчі Луческу напередодні матчу з «Барселоною»

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу відповів на питання представників ЗМІ під час передматчевої пресконференції напередодні домашнього поєдинку з іспанською «Барселоною» в рамках 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів:

- Після матчу з «Маріуполем» ви були незадоволені грою своєї командою, чи вдалося налаштувати хлопців на матч із «Барселоною»? Яка атмосфера у команді?

– Невже на гру проти «Барселони» ще треба когось мотивувати? Я чув питання про те, що у складі суперника не приїхав той чи інший гравець. «Барселона» є «Барселона». Будь-який гравець, який приїхав до Києва, якісний. У нашому складі немає футболістів, сума відступних за яких становить мільярди, а вони таких мають. У «Динамо» гарні та якісні гравці, завтра ми це побачимо.

- Ви, як тренер, напевно почали готуватися до матчу з «Барселоною» заздалегідь, наскільки втрати у складі суперника у вигляді Піке та Агуеро змусили вас поміняти підготовку?

- Це не суттєво, оскільки відсутність Піке компенсує Гарсія, який так само добре грає. Це майбутнє «Барселони», адже він набагато молодший. Агуеро не дуже багато грав останнім часом, тому сказати, що його відсутність – це проблема, не можу. Тим більше, що вони мають Депая, який на даний момент є ударною силою команди: і грає добре, і забиває. Звичайно, на всій команді позначилася відсутність Мессі. З його відходом колектив щось втратив у плані психології. У нас також відсутні Попов та Бесєдін – дуже важливі гравці. Відсутність одного чи двох футболістів нічого не змінює у плані гри, грає команда «Динамо» проти команди «Барселона». Впевнений, ми проведемо хороший матч завтра.

- Це буде ще «Барселона» Кумана чи вже нова «Барселона» Бархуана?

- За три дні нічого не зміниш, тому нової «Барселони» не може бути. Завтра гратимуть футболісти, які здорові та готові фізично.

- Чи піде зміна тренера на користь іспанцям? Чи може вона по-спортивному роздратувати гравців каталонців?

- Поки що немає жодних змін. Вони не виграли у «Алавеса». На жаль для нього і на щастя для нас, у Бархуана не всі гравці здорові, щоби побудувати гру залежно від тих, хто є у складі. За три дні складно щось змінити, тим більше, що він був зовсім не готовий до цього переходу. Рішення звільнити Кумана та взяти Серхі з другої команди було прийнято буквально за годину.

- Завтра «Динамо» проведе свій другий домашній матч у Лізі чемпіонів, наскільки трибуни для вас важливі, чи допоможуть вони команді поборотися за такі важливі очки?

- Це залежить від того, яка група вболівальників та як підтримує команду. Я хотів би, щоб усі глядачі, які будуть присутні на матчі, підтримували команду і штовхали її вперед. Ми маємо складний календар у груповому етапі Ліги чемпіонів. Вдома добре зіграли з «Бенфікою», заслуговували на перемогу. Після цього було два складні виїзди до Мюнхена та Барселони. Тепер повернулися додому. На виїзді ми грали проти каталонців з острахом, самі створили для них перевагу та дозволили реалізувати моменти після грубих помилок. Напередодні завтрашньої гри я розповів хлопцям, як у 2004 році до нас приїхала «Барселона», в тій грі дебютував Мессі. «Шахтар» виграв 2:0 за рахунок божевільної самовіддачі та організації гри. Тоді «Барселона» також мала перехідний період. Та перемога дала великий поштовх у розвитку «Шахтаря». Завтра ми повинні зробити все, щоб досягти позитивного результату. Після п'яти років без Ліги чемпіонів ми потрапили до дуже складної групи, де «Баварія» має велику перевагу перед рештою трьома командами. Вірю у своїх хлопців і хочу від них завтра побачити велику мотивацію та хорошу гру.

- Наскільки великою проблемою буде відсутність Миколенка завтра? Чи ви вже визначилися, хто зіграє на лівому фланзі – Шабанов чи Караваєв?

- У зв'язку з тим, що Миколенко вибув на два тижні або більше, я вирішив подивитися на цій позиції Шабанова на той випадок, якщо не зможе зіграти Караваєв. Олександр добре знає, як діяти на цій позиції, я просто дивився на майбутнє як варіант зміни одного гравця на іншого.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер