Президент і футболісти «Динамо» про матч з «Кривбасом»

Президент і футболісти «Динамо» про матч з «Кривбасом»

Ігор Суркіс, президент „Динамо”:

- Важко грати, коли вісім гравців стоять у захисті. Можливо, «Динамо» зіграло не так яскраво, як у попередніх матчах, але головне, що ми завоювали три очки. Перемога є – і це добре.

- Чи була мета у «Динамо» дещо зекономити сили?

- Я думаю, поберегли Сабліча, який уже готовий на 100%. Михалик грав не на своїй позиції, тому, коли почались провали в обороні, його замінили. В принципі, підсвідомо кожен боявся зазнати травми і не зіграти з «Фенербахче», отже, матч 9-го серпня психологічно наклав відбиток на сьогоднішню гру.

- Яка ланка, на ваш погляд, найбільш проблемна у «Динамо»?

- Якщо грати з повною самовіддачею, вважаю, у команди не буде ніяких проблем. Вся команда повинна зіграти, як єдиний механізм.

- Чи є якась нова інформація про матч «Маккабі» - «Ліверпуль»?

- Цим питанням займається Федерація футболу. Все, що залежало від мене, я вже зробив.

* * *

Сергій Ребров, півоборонець „Динамо”:

- Якихось особливих труднощів «Кривбас» нам не створив, все, як зазвичай: вісім гравців стали в обороні – ось і всі проблеми. Я думаю, сьогодні футбол не був цікавим, принаймні для мене, адже суперник просто «стояв», використовуючи лише довгі передачі. Я, звичайно, розумію, що для них – це єдина тактика, за допомогою якої можна нормально грати проти «Динамо». Але, як ви бачите, проходити наднасичену оборону дуже важко, тим паче за такої спеки.

- Після матчу з «Металургсом» було важко морально перелаштовуватися на чемпіонат України?

- Ні, адже «Металургс» - це команда, рівень якої навіть нижчий, ніж у «Кривбаса».

- Що думаєте про свого наступного суперника?

- Нічого, будемо перемагати «Фенербахче». Я вже казав, що це гарна, сильна команда, вважаю її найкращою в Туреччини. Але якщо київське «Динамо» хоче чогось досягти у Лізі чемпіонів, ми повинні її проходити.

- Який результат, на ваш погляд буде прийнятним у першому матчі?

- Вважаю, будь-який підсумок буде позитивним, лише б не програти вдома. Будемо сподіватися, що за підтримки своїх вболівальників ми досягнемо гарного результату.

- Сьогодні у Олега Лужного День народження. Чи правда, що ви обіцяли забити для нього гол? У моменті, коли Руслан Ротань відправив м’яч у сітку, ви могли самі вразити ворота суперника. Чому вирішили віддати пас?

- Тому що у воротах уже стояло два захисника, а у Руслана позиція була кращою. Яка різниця, хто забиває. Я завжди казав, що це не має значення.

Маріс Верпаковскіс, нападник „Динамо”:

- Думаю, сьогоднішній матч можна цілком вважати успішним, адже ми перемогли. Свій відбиток на грі залишила спека і той факт, що останнім часом ми проводимо дуже багато матчів. Добре, що ми набрали три очки, значить все гаразд.

- Що ви думаєте про наступний матч із «Фенербахче», і які шанси на вихід обох команд?

- Суперник все ж таки сильний, але я думаю, «Динамо» зараз має перевагу і ми повинні виходити у Лігу чемпіонів.

- На ваш погляд, найбільш слабка ланка «Динамо», якій варто приділити найбільше уваги?

- У захисті у нас багато травмованих. Тому склад постійно змінюється, може саме через це у нас і проблеми з обороною. Але я сподіваюсь, що у матчі з «Фенербахче» все буде добре, адже і Гавранчич і Саблич уже будуть готові.

- Що можете сказати про свою гру у сьогоднішньому матчі, на що розраховуєте в майбутньому?

- Я думаю, з турками буде легше. У «Кривбасу» 5-6 гравців постійно стояли позаду, тому нам з Максом (Шамких, - прим. авт.) було важко. «Фенербахче», думаю, буде грати по-іншому.

- «Динамо» намагалось приховати якісь козирі від «Фенербахче»?

- Ні, ми нічого не приховували, але враховували спекотну погоду і необхідності економити сили для наступної гри. А для цього слід було досягти гарного результату з перевагою, як мінімум, у два голи, але зробити це не виходило. Так що практично всю гру провели на максимумі можливостей.

- Як вам гралось без Анатолія Дем’яненко, під керівництвом Олега Лужного? Чули його підказки?

- Лужного завжди чути. У нього сьогодні День народження, так що ми хотіли перемогти і просто не могли погано зіграти.

- Як будете святкувати його День народження?

- Не знаю, він поки що нікуди не запрошував (посміхається).

Прес-служба ФК „Динамо” Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер