Раді бачити один одного в будь-якій обстановці

Раді бачити один одного в будь-якій обстановці

Із тих часів ветерани «червоно-білих» проводять у різних містах Росії та за її межами від 40 до 60 матчів на рік, часто збираючи повні стадіони. Географія виїздів у спартаківських ветеранів – найрізноманітніша. Колишній Радянський Союз об'їздили вздовж та впоперек: від Петропавловськ-Камчатського до Калінінграда, від Ашхабада до Норильська. «Червоно-білі» виступали й за межами колишнього Союзу: в Німеччині, Туреччині, Франції, Іспанії...

Кілька досягнень команди цілком можна вносити до Книги рекордів Гіннесса. Одного разу за місяць ветерани «червоно-білих» провели 28 ігор! Звичайно, була ротація складу, але факт залишається фактом: таке число матчів незбагнене навіть для діючої професійної команди. Або інший факт, що заслуговує на увагу. Якось команда подорожувала Донецькою областю, де у неї був надзвичайно насичений графік – за три дні вона провела дев'ять ігор. В одному з матчів обидва тайми зіграв 75-річний (!) Микола Тимофійович Дементьєв. Хіба не рекорд! Кілька років тому команду спартаківських ветеранів запросили до Душанбе. Вперше з часів чемпіонату СРСР центральний стадіон у столиці Таджикистану заповнився вщент – 20000 народу, яблуку нема де впасти.

- Коли чую скептичне бурчання, мовляв, ветерани мучаться на полі, – розповідає спартаківський форвард 80-х Георгій Ярцев (на фото), – хочеться сказати цим людям: ніхто не мучиться, ніхто нікого не змушує виходити на поле. Можеш грати п'ятнадцять хвилин – грай п'ятнадцять. Можеш десять – грай десять. Найголовніше у ветеранських матчах – радість від зустрічей та спілкування старих приятелів та друзів. При цьому абсолютно неважливо, дістаємося ми на гру потягом чи літаком, зупиняємося у п'ятизірковому чи звичайному готелі. В будь-якій обстановці ми раді бачити один одного, а, спілкуючись, стаємо молодшими. Крім того, команда ветеранів завжди дає футболісту, який завершив професійну кар'єру, можливість озирнутися у цьому світі – пограти, поїздити різними регіонами та країнами. Більшість згодом зробили впевнений крок на тренерському терені.

Повернемося однак до майбутнього гала-матчу ветеранів київського «Динамо» та московського «Спартака», і знову надамо слово динамівцю Олексію Михайличенко, який від імені всіх учасників майбутньої гри радо запрошує всіх шанувальників великого футболу стати свідком чергового спектаклю у виконанні великих майстрів:

- Безумовно, з часу нашої молодості минуло достатньо багато часу, тому я й кажу, що в майбутньому нам буде важко зібратися в таких же складах. Багатьом докучають травми... Але я впевнений в одному: глядачі, які прийдуть на стадіон «Динамо» імені Лобановського 26-го травня, отримають справжнє задоволення, побачивши Чанова, Дасаєва, Балтачу, Дем'яненка, Безсонова, Родіонова, Ярцева, Шавла, Раца, Яремчука, Протасова та багатьох інших. Загалом, мені здається, це буде цікаво.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер