Прощавай, Євро…

Прощавай, Євро…

Усе вирішив єдиний гол Уейна Руні на початку другого тайму.

Олег Блохін у третьому поспіль матчі на Євро у стартовому складі випустив п’ятьох динамівців. Проте, цього разу на лаві запасних лишилися Тарас Михалик та Андрій Шевченко, які досі були основними. Таким чином, із перших хвилин на поле «Донбас-Арени» вийшли Євген Хачеріді, Олег Гусєв, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко та Артем Мілевський. У другому таймі у гру увійшов Андрій Шевченко, який до матчу мав проблеми з коліном.

Хачеріді зайняв звичне місце в центрі оборони, а компанію йому цього разу склав Ярослав Ракицький. Євген виконував все, що від нього вимагав тренер, – вигравав верхову боротьбу, діяв на випередження, був непоступливим. Загалом, зі своїм завданням впорався успішно й до нього не має бути претензій.

Дебютував на Євро Денис Гармаш. Зі стартовим хвилюванням півзахисник впорався й одразу включився в боротьбу із «зубрами» Джеррардом та Паркером. За 78 хвилин, які він провів на полі, Денис двічі порушив правила, ще тричі сфолили на ньому, пробіг 9460 метрів.

Гусєв протягом 77 хвилин був номінальним правим захисником, а після виходу Богдана Бутка перейшов до півзахисту. Олег одного разу пробив повз ворота, за гру пробіг 10353 метри.

Одним із найкращих на полі цього вечора був Андрій Ярмоленко. Два його удари були близькими до мети, захоплення глядачів викликав сольний прохід до штрафного майданчика англійців. У складі нашої збірної Ярмоленко подолав найбільший кілометраж – 11367 метрів.

Мілевський цього разу вийшов у стартовому складі, пару в нападі йому склав Марко Девич. На 64-й хвилині Артем чудовим пасом вивів Марко на ударну позицію, той пробив, але Джон Террі вибив у поле м’яч, який уже перетнув лінію воріт. На жаль, жоден рефері не помітив, що був гол.

Під оплески глядачів на 70-й хвилині увійшов у гру Андрій Шевченко, який провів, як він потім зізнався, останній офіційний матч за національну команду країни.

Збірна України залишає чемпіонат Європи, не виконавши поставлене перед нею завдання-мінімум – вийти до чвертьфіналу. Однак дуже критикувати нашу збірну не варто. До жодного з футболістів немає претензій, усі грали на максимумі можливостей, але стрибнути вище голови не спромоглися. На жаль, відвернулося від нас і везіння, адже в матчі з Англією Україна мала повну ігрову перевагу, але жоден із 16 ударів так і не досяг мети…

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер