Розгром залишився наостанок

Розгром залишився наостанок

Останній контрольний матч на учбово-тренувальному зборі в Австрії “Динамо” зіграло проти польського “Гроцлина”, вже знайомого нашій команді з минулого року. Тоді команди також проводили збори в Австрії, і польський клуб обіграв “Динамо” з рахунком 2:1. З того складу в сьогоднішньому матчі на поле вийшли одразу десять футболістів, тоді як у “Динамо” практично повністю змінився склад – в заявці нашої команди на матч були присутні тільки чотири футболісти, що брали участь у матчі річної давності (Гіоане, Лисенко, Шацьких, а також Луценко, що вийшов сьогодні на заміну в другому таймі).

Що стосується гри, то вона пройшла за відчутної переваги “Динамо”. Наші футболісти довго контролювали м'яч, але в першому таймі моментів було обмаль. Більше того, поляки цілком могли вийти вперед вже на початку матчу, але вдала гра Шовковського не дозволила футболісту “Гроцлина” відправити м'яча в сітку воріт. Лише під кінець матчу динамівці максимально наблизилися до воріт суперника, що дало свій результат.

Спочатку суддя призначив очевидний пенальті за гру захисника рукою в межах штрафного майданчика, але Гіоане не реалізував 11-метровий удар. Утім, вже через хвилину Тіберіу реабілітувався за свій промах. Захисники “Гроцлина” порушили правила проти Кравця у 22-х метрах від своїх воріт, і Гіоане технічно закрутив м'яча повз неправильно збудовану воротарем стінку – 1:0!

У перерві Юрій Сьомін зробив низку замін, але характер гри не змінився. “Динамо” продовжувало володіти перевагою, проте саме наша команда першою пропустила м'яч. Нападник “Гроцлина” Маєвські отримав м'яча в районі лінії штрафного майданчика “Динамо”, і не зустрівши опору збоку захисників, точно пробив у кут воріт Луценко. До речі, Маєвські - єдиний з гравців “Гроцлина”, який отримав виклик до національної збірної Польщі перед стартом чемпіонату Європи. Втім, зіграти в Австрії і Швейцарії Радославу так і не вдалося, оскільки в останню мить тренер поляків Беєнхаккер виключив його з остаточної заявки.

А потім “зіграли” заміни, проведені Юрієм Павловичем у перерві. Результативну атаку сольним проходом розпочав Мілевський. Послідував пас на фланг, Гіоане навісив у воротарський майданчик, а Ярмоленко з кількох метрів переправив м'яча в порожні ворота. В кінці ж матчу рахунок і зовсім був доведений до розгромного. На 80-й хвилині Мілевський в межах штрафного майданчика розібрався із захисником, за що отримав удар по ногах. Бангура виконав пенальті чітко і холоднокровно, показавши тим самим приклад Алієву, що не забив з 11-метрової позначки в матчі з “Клужем”, і Гіоане, як треба використовувати подібні шанси.

Закінчилося ж все для “Гроцлина” четвертим голом. Зозуля прострілив з правого флангу, воротар помилився на виході, і Мілевський переправив м'яча в сітку воріт. Таким чином, “Динамо” помстилося “Гроцлину” за поразку річної давності і на мажорній ноті завершило австрійський збір.

"Динамо" - "Гроцлін" - 4:1 (1:0)

"Динамо": Шовковській (Луценко, 46), Бетао, Михалик (Саблич, 46), Діакате, Несмачний (Романчук, 72), Вукоєвич (Зозуля, 81), Гіоане (Допілка, 83), Нінкович (Морозюк, 67), Шацьких (Мілевський, 46), Лисенко (Ярмоленко, 46), Кравець (Бангура, 46).

"Гроцлін": Пшировські, Мінар, Лазаревські, Бак (Засадка, 46), Йодвовець, Пехняк (Монка, 46), Івановські (Кажміровські, 57), Соколовські (Сверчевські, 27), Теліховські (Юнісоглу, 46), Лято, Маєвські (Пентек, 57).

Голи: Гіоане (45), Ярмоленко (62), Бангура (80, з пен.), Мілевський (85) - Маєвські (55).

Нереалізований пенальті: Гіоане (44, воротар)

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер