Наблизитися до лідерів не вдалося…

Наблизитися до лідерів не вдалося…

Обидві команди три дні тому провели матчі-відповіді плей-оф Ліги Європи. У порівнянні з грою проти «Актобе», Олег Блохін зробив дві зміни у стартовому складі своєї команди. Роман Безус та Мігель цього разу розпочали матч на лавці запасних, а замість них із перших хвилин на поле вийшли Юнес Беланда та Лукман Аруна.

Хуанде Рамос, навпаки, серйозно змінив склад порівняно з матчем четверга проти «Нимме Калью». Незмінними залишилися лише місця у старті Бойка, Мандзюка, Чеберячка та Селезньова. Знову у складі опинилися лідери команди Ротань, Коноплянка, Зозуля та Матеус.

Ігрові аспекти

Перші хвилини гри нагадували шахову партію. Обидві команди не форсували події, наче розставляючи фігури на дошці з метою створити сприятливий плацдарм для своєї гри, й чекали на помилку суперника. Динамівці на правах господарів поля більше контролювали м'яча, однак наблизитися до воріт Бойка «біло-синім» не вдавалося. Атаки гостей, навпаки, були більш націленими. І якщо перший удар по воротах Матеуса на 7-й хвилині був швидше розминкою, то вже Коноплянка пострілом зі штрафного змусив Максима Коваля серйозно вступити у гру.

У «біло-синіх» відповів Аруна, який більярдним ударом із середньої дистанції спрямовував м'яча в кут воріт «Дніпра», й лише реакція Бойка врятувала гостей від пропущеного м'яча.

Проте вже за кілька хвилин «біло-сині» опинилися в ролі наздоганяючих. За доволі сумнівний фол Тремулінаса арбітр призначив штрафний удар на правому фланзі атаки «Дніпра». Ротань виконав навіс на лінію воротарського майданчика, де вище за всіх вистрибнув Зозуля та ледь помітним дотиком головою підправив м'яча в кут воріт Коваля.

Здавалося би, після цього динамівці мали посилити тиск на ворота суперників. Спочатку все так і виглядало – ще один небезпечний удар по воротах Бойка завдав Аруна. Однак після гола м'яч краще тримався в ногах гравців «Дніпра». Лише на 40-й хвилині підопічні Олега Блохіна створили по-справжньому небезпечний момент. Після закидання з глибини Мбокані класно скинув м'яча на Беланду, Юнес ударом у дотик спрямував м'яча в дальній кут воріт без шансів для воротаря, проте футбольний снаряд просвистів у лічених сантиметрах від стійки.

Наприкінці тайму було гаряче й у штрафному майданчику «Динамо». Хачеріді невчасно посковзнувся, і м'яч потрапив до Зозулі, який перебував на лінії воротарського майданчика спиною до воріт. Роман скинув м'яча на Коноплянку, простріл якого перервав Драгович.



Початок другої половини зустрічі ознаменувався великою кількістю боротьби та порушень. Конструктивних дій в атаці явно не вистачало ані тим, ані іншим, і наставники обох команд почали підсилювати гру своїх підопічних, роблячи заміни. Олег Блохін на початку тайму замінив Беланду, випустивши Безуса, який добре зіграв проти «Актобе». Хуанде Рамос відповів заміною Селезньова на Калінича.

Вихід на поле Безуса помітно пожвавив гру «біло-синіх» в атаці, чому частково сприяла зміна тактики «Дніпра», який перейшов на утримання здобутої переваги. Проте, на 64-й хвилині до одиниці на табло додалася ще одна така цифра. М'яч після передачі Ленса в штрафному майданчику торкнувся ноги захисника гостей та прилетів до Ярмоленка, який, не зволікаючи, спрямував його в сітку воріт Бойка.

«Дніпро» перелаштуватися до кінця гри так і не зміг, граючи за рахунком, тобто на нічию. Заміни Хуанде Рамоса, який замість Коноплянки та Зозулі випустив гравців оборонного плану Дугласа та Бруно Гаму, лише підтвердили подібне припущення.

«Динамо», заволодівши територією, до останніх хвилин штурмувало ворота третьої команди в таблиці поточного чемпіонату, але свої шанси Мбокані, Драгович та Гусєв так використати й не змогли.

У результаті «біло-сині» не змогли на гребені успіху подолати турнірний екватор першого кола чемпіонату, посідаючи після восьми турів шосте місце, яке й не може бути вищим, враховуючи, що за кількістю забитих голів команда Блохіна поділяє 5-ту позицію із «Зорею», а за кількістю пропущених і взагалі на 9-му місці разом із полтавською «Ворсклою».

Топ- персона

Найбільше вплинув на підсумковий результат Андрій Ярмоленко.

У першому таймі він не вгледів у штрафному майданчику за Зозулею й той відкрив рахунок, а в другому зміг відновити паритет, забивши класний гол, що призвів у результаті до нічиєї – 1:1.

Ключовий момент

Наприкінці зустрічі лише самовіддана гра захисників «Дніпра» не дозволила Олегу Гусєву забити переможний гол.



Чемпіонат України 2012/13. Прем'єр-ліга. 8-й тур

01.09.2013 р. м. Київ, НСК «Олімпійський». 51,580 глядачів

«Динамо» – «Дніпро» – 1:1 (0:1)

«Динамо»: Коваль, Вукоєвич, Драгович, Ленс, Ярмоленко, Гусєв (к), Аруна, Тремулінас, Хачеріді, Мбокані, Беланда (Безус, 50).

«Дніпро»: Бойко, Мазух, Мандзюк, Канкава, Коноплянка (Бруно Гама, 90), Селезньов (Калінич, 57), Чеберячко, Стрінич, Зозуля (Дуглас, 83), Ротань (к), Матеус.

Голи: Ярмоленко (64) – Зозуля (22).

Попереджені: Тремулінас (22), Аруна (77) – Чеберячко (44), Селезньов (51), Канкава (54), Бойко (82).

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Дніпро»

1 (0)

Голи

1 (1)

57 (52)

Володіння м'ячем (%)

43 (48)

14 (4)

Загалом ударів

7 (6)

3 (1)

Удари в площину воріт

3 (3)

11 (3)

Удари повз ворота

4 (3)

2 (2)

Сейви

2 (1)

0 (0)

Стійки/поперечини

0 (0)

12 (2)

Кутові

2 (2)

4 (0)

Офсайди

3 (3)

21 (11)

Порушення

19 (6)

2 (1)

Жовті картки

4 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер