Прес-конференція Сергія Реброва після матчу «Динамо» - «Ференцварош»

Прес-конференція Сергія Реброва після матчу «Динамо» - «Ференцварош»

- «Ференцварош» уперше за 25 років виступив в основній сітці Ліги чемпіонів. Як би ви оцінили цю кампанію для вашого клубу?

- Я сказав своїм підопічним у роздягальні, що мені не соромно за гру, і вони сьогодні повинні пишатися своєю грою. У Києві ми показали гідний футбол. За такої гри дуже складно створювати багато моментів. Ми створили три-чотири дуже хороших моменти. Я щойно переглянув повтор - на мою думку, у ворота «Динамо» повинен був бути стовідсотковий пенальті, але арбітр його не призначив. Проте я абсолютно не хочу казати про суддів. Я говорю про свою команду. Ми дійсно створювали моменти, намагалися виграти. Але на такому рівні, якщо ти не реалізовуєш свої моменти, ніхто тобі не даватиме п'ять-шість таких шансів.

Ви правильно помітили, ми не були в Лізі чемпіонів 25 років. Жоден наш гравець узагалі не мав досвіду ігор у Лізі чемпіонів до нинішнього сезону. І відразу потрапити в таку групу - це дуже непросто. Я думаю, що гравці набралися досвіду на наступний сезон. Тепер для нас додатковий стимул - виграти чемпіонат і знову спробувати вийти в Лігу чемпіонів.

- З кожною грою в цій групі ваша команда постійно росла, додавала. У чому насамперед проявилося зростання вашої команди?

- Тепер наші футболісти розуміють, що на такому рівні не можна припускатися простих помилок. Ті помилки, які нам пробачають суперники в чемпіонаті Угорщини, у Лізі чемпіонів не прощають. Вони відчули рівень цієї Ліги, рівень відповідальності. Це неоціненний досвід для будь-якого футболіста.

У чому ми виросли... Навіть якщо порівняти першу і другу гру з «Динамо», думаю, що вболівальники в Угорщині побачили різницю. Сьогодні ми намагалися виграти матч, це важливо, але, на жаль, не вийшло. Це неоціненний досвід для гравців. Вони тепер розуміють, до чого призводять помилки та нереалізовані моменти на такому рівні.

- Сьогодні були моменти, коли ваша команда володіла ініціативою. Чи можна сказати, що фортуна відвернулася від вас у деяких епізодах? Що би ви побажали «Динамо» Лізі Європи?

- Можу побажати «Динамо» тільки удачі, гарного жеребу та пройти далі. Звичайно, не в сьогоднішній грі, але я переживаю за цю команду.

Що стосується фортуни... Вона повертається до того, хто створює моменти, хто працює. Сьогодні я бачив роботу команди. Футбол - така гра, де ти можеш не реалізовувати моменти, але важливо, щоб було видно саму ідею. Я думаю, що сьогодні в першому таймі було видно ідею. Можливо, ми занадто довго готували свої атаки. Але ми грали проти «Динамо» і тому не ризикували.

Я точно знаю силу «Динамо» в контратаках. У першому таймі ми практично не дали киянам жодних шансів для контратак. Це було важливо.

- У «Ференцвароші» грають українці, гравці збірної. Оцініть, наскільки важливі ці футболісти для вашої команди. Як ви загалом оціните їхній виступ у ЛЧ?

- Звичайно, мені подобається працювати з українцями. Вони знають мене, добре розуміють мої вимоги. Я наполягав на тому, щоб ми підписали з Зубковим повноцінний контракт. Він і Ігор Харатін грають практично в усіх матчах, я на них розраховую. Я радий, що своєю роботою вони заслужили місце в збірній. Тепер двоє гравців національної збірної України грають у «Ференцвароші». Звичайно, у цьому є і наша заслуга. Я впевнений, що їм ще є куди прогресувати і вони допоможуть збірній.

- З перших хвилин матчу «Динамо» відійшло в захист. Що не дозволило вам зломити цю оборону? Який матч у цій Лізі чемпіонів ви вважаєте найуспішнішим для «Ференцвароша»?

- Насамперед гравців, напевно, сковував психологічний тиск. Ми вийшли на дуже важке поле. Для того щоб виграти, нам потрібно було комбінувати, створювати моменти. Але це було непросто робити, оскільки «Динамо» компактно оборонялося. Плюс поле не давало контролювати м'яч швидко, доводилося робити додаткові торкання. Але ми намагалися створювати моменти.

Найбільш вражаючі ігри - матч із «Ювентусом» на виїзді, цей матч із «Динамо» і другий тайм першого матчу з «Динамо». У цих матчах наша команда продемонструвала свій потенціал. Особливо в матчі з «Ювентусом». Утримувати нічийний рахунок із таким суперником до останніх хвилин і створювати шанси для перемоги - такі ігри надають величезну впевненість гравцям. Сподіваюся, що вони скористаються цією Лігою чемпіонів для свого зростання та розвитку.

- Зазвичай «Динамо» на своєму полі з перших хвилин мчить в атаку. Сьогодні перший удар у площину воріт кияни завдали лише на 57-й хвилині. Така тактика «Динамо» стала для вас сюрпризом?

- Думаю, що у «Динамо» була інша тактика. Навряд чи вони планували завдати перший удар аж на 57-й хвилині. Напевно, у цьому була і заслуга «Ференцвароша». Вважаю, що в першому таймі ми дуже якісно грали, правильно використовували зони, пресингували, через що у киян не було моментів. Не думаю, що у динамівців була така установка на гру. На «Динамо» був такий самий психологічний тиск, як і на нас. Для них не виграти цей матч було б невдачею, усі чекали перемоги, що створювало величезний психологічний тиск. Насамперед у цьому була заслуга наших гравців, які високо пресингували і досить-таки часто у них це виходило.

- Хотіли б ви ще раз зустрітися з «Динамо» в єврокубках?

- Думаю, що правильніше буде відповісти, що я хотів би ще зіграти в основній стадії єврокубків із «Ференцварошем». У Лізі чемпіонів наш клуб не грав 25 років, у Лізі Європи або Кубку УЄФА - 15 років. Ми сподіваємося, що повернемося в єврокубки. Трапиться «Динамо» - із радістю зіграємо з «Динамо».

- Наскільки вплинули на гру погодні умови? У комфортніших умовах у вашої команди було би більше шансів?

- Гадаю, так, адже нам потрібно було сьогодні забивати. «Динамо» намагалося оборонятися і в першому таймі вибудувало гру на швидких атаках. Нам потрібно було забивати, тому, звичайно, якби поле було в кращих кондиціях, ми могли б комбінувати, грати не в три-чотири торкання, а в одне-два.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер