ПСЖ – «Динамо»: голандський арбітраж

ПСЖ – «Динамо»: голандський арбітраж

Комітет арбітрів УЄФА визначився з бригадами арбітрів, які будуть обслуговувати перші чвертьфінальні матчі Кубка УЄФА.

Поєдинок «Динамо» з «Парі Сен-Жермен», який відбудеться 9 квітня на стадіоні «Парк де Пренс», обслуговуватиме голландська бригада арбітрів. Суддя в полі – 42-річний Пітер Вінк (Pieter Vink). Вінк народився 13 березня 1967 року. Розпочавши судити футбольні матчі в 1987 році, в 1993 році Пітера було включено до списку «С» арбітрів Ере (вища ліга чемпіонату Голландії – прим.), а до топ-групи Голландії увійшов у 2001-му.

Із розвитком кар'єри арбітра Вінку довелося залишити свою цивільну професію офіцера поліції. В 2004-му році голландець отримав статус арбітра ФІФА. В тому ж році відбувся його дебют у єврокубках.

З тих пір волею випадку в єврокубках Пітер обслуговував чотири матчі за участю українських команд. Із «Динамо» голландець зустрічався одного разу – в сезоні 2006/2007 у рамках групового турніру Ліги чемпіонів наша команда програла в Ліоні місцевому клубу з рахунком 0:1. Також під «наглядом» Вінка програли свої матчі «Шахтар» (6.11.2007; «Шахтар» – «Мілан» – 0:3) і національна збірна України (13.10.2007; Шотландія – Україна – 3:1), а донецький «Металург» звів свій поєдинок до нічиєї (29.09.2005; «Металург» Д – ПАОК – 2:2).

Ще один примітний факт з біографії Пітера Вінка – саме голландець став арбітром, якому було доручено обслуговувати перший матч на оновленому стадіоні «Уемблі» в Лондоні. В товариському матчі зустрічалися молодіжні збірні Англії і Італії, в якому переможця визначити не вдалося (3:3). А влітку 2007 року Вінка було запрошено до України, щоб взяти участь у матчі за Суперкубок України між «Динамо» і «Шахтарем». Нагадаємо, що той поєдинок завершився бойовою нічиєю 2:2, а в серії пенальті сильнішою виявилася наша команда.

Допомагати своєму співвітчизнику на «Парк де Пренс» будуть Арі Брінк (Arie Brink) і Вілко Лобберт (Wilco W.A. Lobbert). Четвертий арбітр – Берні Раймон Блом (Bernie Raymond Blom). За організацією матчу простежить чех Петр Фушек (Petr Fousek), а роботу арбітрів оцінить Алан Снодді (Alan Snoddy) з Північної Ірландії.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер