Пройшлись по клубам Бундесліги

Пройшлись по клубам Бундесліги

У другому і останньому матчі січневого збору в Німеччині київське “Динамо” обіграло команду Бундесліги “Мюнхен 1860” з рахунком 1:0. Єдиний гол наприкінці першого тайму забив Флорин Чернат.

Суботнім січневим вечором на “Олімпіаштадіон” спостерігати німецько-українське протистояння зібралося не так вже й багато глядачів. Стовпчик термометру зупинився на позначці 8 градусів нижче нуля і навіть не високі за місцевими мірками ціни на вхідні квитки не заманили шанувальників “Левів” на промерзлі трибуни красеня-стадіону. Активністю серед нечисленної публіки виокремлювались фанати “біло-блакитних” в Німеччині. До півсотні людей різного віку активно підтримували улюбленців, які віддячили їм красивою перемогою.

У протистоянні з мюнхенцями наставник динамівці Олексій Михайличенко використав тих самих 18 футболістів, які три дні раніше грали зі “Штутгартом”, на додачу з Києва викликавши воротаря Віталія Реву, виступавшого за другий склад на Кубку Співдружності. Відмітимо, що в обох матчах по 90 хвилин на полі провів грузин Амісулашвілі. Діяв Олександр на лівому фланзі оборони надійно, інколи долучався до атак при розіграші стандартних положень.

За традицією, в товариських матчах у кожному з таймів тренерський штаб задіяв різні склади. У першій половині зустрічі динамівці грали за системою 3-5-2, а після перерви перейшли на модель 3-4-3.

Практично весь матч ініціативою володіли господарі. Динамівці, в звичній для виїзних матчів моделі гри, розраховували на контратаки і постійний пресинг суперника на кожному клаптику поля. Гарні моменти для взяття воріт мюнхенці втратили на 32-й та 33-й хвилинах. Спочатку Шрот розгубився знаходячись на лінії воротарської, а в наступному ігровому епізоді удар Герлітца з лінії штрафної парирував Шовковський.

На передостанній хвилині першого тайму динамівці провели результативну атаку: Верпаковськис з правого флангу точно віддав пас під удар Чернату, який з 10 метрів відкрив рахунок у матчі.

Гол, як виявилося, став вирішальним. Хоча моментів щоб зрівняти рахунок і вийти вперед “Мюнхен 1860” мав достатньо. Чого тільки вартий удар головою Агостіно за п’ять хвилин до закінчення поєдинку. Врятував нашу команду Рева, у стрибку парирувавши постріл австралійця.

Фінальний штурм німців не приніс бажаного, а свисток арбітра про закінчення зустрічі зафіксував мінімальну перевагу підопічних Михайличенко. У неділю і понеділок динамівці проведуть планові тренування у спортивному центрі Руйту, після чого повернуться до Києва. На наступний підготовчий збір у Іспанії команда вирушить у першій половині лютого.

"Мюнхен 1860" - "Динамо" - 0:1 (0:1).

Товариський матч

м.Мюнхен, "Олімпіаштадіон", 911 глядачів.

"Мюнхен 1860": Хофманн, Штранцль, Фернандо (Курц, 44), Коста (Хоффман, 55), Сааринен (Давидс, 78), Герлітц (Черни, 60), Тіс (Шварц, 46), Пошнер (Байєр, 68), Вайссенбергер, Лаут (Агостіно, 78), Шрот (Кіойо, 60).

"Динамо": Шовковський (Рева, 46), Саблич (Гавранчич, 46), Головко, Несмачний, Амісулашвілі, Алессандро (Пеєв, 46), Огненович (Дмитрулін, 46), Чернат (Гіоане, 46), Лєко (Белькевич, 46), Верпаковськис (Ринкон, 46), Шацьких (Клебер, 46).

Гол: Чернат (44).

Кутові: 6-3.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер