П'ять по сто від Шовковського

П'ять по сто від Шовковського

...саме стільки матчів у воротарському светрі «Динамо» провів Олександр Шовковський за сімнадцять років кар’єри. Ювілейним став недільний поєдинок проти полтавської «Ворскли»! Перед початком матчу від газети «Український футбол» Шовковському було вручено пам’ятний приз.

П’ять сотень матчів за «Динамо» розподілилися у голкіпера таким чином: чемпіонат України 337 (пропустив 212 м’ячі), Кубок України 50 (23), Суперкубок України 5 (3), єврокубки 108 (у даному випадку статистики враховують матч вересня 1995 року «Динамо» – «Панатинаикос» – 1:0, який згодом було анульовано УЄФА). У результаті в 500 матчах Олександр пропустив 374 м’ячі, що складає в середньому 0,75 за гру. У 243 поєдинках ворота «Динамо» гравці суперника «розпечатати» так і не спромоглися.

По ходу матчів і після них Шовковський 85 разів виходив на дуель із пенальтистами. 33 рази м’яч у ворота «Динамо» не залітав, що складає 39 %. Найдовша «суха» серія воротаря, проведена з матчів без замін, складає 559 хвилин і датована 1998 роком. Трьома сезонами раніше Олександр не пропускав упродовж 913 хвилин, щоправда, із замінами та перервами між матчами.

Найбільше в одній грі Шовковський пропускав чотири м’ячі. Таке траплялося вісім разів, причому в усіх випадках – у єврокубках. І наостанок, як повідомляє газета «Український футбол», у півтисячі іграх воротар «Динамо» отримав вісім попереджень та двічі був вилучений із поля.

Якщо ж підрахувати всі виступи Шовковського, включивши до них національну та молодіжну збірні, «Динамо», «Динамо-2», «Динамо-3», дубль та ЦСК ВСУ, загальна кількість матчів воротаря на професійному рівні досягла позначки 650!

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер