ПСЖ: нувориші зі столиці Франції

ПСЖ: нувориші зі столиці Франції

Французький «Парі Сен-Жермен», який купається в грошових купюрах, встане на шляху «біло-синіх» в, можливо, вирішальній зустрічі за вихід з групи нинішньої Ліги чемпіонів. Представляємо вам суперника динамівців, яким нікуди відступати...

Євро шлях:

ПСЖ - це один із двох французьких клубів, які будь-коли вигравали європейські трофеї. На піку слави парижани були в 90-х, дійшовши в сезоні 1994-95 до півфіналу Ліги чемпіонів, де вони поступилися за сумою двох матчів «Мілану» 3:0. У 1996 році вони завоювали Кубок володарів Кубків, вигравши у фіналі у віденського «Рапіда».

Головним провалом став розіграш Кубка чемпіонів сезону 1986-87, коли сильний колектив на чолі з Жераром Ульє був вибитий з першого раунду змагань скромним чеським клубом «Вітковіце».

У цьому сезоні арабські господарі ПСЖ чекають не лише на вихід до стадії плей-офф Ліги чемпіонів, але і чогось більшого, адже іншого нафтові магнати, які володіють клубом, попросту не сприймають.

Біля керма:

Карло Анчелотті

Запрошений в середині минулого сезону новими катарськими власниками клубу, цей успішний італійський тренер спочатку тренував скромні команди, а зробив собі тренерське ім'я, працюючи з такими грандами, як італійські «Ювентус», «Мілан», англійський «Челсі», а от тепер і французький ПСЖ.

Спокійна людина, яка вміє працювати з зірковими футболістами і вимогливими босами, цей 53-річний фахівець здається ідеальною кандидатурою для того, щоб зробити ПСЖ силою, з якою будуть рахуватися в Європі.

Анчелотті знає, як завойовувати найзначніші титули. Граючи у складі «Мілана», він двічі вигравав Кубок чемпіонів (1989 і 1990), а коли став тренером, за сім років зумів двічі привести міланських «россонері» до тріумфу в Лізі чемпіонів у 2003-му і 2007-му.

План гри:

Після того, як у другій половині минулого футбольного року Анчелотті використовував схему 4-2-3-1, він, мабуть, прийшов до певних висновків і в цьому сезоні грає за схемою 4-3-3. Лінію атаки при цьому створюють Златан Ібрагімович в центрі, Езекіль Лавецці зліва і Жеремі Менез праворуч.

Варіант складу середньої лінії поки не є остаточним. Є варіант гри з плеймейкером (Марко Верратті), якого підтримують два хави оборонного плану або ж можна діяти з одним центральним півзахисником і двома гравцями, які будуть діяти від одного до іншого штрафного майданчика (Клеман Шантом і Хав'єр Пасторе).

У тактичному плані ПСЖ дуже залежить від Ібрагімовича. Можна чекати того, що він буде відтягуватися глибину, в той час як Лавецці або Нене (ліворуч) або Менез (праворуч) висунуться вперед. Анчелотті також може обрати тактику з двома форвардами і плеймейкером, який діє під ними.

Бомбардир:

Златан Ібрагімович

Власники ПСЖ зробили цього літа важливий крок, заплативши «Мілану» більше двадцяти мільйонів євро за зоряного шведського нападника, який протягом попередніх дев'яти сезонів вісім разів вигравав національні першості у складі «Аякса», «Ювентуса», «Інтера», «Барселони», і «Мілана». З іншого боку, він ніколи не перемагав у Лізі чемпіонів.

Іноді його звинувачують у тому, що він не забиває тоді, коли це найбільш необхідно, однак 31 гол в єврокубках говорить якраз про протилежне.

Робоча конячка: Крістоф Жалле

Цей досі не дуже відомий 28-річний герой вже чотири роки виступає за парижан, переїхавши в столицю в 2009-му році з «Лорьяна».

Цікаво, що із зарплатою в 100,000 євро на місяць Жалле є одним з найбільш низькооплачуваних гравців у клубі, оскільки зараз такі «релікти» як він чомусь відстають у фінансовому плані. Нещодавно Жалле провів свій 200-й матч у французькій Лізі 1 і по праву є одним з ключових гравців команди.

Зоряний новачок:

Тіаго Сілва

Бразилець, якого на даний момент вважають кращим захисником у світі, довго не міг вибратися з «пазурів» функціонерів «Мілана», поки в результаті президент ПСЖ не запропонував за нього 45 мільйонів євро.

Елегантний, урівноважений і безкомпромісний, цей 27-річний футболіст пройшов довгий шлях з тих пір, як перехворів на туберкульоз в 2005-му році за часів свого перебування в московському «Динамо».

Зірка: Клеман Шантом

Цей 24-річний правий півзахисник є своєрідною дивиною в складі багатого ПСЖ, адже він - випускник юнацької системи клубу. Виходець із Бургундії, він приєднався до ПСЖ у віці 13 років, і через п'ять сезонів потрапив до першого складу. Шантом є улюбленцем «Парк де Пренс», адже він завжди залишався вірним своєму рідному клубу, відкидаючи пропозиції про перехід.

Не дивно, що гравець, чиїм кумиром є Стівен Джеррард, володіє працьовитістю, запалом і неабиякими тактичними навичками. З ПСЖ Шантом пов'язаний контрактом до 2015 року.

Секретна зброя:

Марко Верратті

Надзвичайно талановитий італійський півзахисник не зміг встояти, коли парижани зробили йому і його колишньому клубу «Пескарі» пропозицію, від якої вони не могли відмовитися.

Придбаний парижанами за 11 мільйонів євро, цей невисокий, але майстерний 19-річний футболіст став однією з головних причин потрапляння «Пескари» в Серію А. Його часто називають «новим Пірло». Такій репутації він і намагається відповідати.

Слабке місце:

Хоча ПСЖ і рясніє талановитими особистостями, це ще не означає, що як команда вони також будуть виглядати відмінно, адже для того, щоб між футболістами виникло взаєморозуміння, потрібен час.

У перших матчах цього сезону парижани діяли повільно при розвитку атак.

Вони виглядали вразливими в захисті, тож Анчелотті коштувало чималих зусиль поєднати воєдино велику кількість індивідуально сильних гравців. Очікування, які керівництво клубу покладає на команду, вкладаючи в неї великі гроші та прагнучи змінити обличчя французького футболу, створюють психологічний тиск на футболістів і тренерський штаб паризького гранда.

Перехворівши на нічийний синдром на старті сезону і, здавалося, знайшовши рецепт завоювання перемог, ПСЖ в останніх турах французького чемпіонату знітився, програвши два матчі поспіль («Сент-Етьєну» і «Ренну» по 1:2).

Висновок:

Парижани, які різко стали багатими, можливо і досягнуть певних успіхів у цьому

сезоні, але це буде заслуга, швидше за все, індивідуального класу гравців, а не команди в цілому.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер