Пресконференція Мірчі Луческу після матчу з «Шахтарем»

Пресконференція Мірчі Луческу після матчу з «Шахтарем»

Головний тренер київського Динамо відповів на питання журналістів під час післяматчевої прес-конференції після гри з Шахтарем.

- Останні дві гри з Шахтарем виявилися для Динамо без забитих м'ячів. Чого не вистачило в цих іграх, щоб забити гол?

- Ви бачите, що значить мати в складі бразильських гравців із хорошою технікою, з таким багажем, асортиментом техніки. У «Шахтаря» більшість гравців - бразильці, які добре поводяться з м'ячем. Це робить різницю.

До того ж нас влаштовувала нічия, тому ми організували свою гру так, щоб не давати вільних зон швидким, технічним гравцям Шахтаря, а самим при відборі м'яча тікати у швидкі контратаки.

Водночас ми припускалися багатьох помилок при початку атак, при простих передачах, коли не було особливого тиску. Це я пов'язую з молодістю, недосвідченістю наших центральних захисників. У той же час у Шахтаря майстровиті, досвідчені центральні захисники, які практично не помилялися, вони починали всі свої атаки дуже добре. Суперники створювали чисельну перевагу за рахунок хороших передач, хорошої техніки.

Між Суперкубком і чемпіонатом велика різниця. Ми рік не програємо в чемпіонаті, і це багато значить. Я побажав хлопцям так само грати надалі.

- Як ви оціните гру універсала Караваєва, який сьогодні зіграв на лівому фланзі? Кажуть, що Шахтар - це по суті ваша команда по цей час. Чи згодні ви з цим твердженням?

- Миколенко вчора сказав, що не зможе зіграти через травму. Так само не зміг зіграти Шепелєв. Вербич сьогодні відчув біль у коліні. Тому нам довелося перекроїти склад. Караваєв провів сьогодні дуже хороший матч. Він дуже хороший гравець. З точки зору професіоналізму він поводиться здорово. На будь-якій позиції й в будь-який момент він виходить на поле і виконує те, про що я його прошу.

- Як ви відреагували на банер ультрас про вас і те, що вашу зірку біля «Донбас-Арени» облили фарбою? Які у вас плани на міжнародну паузу?

- Мене не цікавить, що відбувається навколо. Мене цікавить тільки моя команда, як вона грає, і що повинні робити на полі гравці.

Що стосується гравців Шахтаря, на мій погляд, кращим сьогодні був Алан Патрік. Вважаю, що він заслуговує виклик до збірної Бразилії, так само як раніше викликалися до збірної бразильці Шахтаря.

Я говорю не як тренер Динамо, а як людина, яка любить і знає футбол. Він заслуговує на те, що стабільно грає зараз. Водночас йому було важко пробитися в основу. Але завдяки президенту Шахтаря Рінату Ахметову він залишився в команді та став дуже хорошим футболістом.

Що стосується планів, у нас як завжди багато збірників. Ми даємо іншим гравцям три дні відпочинку, в четвер збираємося на перше тренування. У нас є багато пропозицій, зокрема з Туреччини і з інших країн, але у нас в обоймі залишиться мало гравців щоб провести спаринг.

Складний графік у всіх наших гравців, тим більше у збірників. Крім ігор чемпіонату і Кубка це ще і ігри Ліги чемпіонів, ігри за збірні. Велика кількість наших гравців виступає за національні збірні, для нас це теж проблема, тому що ми не знаємо, в якому стані гравці повернуться зі збірних. Але вони професіонали, вони повинні готуватися і відповідати рівню збірної та київського Динамо.

- У минулому, коли Шахтар очолював Фонсека, ви говорили, що це по суті ще ваша команда. Можна сказати, що Шахтар вже змінився? І якщо так, то як змінилася команда?

- Стиль гри цієї команди був визначений ще в 2004 році президентом клубу Рінатом Ахметовим, тоді ж і я прийшов. І він зберігається до цих пір. Будь-який тренер може цей стиль в якихось деталях тільки поліпшити або погіршити. Це підтверджує те, що Карло Ніколіні, який працював зі мною упродовж 17-ти років, повернувся в клуб. Це не означає, що Де Дзербі - поганий тренер.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер