Президент і гравці «Динамо» про перемогу над «Іллічівцем»

Президент і гравці «Динамо» про перемогу над «Іллічівцем»
Милевский удваивает счет

Після перемоги над «Іллічівцем» (2:0) президент «Динамо» і футболісти команди відповіли журналістам на актуальні питання.

Ігор СУРКІС, президент «Динамо»:

- Як вам сьогоднішній матч? Юрій Сьомін був трохи незадоволений...

- Можливо, Юрій Павлович вважає, що потрібно вигравати з рахунком 5:0. Але і 2:0 теж непогано. «Іллічівець» боровся, мотивація в суперника була підвищена, адже ця команда тільки вийшла до прем'єр-ліги. В деяких епізодах ми були зобов'язані забивати, але не зробили цього, в інших врятував їхній воротар. В принципі, «Динамо» створило достатню кількість небезпечних моментів, в той же час проблем біля своїх воріт практично не було. Нам потрібно набирати оберти. Подивимося, на що ми здатні в матчах з серйознішими суперниками.

- Чому Юссуфа не було навіть в заявці?

- Він трохи потягнув м'яза. Гадаю, через два-три дні грати буде. До матчу з «Дніпром» має бути готовий.

- Як вам придбання команди?

- Мені подобаються обидва новачки, особливо Вукоєвич. Він сьогодні один на дуже пристойному рівні відіграв на позиції опорного півзахисника.

- Тобто, політ нормальний?

- Поки так, а як буде далі – подивимося.

* * *

Максим ШАЦЬКИХ, нападник «Динамо»:

- Юрій Сьомін говорить, що ви граєте добре, але вже в другому матчі ніяк не вдається реалізувати моменти…

- Я багато сил витрачаю на оборону, а підключення до атак стають другорядними. На них інколи не вистачає сил. Найголовніше, що є моменти, а інше, гадаю, прийде.

- Сьомін особисто робив вам якісь зауваження?

- Ні.

- Як вам гралося на позиції правого півзахисника?

- Чесно кажучи, мені все одно, де грати.

- Це разовий експеримент, або тепер ви завжди виступатимете на цій позиції?

- Не можу відповісти. Всі ідеї належать головному тренеру. Все залежить від команди- суперника й обраної тактичної схеми.

- Раніше доводилося бути правим півзахисником?

- Так, Сьомін якось пробував мене в цій ролі.

- Чому «Динамо» змінило лаву запасних?

- Не знаю, я сам побачив це тільки перед грою.

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Зараз у команді велика конкуренція на позиції нападника, тому для кожного з нас дуже важливо забивати голи. Особливо приємно, що я розпочав добре – забив і в Суперкубку, і в сьогоднішньому матчі. Дуже задоволений, що все так складається на старті сезону. Перемога над «Іллічівцем» для нас дуже важлива. Гадаю, все буде добре і надалі.

- Чому не зарахували один з ваших голів? Справді був офсайд?

- Не знаю. Суддя зафіксував положення «поза грою», але я стояв спиною до бокового арбітра, тому не бачив самого моменту.

- Вже встигли зігратися з новачками?

- Гадаю, ще встигнемо. Видно, що і Бетао, і Вукоєвич – кваліфіковані футболісти.

- Перемога підняла настрій?

- Ви знаєте, так. Тепер в хорошому настрої готуватимемося до матчу з «Дніпром».

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Оцініть дії захисників в сьогоднішній зустрічі?

- Важко з ходу відповісти на це питання. Зараз йде перебудова взаємодій між гравцями. Більш того, можна сміливо стверджувати, що із зміною ментальності (я маю на увазі нових гравців, які до команди), змінюється й бачення футболу. Тому вважаю, порівняння не зовсім коректні. З іншого боку, ми прагнемо грати в сучасний футбол, дивимося на виступи найкращих команд світу й Європи. І маємо прагнути до тієї гри, яку демонструють ці клуби. Тому нам потрібно вміти пристосовуватися й бути готовими до дій в обороні всією командою. В даному випадку гра в атаці і обороні залежить не тільки від безпосередніх дій захисників або нападників. Вся команда має атакувати й оборонятися. Вміла взаємодія між півзахистом і захистом, між півзахистом і нападом – запорука успіху. Гра в обороні розпочинається з того моменту, коли команда втрачає м'яч. Якщо це трапилося в зоні атаки – нападники мають брати безпосередню участь в обороні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер