Подорож «Динамо» до дальньої півночі

Днями з газової столиці Росії – стотисячного міста Новий Уренгой – повернулася команда ветеранів київського «Динамо». Відомі в минулому гравці, учасники чемпіонатів світу, переможці європейських кубків і національної першості, взяли участь у турнірі, присвяченому відкриттю спортивно-оздоровчого комплексу. Сучасна спортивна споруда включає басейн, тренажерні зали й величезний манеж для ігрових видів спорту, що вміщує близько п’ятисот глядачів.

Приїзд ветеранів «Динамо» став родзинкою церемонії відкриття, в рамках якої пройшов турнір за участю чотирьох команд. Рівень його був вельми високий завдяки залученню професійних футболістів до складів трудових колективів.

Динамівці провели три гри, а найкращим бомбардиром у складі команди став Віктор Насташевський:

1 матч. «Динамо» - СУМУО - 3:3 (м'ячі забили Герасименко – 2, Косовський)
2 матч. «Динамо» - ТОВ «Газпром здобич Ямбург» - 7:6 (Насташевський – 3, Косовський – 2, Дмитрулін, Саленко)
3 матч. «Динамо» - ТОВ «Газпром здобич Уренгой» - 3:4 (Насташевський – 2, Косовський)

У результаті динамівці посіли почесне друге місце, а на першому фінішували до радощі місцевої публіки «здобувачі» Уренгоя. На дальній півночі кольори «Динамо» захищали Андрій Ковтун, Юрій Дмитрулін, Олександр Хацкевич, Юрій Мороз, Віталій Косовський, Анатолій Дем’яненко, Віктор Хлус, Віктор Леоненко, Віктор Насташевський, Віктор Гризлов, Олег Саленко та Олексій Герасименко.

Про поїздку команди ветеранів «Динамо» до району Полярного кола розповів її організатор Віктор Хлус.

«Наша команда другий рік поспіль приїжджає до Нового Уренгою. Враження від міста незабутні, їх складно передати словами. Кілька десятків кілометрів від полярного кола, температура мінус 44. При цьому в місті газівників побудовано шість сучасних спортивних центрів, в яких із задоволенням проводить дозвілля місцеве населення. Команду ветеранів «Динамо» зустріли дуже тепло. За три дні окрім участі в турнірі ми провели прес-конференцію, відвідали дитячий будинок, з'їздили на Полярне коло. Було багато інших заходів, в рамках яких ми відповідали на питання людей, розповідали про сучасну Україну, «Динамо».

Запам'яталася зустріч з колективом компанії «Газпром здобич Ямбург» та її директором Олегом Андрєєвим. Від клубу подарували футболку з іменним написом, а нам було презентовано красивий кубок. До речі, в дні нашої поїздки до Нового Уренгою Анатолій Дем’яненко відзначав День народження. Із цього приводу організатори презентували нашому славетному захиснику красивий сувенір, вирізаний із кістки. А ще Олег Андрєєв зробив нам цікаву пропозицію, зацікавивши роботою в Новому Уренгої. У місті справно працюють футбольні школи, яким потрібні кваліфіковані дитячі тренери. Отже за бажання знайти на роботу можна, причому на вельми вигідних умовах.

Загалом, вважаю, поїздка на турнір вдалася. Наші ігри проходили в святковій атмосфері, за великої кількості вболівальників. Ми ж, у свою чергу, прагнемо високо тримати марку «Динамо», популяризувавши клуб усіма можливими способами».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер