Пресконференція Олександра Шовковського після матчу з «Металістом»

Пресконференція Олександра Шовковського після матчу з «Металістом»

Виконуючий обов’язки головного тренера «Динамо» відповів на запитання представників ЗМІ на пресконференції після матчу з «Металістом» в Ужгороді.

- Доброго дня. Сподіваюсь, що він буде також добрим для всієї нашої країни. Знаємо, що сьогодні вночі відбувалося в Україні. Футбол, слава Богу, продовжується, але чудово розуміємо, що для нас найціннішою буде головна перемога, яку всі ми так бажаємо і чекаємо.

- Порівняйте хвилювання від першої гри у якості тренера з тим, яке у вас було, коли ви були гравцем.

- Це інші хвилювання. Коли ти грав, ти відповідав за свої дії, відповідав, певною мірою, за настрій. Маючи за плечами великий досвід ти відчуваєш, яким чином ти можеш вливати на колектив, на команду, на гравців. Ти маєш бути впевненим у собі. У принципі, така сама впевненість має виходити і від тренера. Але в першу чергу я хочу наголосити на тому, що у нас є головний тренер. На жаль так сталося, що у нього виникли проблеми зі здоров’ям. Ми всі бажаємо йому якнайшвидшого одужання і хочемо, щоб операція пройшла без якихось ускладнень.

Стосовно мого першого досвіду у якості керманича команди – ми постійно були на зв’язку з головним тренером. Є система підготовки, яка не змінюється, змінювати її в жодному сенсі неможливо. Все відбувається так, як планувалося.

- Наскільки ви задоволені сьогоднішньою грою?

- Все, в принципі, було нормально. Ми контролювали гру, хоч не все вдавалося. У нас були моменти в першому таймі, які ми мали реалізовувати. Розуміли, за рахунок чого буде грати наш суперник. Декілька гострих випадів ми пропустили. Потім ми забили два м’ячі, і нібито все мало бути чудово. Але далі була прикра помилка, і команда розгубилася. Будемо розбиратися, чому так сталося. Проблема не в тому, що хтось помилився і ми пропустили гол. Помиляються всі. Проблема в тому, що після голу ми чомусь розгубилися. Після того як пропустили, почався якийсь сумбур, який тривав до третього забитого м’яча.

- У першому таймі «Металіст» дуже добре оборонявся. Наскільки вашій команді допомогло забити вилучення у складі суперників на самому початку другого тайму?

- Ви мабуть бачили, що ми намагалися активно не давати супернику розігрувати м’яч. А коли у нас стало на одного гравця більше, нам стало набагато простіше це робити. Ми притиснули суперника і намагалися пришвидшити гру для того щоб обмежити суперників у часі та просторі, змусити їх помилятися. Нам це, в принципі, вдалося. Але індивідуальна майстерність має бути завжди і всюди. І в обороні, і в атаці, і в передачах м’яча. Ми наголошували, говорили гравцям, що не зможемо забити гол, якщо не будемо бити по воротах. Сьогодні дальні удари призвели до першого голу, а потім хороші комбінації допомогли нам забити другий та третій м’ячі.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер