Рекорд Грицини встояв, але ЧУМАК встановив інше досягнення (+ ВІДЕО)

Рекорд Грицини встояв, але ЧУМАК встановив інше досягнення (+ ВІДЕО)

Для цього йому знадобилося 10 хвилин.

Це послужило приводом згадати, а чи не став подібний успіх історичним для гравців київського «Динамо», які забивали голи у своїх прем'єрних матчах.

Виявилося, що ні. Рекордсменом залишився півзахисник Юрій Грицина, який забив усе тому ж «Металісту» в першому чемпіонаті України 7 березня 1992 року вже на третій хвилині зустрічі. В тому ж поєдинку свій перший гол на 24-й хвилині записав на свій рахунок і його вірменський колега по амплуа Ерванд Сукіасян.

Другим у цьому реєстрі залишився Андрій Ярмоленко, якому знадобилося для цього лише сім хвилин. 11 травня 2008 року він уперше з'явився на полі в першій команді, вийшовши на заміну на 82-й хвилині гри з «Ворсклою» замість Артема Кравця, й влучним ударом завершив атакуючі зусилля команди.

Третім став, таким чином, згадуваний вище гол Чумака (на фото).

Першим футболістом київського «Динамо», якому вдався дубль у день дебюту, став Віктор Леоненко, який відзначився 16 серпня 1992 року на 14-й та 17-й хвилинах матчу з кременчуцьким «Кременем». Такого ж результату досяг і нігерійський форвард Браун Ідейє 16 липня 20011 року, який двічі, на 56-й та 80-й хвилинах, поцілив у ворота «Олександрії».

Ще більш феєричним видався перший матч у вітчизняних чемпіонатах у футболці біло-синіх кольорів для бразильського форварда Гільєрме, який 16 травня 2009 голи оформив на 37-й, 60-й та 73-й хвилинах хет-трик у виїзній грі з львівськими «Карпатами».

Із гравців нинішнього складу в своїх перших поєдинках за київське «Динамо», окрім Ярмоленка та Чумака, також забивали Артем Кравець (02.03.2008, 75-а хвилина дніпропетровському «Дніпру») та Дьємерсі Мбокані (14.05.2013, 28-а хвилина луцькій «Волині»).

Ну а що ж стосовно винесеного в заголовок досягнення Чумака? Воно дійсно відбулося, адже на рахунку Євгена найпізніший в історії нашого клубу гол, який забив гравець у день свого дебюту!

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер