Пробитий м'яч та похвала від Мілевського

Готель «Дан Кейсарія», в якому динамівці проводять двотижневий підготовчий збір, справжній рай для шанувальників активного способу життя. Логічно, що такими є представники команд різних видів спорту, які регулярно обирають цей мальовничий куточок Ізраїлю для підготовки до майбутніх турнірів. На території готелю натуральне футбольне поле, майданчик для баскетболу, волейболу чи міні-футболу, тренажерний зал, столи для пінг-понгу, тенісний корт. У ста метрах від готелю один із найкращих у країні гольф-клубів, а на морському узбережжі, це приблизно два кілометри, яхт-клуб для шанувальників морських пригод. Як говориться, обирай, чого душа побажає.

Переваги динамівців доволі зрозумілі і поки обмежуються футбольним газоном, тренажерним залом, це кому необхідно, і СПА-центром. Організатори збору компактно розселили динамівську делегацію в основному на першому і п'ятому поверхах готелю. Поселилися гравці у двомісних номерах, кожен сам обираючи собі сусіда. Алієв і Мілевський живуть разом, так само як і Маграо з Алмейдою, або Вукоєвич із Нінковичем. Швидко потоваришували наймолодші на зборі – Калитвинцев і Шалаєв. Зазвичай на виїздах ділять один номер Богуш і Михалик, Кравець і Зозуля, Єременко та Ярмоленко. Деякі з динамівців живуть в одномісних номерах. Як говориться, заслужили таке право багаторічною футбольною кар'єрою. Це Шевченко, Шовковський, Несмачний.

Одна з традиційних серій тренування – удари по воротах із середньої дистанції. Гравці ставлять м'ячі в 18-20 метрах від воріт, перевіряючи силу і точність свого удару, а також надійність воротарів. Інтерес вніс Микола Латиш, сказавши кожному, хто промахнеться по воротах, зробити перекид. Після цього точність ударів різко зросла. Кілька класних «сейвів» зробив Денис Бойко, за що відразу отримав скупу похвалу від Мілевського: «Бачу, в «Оболоні» вміють тренувати». А Кирило Петров так хотів засмутити Стаса Богуша, що… проколов м'яча. Поліуретанова сфера після гарматного удару захисника влучила в поперечину, від якої відскочила метрів на десять вгору в огорожу з металевого дроту, і знайшла в ньому пруть. А приземлившись уже даремним для справи предметом, викликала дружний сміх гравців і нерадісне обличчя адміністратора Пилипа Репетіло, в якого весь інвентар строго підзвітний.

Враженнями від перших тренувальних днів поділився захисник Андрій Несмачний:

- Після тривалої паузи зараз нам дали хороші навантаження. Перші дні було приємно знову тренуватися в команді, а зараз починає позначатися втома. Що поробиш, не вперше доводиться через це проходити. З нами приїхало багато молодих хлопців, яким Валерій Газзаєв надав хороший шанс проявити себе. Зараз про них рано говорити, почнуться ігри, тоді тренери і зроблять потрібні висновки. Бачу, що вони дуже стараються. Минулого року я зіграв мало матчів, турбувала травма плеча, бічна зв'язка. Сподіваюся, що новий футбольний рік розпочнеться без травм і ніщо не завадить мені повернути місце в основному складі.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер