Пресконференція Мірчі Луческу напередодні матчу з «Баварією»

Пресконференція Мірчі Луческу напередодні матчу з «Баварією»

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу відповів на запитання представників ЗМІ під час передматчевої прес-конференції напередодні домашнього поєдинку з мюнхенською «Баварією» у рамках 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

- В останньому турі чемпіонату Німеччини «Баварія» поступилася «Аугсбургу». Що ви для себе почерпнули з цієї гри?

- Усі команди, які грають у Лізі чемпіонів, мали проблеми у внутрішніх чемпіонатах. Тому «Баварія» – не виняток. «Аугсбург» зробив усе можливе, щоб досягти результату. Вони зразково оборонялися всією командою, билися, продемонстрували хорошу тактичну підготовку та організованість гри. Гравці віддали всі сили заради результату, тому і успіх був на їхньому боці. «Аугсбург» зіграв інакше, ніж зазвичай грають у Бундеслізі. Вони зачинилися на своїй половині поля та не залишали вільних зон для проходів до своїх воріт. «Баварія» не була готова до такого сценарію, тож програла.

- У матчі з «Чорноморцем» через дискваліфікацію були відсутні три основні гравці – Забарний, Шапаренко та Сидорчук. Як оцінюєте зараз їхній ігровий тонус?

- Сподіваюся, що ці два-три дні пішли їм на користь, щоб вони думками повернулися до рідного клубу та якнайкраще підготувалися до майбутнього поєдинку.

- Наскільки матч із «Чорноморцем» був корисним для вашої команди?

- Я сказав своїм гравцям, що в оренді в «Чорноморці» виступає багато наших футболістів, тому я хочу подивитися – хто заслуговує грати у «Динамо», а хто – в оренді. Моя команда провела цей матч добре. Вдалося досягти хорошої мотивації - гравці прагнули показати один перед одним, хто краще.

Щодо орендованих гравців, то це пріоритет тренера. Я ніколи не забороняв орендованим футболістам виходити проти своєї команди – навіть на шкоду собі та результату команди. Знаю, що кожен орендований гравець виходить із подвійною мотивацією доводити, що він найкращий.

- Наставника «Баварії» Юліана Нагельсманна називають одним із найпрогресивніших тренерів сучасності. Як ви можете його охарактеризувати?

- Нагельсманн – чудовий тренер. Він довів це своєю роботою з раннього віку в різних командах Бундесліги, дійшовши до «Баварії». Одна справа – тренувати «Лейпциг», а зовсім інша – «Баварію», де, крім хорошого складу, є відмінний скаутинг, супердорогі гравці. Це говорить про силу клубу та напрямок його роботи. Тільки так можна привезти з Ванкувера Девіса, Мусіалу з «Челсі» та Річардса з «Редінга». Нагельсманну пощастило з командою. «Баварія» виграє чемпіонати, Кубки та Лігу чемпіонів. Тут тренер може показати себе з найкращого боку.

- Як ви мотивуєте гравців перед завтрашнім матчем?

– Ми граємо проти мюнхенської «Баварії», і цим усе сказано. Яка ще може бути мотивація?

– Наскільки бюджет команди залежить від її гри?

– Тут відіграють роль багато факторів. Сила команди, її традиції та історія, імідж у світі, завойовані титули. Все це чинить тиск як на суперників, так і на арбітрів. Можна згадати нашу першу зустріч у Мюнхені, де ми добре грали до пенальті, а після нього все змінилося. Не кожен дасть це пенальті. Великі клуби завжди привілейовані, їм надають легку допомогу.

Рівень гравців зростає у міру розвитку та нарощування потужності клубу. Гроші важливі, але вони не найважливіший фактор. Організація роботи клубу, інфраструктура, продаж квитків, підтримка вболівальників – все це збільшує тиск на гравців, які не можуть дозволити собі опустити якість гри нижче певного рівня. Від цього і йде прогрес футболістів та клубу.

Я не просив своїх гравців виграти у «Баварії». Я просив їх грати так, щоб вони могли покинути поле з високо піднятою головою та були задоволені своєю роботою.

– «Баварія» вже достроково вийшла з групи. Як це може вплинути на завтрашній матч?

- Ми граємо проти німців, і ця гра коштує 3 мільйони. Як ви вважаєте, чи захоче «Баварія» завтра виграти?

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер