Пряма лінія з Діого Ринконом!

Пряма лінія з Діого Ринконом!

Шановні друзі! В середу, 2 квітня, з 10.30 до 11.30 за київським часом, гостем редакції офіційного сайту київського “Динамо” був півоборонець команди Діого Ринкон.

Нагадаємо, що раніше на он-лайн з користувачами всесвітнього павутиння вже “виходили” динамівські лідери Йєрко Лєко та Максим Шацьких.

ОН-ЛАЙН З ДІОГО РИНКОНОМ:

-Діого, ти суєвірна людина? Якщо “так”, якими прикметами користуєшся?
-Взагалі, я не вважаю себе суєвірним. Зрозуміло, деякі прикмети є, але розкривати їх я не хочу.

-Яка твоя головна мета в професійній кар’єрі футболіста?
-Мрію виступати на національну збірну Бразилії. Раніше грав за “молодіжку”, а тепер хочу спробувати сили в головній команді країни.

-Яка, на твій погляд, ланка київського “Динамо” потребує посилення?
-Це питання треба скоріше адресувати головному тренеру. На мій погляд, нині команда гарно збалансована в усіх ланках.

-Чи подобається тобі мадридський “Реал”? Гра якого з футболістів цього клубу тобі найбільше імпонує?
-Вважаю, що “Реал” – одна з найсильніших команд світу. Не приховую, що в захваті від гри своїх співвітчизників Роналдо та Роберто Карлоса. Також подобаються дії Фігу, Зидана, а в тому, що Рауль - бомбардир від Бога, я пересвідчився в суботу, коли він забивав м’яч у ворота збірної України.

-Ти доволі легко вписався в ігровий ансамбль “Динамо”. Які, на твій погляд, слабкі та сильні сторони гри нашого клубу?
-В команді багато нових гравців, вони не достатньо зіграні, але з кожним матчем “Динамо” діє все більш впевнено. Ще раз хочу підкреслити, що публічно висловлюватися на такі речі має право лише головний тренер.

-Діого, що ти відчував коли керівництво “Динамо” говорило про те, що ти не вартий тих грошей, що запрошує за тебе колишній клуб?
-Наскільки мені відомо, питання було поставлено іншим чином. Керівництво “Динамо” заявляло, що за такі кошти можна придбати двох молодих футболістів. Мене трохи вибила з колії певна невизначеність, але коли всі проблеми були позаду, зрозумів, що повинен багато працювати, додавати в майстерності і виправдовувати надії керівників клубу.

-Ти відчуваєш, що виступаєш у великій команді?
-Без усяких сумнівів. Рівень команди, як в ігровому плані, так і в організаційному, дозволяє ставити її в один щабель з провідними європейськими клубами.

-Чи зумів ти повністю адаптуватися в Україні?
-Існує велика різниці в культурі, звичаях, менталітеті. На жаль, у мене не так багато часу, щоб вивчити усі українські традиції, але відчуваю, що адаптаційний період вже пройшов. Я добре почуваюся в команді і в буденному житті. Єдиною серйозною проблемою за межами поля є мовний бар’єр.

-Як оцінюєш шанси збірної України потрапити на Євро-2004?
-Мені сподобалася гра українців у матчі проти Іспанії. Якщо вони і надалі продовжуватимуть так грати, то обов’язково проб’ються на фінальний турнір чемпіонату Європи.

-Чи знайомий ти з бразильцями які виступають в чемпіонаті України за інші клуби?
-Особисто знайомий лише з Матеуцом із запорізького “Металургу”. Знаю призвища й інших співвітчизників, але доселі з ними не спілкувався.

-В якому чемпіонаті, окрім українського, ти хотів би виступати?
-Мені до вподоби технічний іспанський футбол, який схожий на бразильський, а також атлетичний англійський.

-Діого, чому ти став так багато забивати після зимової перерви?
-Можна сказати, я повністю адаптувався в команді, зрозумів вимоги тренера і знайшов спільну мову з партнерами. Мені дуже подобається грати з Валіком та Максом (Белькевичем та Шацьких, - прим. авт.). На жаль, не можу спілкуватися з ними у повсякденному житті через мовний бар’єр.

-Чи існує в Бразилії свято 1 квітня? Кого вчора “розігрував” ти?
-Так, у нас є таке свято – бразильці люблять і вміють гарно розважатися. Я додзвонився до своїх друзів і сказав їм, що в Україні розпочалися військові дії і я повертаюся на Батьківщину.

-Як в тебе справи з вивченням російської?
-З цим трохи важкувато. На побутовому рівні спілкуватися можу, але вести довгий діалог ще зарано.

-Діого, яка тобі подобається музика, фільми та книжки?
-Зі всього різноманіття музики віддаю перевагу бразильському стилю самба. Частенько переглядаю по телевізору фільми жахів та бойовики. Книжки читаю переважно духовного змісту, які допомагають пізнати себе, наприклад – Біблія. Я віруючий, але не фанатик.

-Кого вважаєш найкращим гравцем нинішнього складу збірної Бразилії?
-Роналдо. Від справжній “феномено”.

-Зі скількох років ти займаєшся футболом?
-Серйозно – з 12-ти. До цього я займався карате, дзюдо, плаванням та волейболом.

-Які, на твій погляд, шанси в “Динамо” поборотися за “золото” чемпіонату України?
-Ми хочемо і будемо чемпіонами!

-Яким чином, без знання мови, ти спілкуєшся з тренерами?
-Мова футболу універсальна. Я багато чого розумію, а якщо треба вислухати персональну установку – користуюся послугами перекладача.

-Відомо, що твої батьки нині гостюють у тебе в Києві…
-Так, 23 лютого батько Сержіо та мати Маріза, разом із моєю нареченою Жанаїною, на два місяці приїхали погостювати до Києва. Місто їм дуже сподобалося, особливо його архітектура та ландшафт. Незабаром вони поїдуть, але мають наміри знову приїхати на Україну.

-З ким із відомих футболістів тобі доводилося грати в одній команді?
-В молодіжній збірній Бразилії, або в місцевих клубах, грав з таким “зірками” як Рональдіньо, Рошембак, Лючіо, Рокі Жуніор, Байано.

-Підтримуєш стосунки з колишнім динамівцем Леандро, який нині грає в Португалії?
-Якийсь час, поки Леандро працевлаштовувався в Португалії, ми тісно з ним підтримували зв’язок. Потім довгий час не спілкувалися, а кілька днів тому мені подзвонила його дружина та залишила координати. Найближчим часом обов’язково зв’яжуся з ним, дізнаюся про справи.

-У Бразилії ти навчався у школі. Плануєш колись здобути освіту?
-На жаль, більшу частину часу в мене забирав футбол, тому не приділяв освіті потрібної уваги. На батьківщині я закінчив середню школу, а з предметів більше за все припала математика.

-Як проводиш у Києві вільний час?
-Більшу його частину – на базі чи вдома. Люблю переглядати численні бразильські фільми. Нещодавно з батьками та дівчиною Жанаїною відвідували київський зоопарк та музей Великої Вітчизняної війни.

-Переїхавши до Києва ти продовжуєш слідкувати за перипетіями в південноамериканських футбольних турнірах?
-На базі телевізор приймає безліч каналів, серед яких є і бразильські. Тому завжди знаходжусь в курсі останніх подій. Взагалі ж, цікавлюсь не лише південноамериканським, але й світовим футболом.

-Спробуй порівняти український та бразильський чемпіонати?
-В Бразилії більш технічний футбол, тоді як в Україні переважає атлетична боротьба. Це дві різні школи, порівнювати які дуже важко. Але нині мені цікавіше грати в чемпіонаті України?

-На якій машині ти їздиш? Частенько порушуєш правила?
-Нині користуюся клубною машиною “Мазда 323”. Дуже подобається “Мерседес”, який вважаю найкращим авто в світі. Правила намагаюся не порушувати – я слухняний водій.

-З ким із футболістів “Динамо” у тебе зав’язалися дружні відносини?
-На зборах та виїздах переважно мешкаю з Лакі Ідахором. Також, не дивлячись на мовний бар’єр, спілкуюся з Валентином Белькевичем. Але, взагалі, в команді в мене з усіма гарні стосунки.

-Як провів три тижні відпустки в грудні минулого року?
-Відпочивав у рідному місті Порту-Алегрі. Цей період співпав з улюбленими святами – Різдвом та Новим роком, тому сумувати не доводилося.

-Чому ти обрав для себе прізвисько Ринкон?
-У молодості, через схожість з великим колумбійським футболістом Фреді Ринконом, друзі стали називати мене Ринкон. Це прізвище мені сподобалося і з тих пір воно на спині моєї футболки.

-Яке місце, на твій погляд, посіло б “Динамо” в чемпіонаті Бразилії?
-У мого нинішнього клубу дуже високий рівень, який дозволяє на рівних суперничати з великими бразильськими командами. Можливо, навіть за чемпіонський титул.

-Відомо, що рік тому тобою цікавилися іспанська “Сельта” та португальський “Спортинг”. Чому ти віддав перевагу “Динамо”?
-Дійсно, мною цікавилися вищезгадані клуби. Але “Динамо” проявило більшу наполегливість, тому в липні 2002 року я опинився в Києві. Про що нині аніскільки не жалкую.

Шановна торсида!
Мені дуже приємна увага та підтримка вболівальників! Спасибі за вашу цікавість до мене і моєї країни. На жаль, брак часу не дозволив відповісти на всі ваші питання, але я спробую компенсувати це своєю грою на футбольному полі. Дуже хотілося б бачити на матчах “Динамо” переповнений стадіон і разом з вами привозити до Києва нові кубки та трофеї.

Ваш Діого Ринкон.


P.S. Прес-служба ФК “Динамо” (Київ) дякує за сприяння в проведенні он-лайну перекладача Іщенко Бориса Григоровича.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер