Розминка перед битвою

Враховуючи напружений графік контрольних матчів, сьогоднішній день вийшов для футболістів «Динамо» розвантажувальним. У першій половині дня футболісти були надані собі – хто займався у тренажерному залі, хто приймав джакузі, а хто парився в лазні. Тренувальне заняття було замінене індивідуальними бесідами головного тренера зі своїми підопічними. Тренування тренуваннями, а спілкування з футболістами необхідне, особливо враховуючи майбутнє поновлення чемпіонату України і боротьбу за золоті нагороди національної першості. Права на помилку у «Динамо» немає і бути не може.

Вечірнє тренування вийшло нетривалим. Вправи з м’ячами були зведені до мінімуму – їх вдалося понабивати лише перед початком заняття та під час пересування вздовж периметру поля, перепасовуючись із партнерами. Основний акцент було зроблено на загальнофізичній підготовці. Упродовж тридцяти хвилин тренувального часу футболісти пробігли навколо поля, виконали комплекс вправ на розминку на килимках для фітнесу під керівництвом Миколи Латиша, після чого ще раз виконали кілька забігів.

Окремо від усіх тренувалося тріо воротарів, в яких своя, відмінна від польових гравців, програма. Оскільки футболісти з м’ячами сьогодні не працювали, голкіпери вимушені були самі пробивати по воротах своїх товаришів по команді, неодноразово змушуючи колег, щоправда не завжди вдало, витягувати м’ячі з «дев’яток» та з-під поперечини. Також, спостерігаючи за цим процесом, неодноразово ловив себе на думці, що динамівські воротарі не загубилися б і як польові гравці. А якщо раптом Шовковський, Богуш або Бойко опиняться у штрафному майданчику суперника в офіційному матчі, будьте впевнені – із завданням відправити м’яча до сітки кожен ыз них впорається на «відмінно».

На завтра у команди намічено цікавий поєдинок – підопічним Валерія Газзаєва протистоятиме клуб англійської Прем’єр-ліги «Бернлі». На підготовчому зборі не завжди випадає можливість зіграти з клубом, який представляє провідний європейський чемпіонат, тому всі футболісти чекають на матч із великим нетерпінням.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер