Прес-конференція Андреа Пірло після матчу з «Динамо» на «Олімпійському»

Прес-конференція Андреа Пірло після матчу з «Динамо» на «Олімпійському»

- Чи задоволені ви на сто відсотків грою або було щось, що ви хотіли би поліпшити?

- Загалом я задоволений грою, самовіддачею команди, продуктивністю дій. Особливо на тлі не дуже вдалої суботньої гри у Кротоне. У гравців був лише один день на підготовку до матчу з «Динамо». Але все вийшло добре. Звісно, я не можу сказати, що задоволений усіма 90 хвилинами. Звичайно, був технічний брак, помилялися в передачах. Але загалом я задоволений.

- Чи згодні ви з тим, що сьогодні ваша команда виграла на класі, маючи небагато моментів, скористалася своїми шансами?

- Насамперед, це завдяки тим гравцям, яких ми маємо у нашому розпорядженні. У першому таймі ми мали чимало моментів, однак ми не скористалися ними. Однак потім ми налаштувалися, сконцентрувалися, і в другому таймі гра складалася по-іншому.  

- Чи підходить така система гри, яку ви задіяли сьогодні, і для команди, у складі якої грає Кріштіану Роналду? Схоже на те, що Кулусевські мав досить стомлений вигляд…

- Взагалі-то, ми застосовуємо цю систему від початку сезону. Єдине, що іноді змінюються виконавці. Але поміж інших, важливою метою є створити належні умови на полі для Кріштіану Роналду – аби у нього була можливість виходити на ударну позицію.

А що стосується Кулусевські, не забувайте, що це молодий гравець, йому лише 20 років. Грати у такій команді, як «Ювентус» – справа серйозна, адже це не «Парма». Тут і м’яч більше важить. Але все у нього попереду. Він вже отримує виклики і до національної збірної своєї країни.

- Багато років назад Мірча Луческу зіграв велику роль у вашій кар’єрі гравця, коли ви дебютували на дорослому рівні. Зараз за його присутності ви дебютували в Лізі чемпіонів у якості тренера. Чи вдалося Містеру вас чимось здивувати?

- Це справді людина, яка відіграла фундаментальну роль у моєму футбольному житті. Насамперед, він навчив мене бути професійним футболістом. Я йому багато чим зобов’язаний. А сьогодні за його присутності, можна сказати, відбулося моє бойове хрещення. Я дуже радий, тому що я його дуже поважаю.

- Після матчів за збірну України Георгія Бущана порівнювали з Джанлуіджі Буффоном. Як ви ставитесь до цього порівняння і як би ви оцінили його гру?

- Не можу сказати, що дуже добре його знаю. Знаю лише, що він уже виступав за національну збірну. Мабуть, йому треба ще зростати у своєму професійному рівні. Буффон, незважаючи на свій вік, зберігає відмінну форму, насамперед завдяки своїй працьовитості.  

- Складається таке враження, що Мората зараз виступає з особливим ентузіазмом. Як ви оціните його гру?

- Ми задоволені тим, що ми бачимо у його виконанні зараз. Йому просто трохи не вистачало довіри. Наприклад, тоді, коли він зовсім юним грав за «Реал». А зараз це гравець, який уже сформувався. Звичайно, у нього ще багато попереду, ще є можливості для зростання. Звісно, поки він забиватиме, ми на нього розраховуватимемо.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер