Президент, тренер, гравець– про матч із «Левскі»

Президент, тренер, гравець– про матч із «Левскі»

По завершенні товариського матчу «Динамо» - «Левскі» президент «Динамо» Ігор Суркіс, головний тренер Юрій Сьомін і захисник Владислав Ващук дали експрес-комментар корреспондентові www.fcdynamo.kiev.ua.

Ігор СУРКІС, президент «Динамо»:

- Це наша перша гра в 2008 році. Виграли – це добре. У першому таймі вийшли досвідчені гравці. Пару центральних захисників утворили Юссуф і Михалик. Такого ми раніше не бачили. У другому таймі зіграла молодь. Приємне враження залишила відсутність пасивності на футбольному полі. Усі стараються і борються.

- Ви вже поставили перед командою завдання на Кубок Першого каналу?

- Виходячи з ситуації, у якій ми опинились наприкінці минулого року, ставиться завдання створити команду, яка не буде знеславитись у Європі. Для цього потрібно виходити і битись на футбольному полі. Майстерність у наших футболістів є, але вона повинна бути підкріплена бійцівськими якостями. Стосовно турніру. Ми ставимо перед собою завдання перемогти. Власне, як і в будь-якому іншому матчі чи змаганні, у якому «Динамо» бере участь. Юрій Павлович вже доніс це завдання до гравців. Інше питання, вдасться нам це чи ні.

- Юрій Сьомін говорив, чи потрібне «Динамо» кадрове посилення?

- Поки ні. До цього питання ми повернемось після завершення збору в Ізраїлі.

 

* * *

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- В одних фрагментах грою своєї команди задоволений, в інших - ні. Позитивно, що дуже відповідально грали в захисті. Добре оборонялись двома блоками: середньою лінією і захистом із чотирьох чоловік. Задоволений контратаками, в одній із яких забили перший м’яч. Могли забити ще два-три. Нам ще потрібно працювати над багатьма речами, над контролем м’яча, для прикладу.

 

* * *

Владислав ВАЩУК, захисник «Динамо»:

- Це була наша перша гра на тренувальному зборі. Оцінюю її позитивно. Було багато перебудов, гравці зайняли нові позиції. У цілому ж гру провели на хорошому рівні, враховуючи, що грали на фоні пропонованих на тренуванні навантажень.

- Наскільки удався перехід на «зонну» модель побудови захисту?

- У низці матчів ми і раніше так грали, але при цьому на полі за звичай був ліберо. Сьогодні ми діяли злагоджено. Як виняток – момент, коли нам забивали м’яч. Наші гравці повинні були стати на заваді супернику і не дати пробити з-за меж карного майданчика. В основному настанову на гру виконали. От тільки шкода, що не використали багато шансів – у другому таймі ми повинні були забивати кілька м’ячів.

- Ви практично не підключались до атаки. Така настанова тренера?

- Так, Юрій Павлович сказав зосередитись на захисті.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер