Реакція європейської футбольної громадськості на події в Римі

Реакція європейської футбольної громадськості на події в Римі

Учорашні події на "Стадіо Олімпіко" змусили наробили шороху серед європейської громадськості. Преса та футбольні функціонери пророкують "Ромі" серйозні неприємності. Пропонуємо вашій увазі витримки зі звітів і інтерв'ю.

Йозеф Блаттер (президент ФІФА)

"Виходячи з обставин інциденту єдиним правильним рішенням буде технічна поразка "Ромы" 0:3 та дискваліфікація стадіону". (www.agі.іt)

Gazzetta Della Sport (італійське спортивне видання)

"Замість того, щоб давати звіт про гру з "Динамо" і говорити про підготовку "Ромі" до матчу Серії А, ми змушені описувати безлад, що відбувся на "Стадіо Олімпіко".

...Поки Фріску надавали медичну допомогу "Курва Суд" розспівувала "Ти повинний умерти", звертаючись до арбітра. Що ж, тепер над ними буде закріплене звання "вандалів".

Руді Феллер (наставник "Роми")

"Зі спортивної точки зору це був дуже поганий вечір. У порівнянні з нами "Динамо" було в набагато кращій формі. Потім трапився цей епізод з арбітром... Я не бачив, що точно відбулося - з рефері ми зіштовхнулися вже пізніше в підтрибунному приміщенні. Що буде далі - не знаю. Залишається тільки очікувати рішення УЄФА".

Corrіere Della Sera (італійське видання)

"50 євроцентів (на думку видання саме цим предметом був поранений Фріск - прим.ред) можуть дорого коштувати "Ромі ". Не виключено, що УЄФА виключить команду з єврокубків, а це призведе до втрати 50 млн. євро. Ще одним варіантом може стати технічна поразка, штраф і дискваліфікація стадіону".

AFP (інформаційне агентство)

"В італійського футболу знову проблеми - "Рома" понесе серйозне покарання за інцидент на "Олімпійському стадіоні". За розбите чоло шведського арбітра Андерса Фріска УЄФА може присудити перемогу "Динамо", змусити римлян проводити матчі на нейтральних полях і оштрафувати на велику суму. Цей випадок знову підняв гостру проблему насильства на італійських стадіонах".

Вальтер Вельтроні (мер Рима)

"Те, що відбулося в середу ввечері - ганьба для римського спорту. Це вже далеко не перший епізод, як на спортивній арені, так і за її межами".

Reuters (інформаційне агентство)

У своєму матеріалі Reuters вказує на півдесятка інцидентів, пов'язаних з болільниками "Роми". Висновок журналіста Джеймса Верба однозначна - кров на обличчі Андерса Фріска означає для римського клуба дуже серйозні санкції, як мінімум, дискваліфікація стадіону й великий штраф.

Marca (іспанське спортивне видання)

"До ганебного епізоду з Фріском "Динамо" упевнено перемагало хазяїнів . Кияни, яких упорядкував Йожеф Сабо, домінували на полі , багато переміщалися і ставили "Рому" у скрутне становище.

...Перед тим, як піти з поля на перерву Мексес вчинив незрозуміло як - після зупинки гри вдарив гравця "Динамо". Фріск побачив це і видалив порушника. Потім була перерва, агресія з боку трибун і зупинка матчу".

Kіcker (німецьке спортивне видання)

"Рома" пробувала натиснути на супротивника вже на початку матчу, але оборона гостей діяла без помилок. Шансів у воріт українців у римлян просто не було. А після пропущеного м'яча грати "Роми" краще не стала. Мало того, Пеліццолі врятував команду від другого голу після удару Діого Рінкона".

Спорт-Експрес (російське спортивне видання)

"Розвиток подій на полі розлютив гарячих італійських хлопців. Розуміючи, що нічого не виходить, вони почали грубити. Спочатку жовту картку одержав Тотті, а вже після свистка на перерву Мексес у серцях штовхнув Верпаковскіса (а також ударив його ногою, що бачили мільйони телеглядачів - прим.ред). І хоча реакція Маріса була явно перебільшеної, Фріск, не задумуючись, дістав з кишені червону картку. Чим ледве не спровокував бійку на полі.

Трибуни захвилювалися, і один з кинутих глядачами предметів (по деяким даним, це була запальничка і прилетіла вона з ложі VІP!) влучив арбітрові в голову. Фріск залишав поле так, немов це було бойовище, - з розбитим у кров обличчям".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер