Пресконференція Олександра Шовковського після матчу з «Минаєм»

Пресконференція Олександра Шовковського після матчу з «Минаєм»

Головний тренер «Динамо» поспілкувався з представниками ЗМІ після матчу з «Минаєм». 

- Вітаю всіх уболівальників «Динамо» з перемогою. Нарешті, ми зіграли цей матч. Матч із незвичними обов'язками. Як ви знаєте, у минулому турі у грі з «Олександрією» у нас було вилучення, але так як цей матч догравався, а розпочався він ще в грудні, ми отримали дозвіл на те, що Волошин може зіграти в цьому матчі. В будь-якому випадку, хоч ми випустили б його у стартовому складі, хоч не випустили, він мав би пропустити наступний матч з «Поліссям». 

Крім того, ви мабуть знаєте, що за регламентом ті гравці, які виходили у стартовому складі на цей матч у грудні, якщо вони не виходили у стартовому складі у дограванні, взагалі не могли бути заявленими на цю гру. Тому у нас були певні зміни у стартовому складі. Ми дали можливість зіграти тим гравцям, які багато пропустили, планували заміни. В принципі, готувались до цієї гри традиційно. Ми розуміємо, що нам важливо у кожній грі перемагати, для нас кожна гра – це фінал. 

- Чому сьогодні був відсутній Володимир Бражко? 

- На пресконференції в Олександрії я казав, що у нас є якась застуда чи інфекція в команді. Після гри з ЛНЗ захворів Нещерет, вночі перед грою з «Олександрією» піднялася висока температура у Сироти, він був виключений з заявки на гру. Після гри з «Олександрією» так само захворів Бражко – у нього була висока температура, тож він не зміг взяти участь у грі з «Минаєм». 

- Давно на полі не було Караваєва, що з ним? Він просто не потрапляє до складу чи якісь інші причини? 

- У нас в команді 24 польових гравці та чотири воротарі. Кожен у тренувальному процесі доводить свої претензії на те, щоб грати у стартовому складі. На сьогоднішній день Олександр перебуває трохи не в тих кондиціях, на які ми розраховуємо. Але він в обоймі. Я розглядав можливість випустити його на поле у цій грі. Але якби я не випустив у старті Тимчика, то не зміг би взагалі розраховувати на нього у цьому матчі. 

- Ви схопились за голову, коли Бущан вийшов далеко з воріт за рахунку 2:1 та виконав функції центрального захисника. Якими були ваші думки? 

- Якщо говорити про конкретний епізод, на мою думку більш відповідально та впевнено мали зіграти наші центральні захисники. Була висока «свічка», м’яч довго висів у повітрі. Вони були першими на м’ячі й могли спокійно відкинути м’яч голкіперові. Ми могли на рівному місці подарувати гол нашому супернику. Тому в мене була така реакція. 

- Другий тайм домашнього матчу з ЛНЗ дався вашій команді важко, сьогодні та сама ситуація – після якісного першого тайму у виконанні «Динамо» суперник перебудовується, нав’язує свою гру. Чому так відбувається? 

- Я собі вже задавав це питання. Дійсно, ми провели два різні тайми, і якщо в першому таймі повністю домінували, мали ігрову перевагу, забили два м’ячі, могли забивати більше, те, як грали в другому таймі, як на мене, команда рівня «Динамо» не має так грати. У другому таймі мені здалося, що грали дві рівні команди. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер