Проект «Динамо» та UNITED24: відбудова лікарні в Чернігові

Проект «Динамо» та UNITED24: відбудова лікарні в Чернігові

Під час активних бойових дій на території нашої держави у березні 2022 року тисячі інфраструктурних об'єктів по всій Україні були вщент знищені внаслідок ворожих обстрілів. Зокрема, серед них і сотні медичних закладів.

Чернігівщина та, зокрема, її обласний центр стали одним із регіонів, які прийняли на себе першу навалу ворога та досі оговтуються після значних руйнувань. На початку повномасштабного вторгнення росії Чернігів понад місяць перебував під безперервними обстрілами з артилерії та авіабомбардуваннями, внаслідок чого місто зазнало як непоправних людських втрат, так і масштабних руйнувань цивільної інфраструктури - шкіл, дитячих садків, лікарень, спортивних об'єктів і житлових будинків.

Одним із них стала Чернігівська міська лікарня № 3, яка є одним з критично важливих об'єктів для міста.

Капітальному та грунтовному відновленню медичного закладу посприяла платформа UNITED24, для якої чернігівська лікарня стала першим проєктом з відбудови медичної інфраструктури, реалізованим у партнерстві з ФК «Динамо» (Київ), яке не залишилося осторонь. Завдяки нашому клубу на відновлення було зібрано 13,8 млн гривень під час благодійного матчу між динамівцями та англійським «Евертоном», який відбувся 29 липня 2022 року у Ліверпулі.

Роботи з відновлення будівлі рентгенологічного корпусу розпочалися в листопаді минулого року. Завдяки внеску «Динамо» вдалось відновити зовнішні та внутрішні стіни, підлогу та стелю, опалення та водопровід за 5,4 млн грн. Залишилося зробити фасадні роботи та дах. У той же час рентгенологічне відділення вже відкрито та приймає пацієнтів.

Велику інформаційну та організаційну підтримку динамівського матчу проти «Евертона», якій допоміг зібрати кошти на відновлення лікарні, забезпечила група 1+1 media.

Під час активних бойових дій у регіоні лікарня повноцінно функціонувала, щоденно рятувала пацієнтів із пораненнями та проводила необхідні операції. Корпус рентгенологічного відділення був пошкоджений 13 березня 2022 року внаслідок прямого влучання кількох снарядів. Були розбиті дах, зовнішні та внутрішні стіни, пошкоджено 90% інженерних комунікацій разом із дороговартісним обладнанням - комп'ютерним томографом, рентгенівським апаратом і фотолабораторією. Відділення відігравало ключову роль у роботі всього медичного закладу - його використовували як пацієнти лікарні, так і інших медичних закладів із усього Чернігова й області. 

Після повного відновлення будівлі рентген-діагностичного блоку вдалося замінити і знищене обладнання, тож пацієнти з усього Чернігова знову можуть у комфортних умовах проходити рентгенологічні обстеження й отримувати якісну діагностику.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер