Пресконференція Олександра Шовковського після гри з «Чорноморцем»

Пресконференція Олександра Шовковського після гри з «Чорноморцем»

Головний тренер «Динамо» відповів на запитання представників ЗМІ на пресконференції після домашнього матчу з «Чорноморцем» (1:0). 

- Я не втомлююсь це повторювати і буду починати майже всі пресконференції з того, що буду дякувати нашим захисникам та захисницям за те, що вони роблять, за те, що в Україні є можливість грати у футбол і дарувати емоції, комусь – позитивні, комусь – не такі позитивні, але це ті емоції, яких нам так не вистачає у цей непростий для нас період. 

Друге, що хочеться сказати – передати слова співчуття родинам загиблих унаслідок чергової варварської атаки на місто Одеса. На жаль, серед загиблих є і малі діти… Наші співчуття… 

Що стосується безпосередньо гри – ми налаштовувалися на важкий матч, так як останнім часом нам не вдавалося добре грати проти одеського «Чорноморця». І ми розуміли, що сьогодні теж легкої прогулянки не буде. 

- З чим пов’язана відсутність у заявці на гру Віталія Буяльського? 

- Безумовно, Віталій – один із ключових гравців команди, капітан, один із лідерів. Його присутність на полі для нас важлива. Він отримав ушкодження. На жаль, таке іноді трапляється і в тренувальному процесі. Наскільки ушкодження серйозне буде зрозуміло після додаткового обстеження. 

- Що з вашої передматчевої установки гравцям все ж не вдалося реалізувати? 

- У першу чергу – не вдалося реалізувати ті моменти, які ми створили. Ми над цим працюємо, працюємо регулярно. Якби принаймні 50 відсотків з того, що ми створили, ми б реалізували, то я думаю, кінцівка матчу була би куди більш спокійною. Але це футбол, тому він і прекрасний, і тому це спорт номер один у світі – не все може йти за планом, за графіком, адже ми граємо проти живих людей, проти команд, у яких є свої завдання, які налаштовуються на гру. Тим більше, «Динамо» Київ – це завжди додатковий мотиватор для всіх команд. А ви пам’ятаєте, як ми останнім часом невдало грали з одеситами. Тому я цей матч все ж занесу для нас в актив з урахуванням минулих результатів. 

- Сьогодні вперше після довгої паузи на трибуни були допущені вболівальники. Як вам енергетика трибун?

- Безумовно, це велике досягнення для нас, що у вболівальників з’явилась можливість приходити на стадіони та підтримувати свої команди. Це важливо і для вболівальників, і для енергетики матчів, і для емоцій, і для футболістів, тому що футбол – це гра для вболівальників. По-друге, важливо, аби всі люди, які бажають бути присутніми на стадіоні, були впевненими, що у разі певних ситуацій вони спокійно перейдуть до укриття і будуть там у безпеці.  

- Чому команда не грала більше часу в такій агресивній манері, як у перші 10 хвилин?

- Ми граємо проти команд, які теж ставлять завдання на гру і теж аналізують наші дії, вміють перебудовуватися під час матчу. Наша агресія на початку зустрічі мала призвести до забитих м’ячів – у нас були можливості для цього. Не реалізувавши їх, команда трохи втратила ініціативу. А команда-суперник, навпаки, не пропустивши м’яч, отримала позитивний заряд і продовжила грати в свій футбол. У перерві ми внесли декілька корективів і другий тайм провели згідно з планом. Однак футбол тому й прекрасний: ти можеш планувати одне, але по ходу зустрічі треба вміти перебудовуватись та долати труднощі, з якими ми стикаємось протягом усього матчу. Я вдячний гравцям за сьогоднішню гру з урахуванням того, як складалися останні матчі з «Чорноморцем».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер