Президент і гравці – про перемогу над «Кривбасом»

Після тривалої перерви у спілкуванні з пресою президент і футболісти «Динамо» із задоволенням прокоментували перемогу над «Кривбасом» і розповіли про свої враження від першого офіційного матчу у 2010-му році.

Ігор СУРКІС, президент «Динамо»:

- Сьогодні була важка гра. Максимову за короткий період часу вдалося зробити команду, яка грає дуже грамотно в обороні і намагається контратакувати. Максимов – дуже вдумливий і грамотний тренер. Свого часу він працював у ЦСКА, який я спонсорував. Я знаю, що в нього все складеться, і «Кривбас» із кожним матчем гратиме все краще і краще. А ми, на жаль, не завантажені, потрібно забивати, адже моментів створили багато. Подали, здається, більше 15 кутових. Але зимовий чи, якщо завгодно, весняний футбол так починається завжди. Головне, три очки здобуто, це вже добре.

- Розкажіть про нове придбання клубу, бразильця Данило Сильву.


- Розповідати особливо нема чого, адже його офіційно представлять завтра. Це правий захисник, якого Валерій Георгійович сам обрав з усіх кандидатів, які були.

- Чи правдива ціна, яку пигуть в Інтернеті?


- Так, усе, що зараз пишуть в Інтернеті, – правда. Футболіста придбали за чотири мільйони.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Нам обов’язково потрібно було виграти цей матч, тому ми й додали у другому таймі, вийшовши на поле більш сконцентрованими. Після перерви команда справді виглядала кращою. Зараз кожна перемога дуже важлива, і все це розуміли.

- Виступаючи в європейських командах, ви звикли, що в зимовий час самий розпал сезону. Цього року вперше довелося перелаштовуватися?

- Так, чесно кажучи, було незвично. Але нічого, потрібно втягуватися.

- Перша перемога другої частини сезону далася важко. Це нормальний процес для цього часу?

- Ця натужність була приємною. Краще за важкої гри вигравати, ніж грати внічию чи зазнавати поразки. А перемогли ми за рахунок того, що в другому таймі команда мобілізувалася, проявила креативність в атаці, зіграла вдало і забила м’яч. А в тому, що не вдалося відзначитися більше, вважаю, нічого страшного немає.

- Грати по холоду було незвично?

- Так, контраст у кліматі все ж таки зіграв свою роль, оскільки дихати було трохи важче, ніж у Португалії та Іспанії, де погода значно тепліша. Але це ні про що не говорить.

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- По першому тайму я би не сказав, що ми сумували за грою. Перші матчі завжди важкі. Впевнений, у наступних поєдинках ми бдемо виглядати набагато краще, ніж сьогодні.

- Погода сильно завадила?

- Я би так не сказав. І «Динамо», і «Кривбас» були в однакових умовах. Перший тайм ми провели дуже погано, а після перерви, хоча й додали, але все одно це не та гра, яку ми маємо демонструвати.

- Вам доводилося грати проти «Кривбаса», коли команду тренував Олег Таран. До другої ж частини сезону криворіжців готував Юрій Максимов. Відчуваєте якісь зміни?


- Так, суперник більше грає в пас, а не просто вибиває м’яча. В цілому, команда мені сподобалася.

- Цікаво, що «Динамо» забило гол після того, як на заміну замість нападників вийшли захисники. Та й автор гола, Вукоєвич, не найбільш атакуючий гравець…

- Так буває. Не можуть же забивати виключно нападники. На мій погляд, сьогодні Огнєн забив трохи несподіваний м’яч, але для нас дуже вдалий.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Суперник нам ні в чому не поступався і моментів криворіжці, звичайно, створили багато. Ми навіть могли і пропустити наприкінці матчу. Але, слава богу, все обійшлося. Здобули три очки, і тепер готуватимемося до наступного матчу.

- У грі «Кривбаса» вже відчувається рука Максимова?


- Це вже краще у тренера запитати.

- Сьогодні було достатньо прохолодно. Погодні умови не завадили?

- На футбол погода не сильно вплинула. Інша справа, що ми прилетіли тільки 25-го лютого, і різка зміна клімату, в принципі, могла зіграти певну роль. Хоча й не вирішальну.

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Сьогодні для «Динамо» видалася важка гра...


- Це була перша гра в чемпіонаті цього року і, звичайно, всі нервували. Але, гадаю, все гаразд. Наша команда готова до наступних ігор. Ми здобули перемогу 1:0, хоча, якби забили більше, у другому таймі було б набагато легше.

- Які ваші ігрові кондиції?

- Особисто мені було важко дихати, адже ми тільки прилетіли із зборів два дні тому. Після Іспанії в Києві повітря трохи інше. Але ми обов’язково будемо набирати сили в наступних іграх.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер