П'ята поспіль перемога над московським «Спартаком»!

П'ята поспіль перемога над московським «Спартаком»!

Гра, яка за визначенням не могла бути пересічною між клубами, за влучним висловом президента «біло-синіх» Ігоря Суркіса, які написали в матчах між собою красиву історію, викликала великий інтерес серед місцевих уболівальників, які розкупили всі квитки, які були в продажу.

По-серйозному поставилися до матчу й головні тренери команд Олег Блохін та Валерій Карпін, які виставили найкращих футболістів серед тих, які є на даний момент в їхньому розпорядженні.

Аспекти гри

У порівнянні з попередньою контрольною грою (проти «Мюнхена-1860») наставник нашої команди Олег Блохін рішуче змінив стартовий склад. Із футболістів, які вийшли з перших хвилин проти клубу 2-ї німецької Бундесліги, до числа перших 11-ти цього разу потрапили лише правий захисник Данило Сильва та нападник Артем Кравець.

Отже, про позиції ще дев'яти гравців «Динамо». У центрі оборони вийшли Євген Хачеріді та Домагой Віда. Лівим оборонцем виступив Євген Селін. По краях півзахисту атакували редути суперників Олег Гусєв (праворуч) та Андрій Ярмоленко (ліворуч). Опорні місця в півзахисті зайняли Денис Гармаш та Аруна, й нарешті на позиції під єдиним форвардом вийшов Роман Безус.

Перші 15 хвилин поєдинку суперники, що зустрічалися востаннє в лютому 2012 року (перемога «Динамо» 2:0), грали достатньо дисципліновано.

Зустріч проходила практично без по-справжньому гольових моментів, поки на 31-й хвилині не відзначилися гості. Євген Селін по лівому флангу дав хороший пас на хід єдиному нападнику «біло-синіх» Артему Кравцю, і той, увірвавшись до штрафного майданчика, був збитий Бризгаловим. Арбітр ФІФА Ніколаєв без роздумів вказав на 11-тиметрову позначку, з якою за кілька десятків секунд капітан гостей Олег Гусєв без зусиль переграв воротаря «червоно-білих» Песьякова.

У цей момент, коли спартаківські вболівальники переживали момент невдачі своєї команди, на одній із центральних трибун один-єдиний шанувальник «Динамо», оточений з усіх боків «червоно-білими», сміливо закричав: «Гол!»

15 останніх хвилин першої половини гри минули а атакуючих поривах «Спартака», який намагався зрівняти рахунок. Ближче за всіх до цього був на 36-й хвилині Яковлєв, який розкидав фінтами у штрафному майданчику динамівських захисників, вийшов на оперативний простір, але схибив, виконуючи удар у дальній від Коваля кут.

У перерві Олег Блохін провів серію замін (за регламентом турніру загалом їх дозволено зробити вісім). Безус поступився місцем Адміру Мехмеді. Сергій Сидорчук замінив Гусєва, який передав капітанську пов'язку Ярмоленку. Дуду замінив Віду, а Євген Макаренко Гармаша.

«Динамо» остаточно перейшло на контратакуючу модель гри, приділивши перш за все увагу обороні. Періодично команда вмикала пресинг на половині поля «Спартака», що й не давало господарям можливості швидко виходити з оборони до атаки.

На 62-й хвилині Ярмоленка замінили на Олександра Алієва, і капітанська пов'язка втретє за спекотний московський вечір знайшла нового власника в особі бразильця Данило Сильви. На цій же хвилині у гру вступив Огнєн Вукоєвич (замість Аруни), який отримав від спартаківських уболівальників гучні оплески, на знак подяки за зовсім нещодавню хорошу гру у футболці свого клубу.

Валерій Карпін також випустив велику кількість свіжих гравців, які намагалися допомогти «Спартаку» уникнути поразки, але так і не спромоглися аж до 94-ї хвилини створити щось серйозне біля воріт «біло-синіх».

У підсумку сталася п'ята перемога поспіль «Динамо» в матчах зі «Спартаком»!

Ключовий момент

Останні секунди зустрічі цілком могли змінити підсумковий результат першого матчу «Об'єднаного турніру». Спартаківці в сумбурній атаці вивели на завершальний удар Тимофєєва, який прицільно спрямував м'яча в сітку воріт киян, викликавши захоплення на «червоно-білих» трибунах, які за мить усвідомили, що м'яч зачепив сітку з її зовнішнього боку...

Топ-персона

Титул найкращого гравця зустрічі, на нашу думку, цілком заслужив Артем Кравець, який невтомно шукав можливості для завершального удару.

У деяких епізодах він із легкістю уникав захисників «Спартака», змушуючи згадати свої найкращі ігрові якості.

Передсезонний «Об'єднаний турнір»

27.06.2013. м.Москва. Стадіон ім.Едуарда Стрельцова. 8,000 глядачів

«Спартак» (Москва) – «Динамо» (Київ) – 0:1 (0:1)

«Спартак»: Песьяков, Бокетті, Бризгалов, Д. Комбаров (к), Макєєв (Паршивлюк, 46), Глушаков, Чельстрем (Ананідзе, 59), Каріока (Тимофєєв, 79), Білялетдінов (Кротов, 46), Яковлєв (Козлов, 74) , Мовсісян.

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Хачеріді, Віда (Дуду, 46), Селін, Гусєв (к), Сидорчук, 46), Гармаш (Макаренко, 46), Аруна (Вукоєвич, 62), Ярмоленко (Алієв, 62) , Безус (Мехмеді, 46), Кравець (Цуріков, 79).

Гол: Гусєв (31, пен).

Попереджений: Тимофєєв (89).

Статистика (у скобках – по першому таймі)

«Спартак»

Статистика

«Динамо»

0 (0)

Голи

1 (0)

11 (6)

 Загалом ударів

8 (6)

4 (4)

Удари в ствір воріт

3 (2)

3 (2)

Корнери

1 (1)

3 (3)

Офсайди

4 (3)

1 (0)

Жовті картки

0 (0)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)


Дивитися фоторепортаж

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер