Процедурне питання в «Борисі»

Процедурне питання в «Борисі»

Цього разу на проходження медогляду команді виділено два дні – 15 та 16 січня. Гравці були поділені на дві групи по 13 людей. До групи гравців, які проходили медогляд у перший день, увійшли Олександр Шовковський, Максим Коваль, Роман Безус, Домагой Віда, Огнєн Вукоєвич, Денис Гармаш, Данило Сильва, Артем Кравець, Євген Макаренко, Євген Селін, Сергій Сидорчук, Євген Хачеріді та Андрій Ярмоленко.

Нагадаємо, напередодні ввечері динамівці зібралися на базі в Кончі-Заспі й після вступної установки провели перше в сезоні тренувальне заняття.

На медобстеження динамівці приїжджали в різний час. Хтось, як Сергій Сидорчук, Євген Макаренко, приїхав завчасно, інші – Роман Безус, Андрій Ярмоленко, Євген Хачеріді, Олександр Шовковський – під'їхали трохи пізніше.

Рівно у призначений для початку медобстеження час, 8:30, приїхав Євген Селін. А раніше всіх звільнилися, пройшовши всіх лікарів, динамівські хорвати – Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда.

За словами самих гравців, на обстеження, яке виявилося як завжди достатньо ретельним та поглибленим, кожен із них у середньому витратив від години до півтори години. За час медогляду кожному з них довелося пройти до десяти кабінетів, де на них чекали різні фахівці – терапевт, травматолог, невропатолог, лор, окуліст. Процедури звичні для футболістів-професіоналів – вимірювання тиску, електрокардіограма, ультразвукове дослідження. За словами Дениса Гармаша, який повністю відновився, найбільш незвичним для нього та його товаришів було УЗД серця.

Хтось ішов на медогляд із серйозним виразом обличчя, а хтось – із неприхованою посмішкою. «Я в кожного запитував – усі лікарі сказали, що в мене все гаразд! Навіть скинув 500 грамів ваги», – жартував Андрій Ярмоленко, який перебував у відмінному настрої, на прохання журналістів розповісти про пройдений медогляд у подробицях. Уже після обстеження, «виконавши борг», футболісти набагато охочіше давали інтерв'ю, які переважно акцентувалися на питаннях про проведений відпочинок та плани на весняну частину сезону.

До слова, окрім представників ЗМІ, біля входу до клініки та в її холі весь цей час «чергували» найвідданіші вболівальники та вболівальниці «біло-синіх», які дізналися про час та місце медогляду й «озброїлися» плакатами для автографів, маркерами та фотоапаратами. Адже куди легше зловити кумира для спільного фото зараз, ніж після матчу.

Ось так пройшов перший день медогляду для динамівців. Половина команди вже може зі спокійною совістю перелащтовуватися на тренування, на іншу ж завтра чекає ранній підйом та поїздка до «Бориса». Про результати медогляду завтра має повідомити головний лікар команди Леонід Миронов.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В. Тимченко

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер