П’ять м’ячів у ворота «Іллічівця» на будь-який смак! + ВІДЕО

П’ять м’ячів у ворота «Іллічівця» на будь-який смак! + ВІДЕО

Стосувався він переважно гостей, які у весняній частині ще не програвали й налаштовувалися, судячи з їхніх передматчевих висловлювань, дати справжній бій лідеру першості.

Особливістю поєдинку було і його проведення не на НСК «Олімпійський», де з газоном поки не все гаразд, а на клубній динамівській арені, на якій востаннє в чемпіонатах України «біло-сині» зіграли у грудні 2011-го, мінімально перегравши донецький «Металург».

Головний тренер азовців Микола Павлов обрав тактичну схему 4-5-1, в якій місце у воротах зайняв Гальчук, пару центральних захисників склали Зубков та Яворський, а на краях оборони розташувалися Матвеєв (ліворуч) та Вовкодав (праворуч). Позиції опорників зайняли Вакуленко та Валєєв. Місце лівого півзахисника отримав Шевчук, а правого Жичиков. Позицію під нападником зайняв Матяж, а на вістрі атаки було висунуто Гриня.

Передбачити безпомилково стартовий склад команди Сергія Ребров у цей відрізок сезону – завдання не з найпростіших, оскільки головний тренер динамівців свідомо намагається розподілити сили своїх гравців, які грають відразу на кількох фронтах. Цього разу до числа перших 11-ти були обрані наступні футболісти:

Гра

Початок матчу ознаменувався певною активністю гостей, які вже на другій хвилині заробили кутовий. Динамівці відповіли небезпечною атакою, яку головою завершував Беланда, змусивши понервувати Гальчука.

Основний тиск «біло-синіх» на ворота «Іллічівця» в першій половині зустрічі припав на середину тайму, коли команда подала чотири кутових та завдала п'ять ударів (щоправда, жодного в рамку) по воротах суперника, один із яких після комбінації за участю Мігеля та Ярмоленка мав завершувати результативним ударом Кравець.

Героєм та його антиподом у першій 45-хвилинці став капітан київського «Динамо» Ярмоленко та лівий захисник гостей Матвеєв. Перший раз по раз тиснув на ворота маріупольців, причому його візаві був саме Матвеєв. Зрештою, саме цей захисник гостей зіграв у своєму штрафному майданчику рукою, й Ярмоленко на 37-й хвилині з пенальті відкрив рахунок у матчі, забивши свій 10-й гол у поточному чемпіонаті.

Дивно, але пішовши до глухої оборони, підопічні Павлова могли вже за п'ять хвилин відігратися. Після подачі з кутового Рибка вибив м'яча за межі штрафного майданчика, який підібрав Валєєв. Він завдав прицільного удару, але врятував Драгович, не пустивщи шкіряну сферу у ворота.

У другій частині зустрічі після автогола Зубкова величезна територіальна перевага динамівців цілком логічно матеріалізувалася й у забиті м'ячі.

Третій забив Ярмоленко, який вийшов у гонці бомбардирів із 11-ма голами на перше місце. Четвертий із гострого кута відправив до сітки воріт Гальчука Теодорчик, який вийшов на заміну.

Нарешті, п'ятий записав до свого активу Антунеш, який гарматним та дуже красивим за виконанням ударом змусив уболівальників піднятися в захваті зі своїх місць.

Не забудемо й про Данило Сильву, який віддав своїм партнерам дві гольові передачі.

У підсумку, найбільша перемога в поточній першості – 5:0!

Чемпіонат УПЛ 2014/15. 17-й тур

15.03.2015 р. Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.В.Лобановського. 7,500 глядачів

«Динамо» – «Іллічівець» – 5:0 (1:0)

«Динамо»: Рибка – Антунеш, Драгович, Хачеріді, Сильва – Калитвинцев (Гусєв, 72), Мігель, Сидорчук, Беланда (Рибалка, 61), Ярмоленко (к) – Кравець (Теодорчик, 67).

«Іллічівець»: Гальчук – Матвеєв, Зубков, Яворський (к), Вовкодав – Шевчук, Вакуленко, Валєєв (Приходько, 46), Жичиков (Нємтінов, 68), Матяж (Скоблов, 84) – Гринь.

Голи: Ярмоленко (37, пен, 63, пас Сильва), Зубков (53, автогол), Теодорчик (80, пас Сильва), Антунеш (83).

Попереджені: Беланда (8), Рибалка (88) – Вакуленко (21), Приходько (86).

* фото А.Лукацький

* колажі Богдан Ілюк

* текст Олег Задерновський

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер